De mafste Japanse Dating Sims en Visual Novels

Dat ze in Japan aparte dingen maken is allang geen geheim meer, en dat dating sims en visual novels (games waarbij je als doel hebt een romantische relatie te krijgen) bij de vleet worden geproduceerd in Japan is bij velen ook wel bekend.

Deze games staan vaak in het teken van een mannelijke hoofdpersoon die een vrouwelijk personage probeer te versieren (of andersom). Maar wanneer Japan haar gekke geest en humor even flink loslaat op deze games levert dit nogal wat unieke en bizarre verhalen op!

Hoogtijd dus voor een lijstje met de mafste Japanse Dating Sims en Visual Novels!

 

Creature to Koi to Shiyou! – Kokonoe Kokoro –

Laten we maar meteen goed verkeerd beginnen met de dating sim Let’s be in love with Creatures! – Kokonoe Kokoro -! het heeft alle elementen van een normale dating sim: een jongeman op zoek naar een vriendin, een high school setting, en schattig school uniformen. Maar in plaats van een schattig menselijk meisje is jouw oog gevallen op Kokonoe Kokoro, een vrouwelijke sprinkhaan!

Ondanks dat je dus hoopt een sprinkhaan te versieren, je zusje een vleermuis is, en je vrijwel de enige mens lijkt te zijn, verloopt de rest van deze visual novel echter verbazingwekkend kalmpjes. Zelf eens proberen? Dat kan hier!

 

 Hatoful Boyfriend

Fan van duiven? Dan is deze dating sim voor jou absoluut onmisbaar! Je bent namelijk als enige mens toegelaten op een hoog aangeschreven duiven academy. Je bent echter een beetje eenzaam dus, doorloop jij deze visual novel game terwijl je op zoek gaat naar je perfecte duiven partner.

In tegenstelling tot wat je misschien verwacht is de verhaallijn erg complex en hebben alle duiven goed uitgedachte personages. De keuzes die je maakt zullen dan ook erg bepalend zijn voor je eind resultaat.

Deze game is zelfs zo populair geworden dat er o.a. een maandelijks comic van verschijnt en zelfs vier CD’s al zijn verschenen!

Deze game proberen? Dat kan heel gemakkelijk via Steam.

 

Bacon Lettuce Retsuden

yakiniku

Afbeelding via RocketNews

Droom jij over niks anders dan heerlijke steaks, enorme lappen schnitzel, of blokken tonijn? Dan móet je Bacon Lettuce Annals spelen. Je speelt als een gewone jongen, op een normale middelbare scholier, maar alle studenten en leraren zijn lappen vlees. Letterlijk…

Gelukkig veranderen deze lappen vlees tijdens de cutscenes (speciale scenes) wel degelijk in normale jongens (het is een boys love). Alsof dit allemaal nog niet vreemd genoeg is wordt je ook nog eens geplaagd door buitenaardse stemmen in je hoofd die je constant in de problemen brengen.

Jammer genoeg (of misschien juist maar goed ook) is deze dating sim er alleen maar in het Japans

 

Love! Brother-kun!

innamorati-di-brother-kun-nel-dating-sim-con-le-stampanti

Zit er in een lap vlees nog teveel “leven”? Dan heeft het Japanse printer bedrijf ‘Brother’ iets heel speciaals in de aanbieding. Namelijk een promotionele game waarbij je een relatie aan kunt gaan met één van hun printers!

Ja, je leest het goed. Een echte multinational heeft deze bizarre dating sim als official promotie middel voor hun printers gebruikt.

 

The Pure Love Granny School: The New Girl is One Million Years Old

Vind je de high school setting erg leuk maar heb je niks met lappen vlees of duiven? Wellicht past Jun’ai Babaa Gakuen ~ Tenkousei ha 100man sai dan beter bij je! Hierbij wil jij je hart laten veroveren door oude dametjes, 1 miljoen jaar oude dametjes om precies te zijn.

En alsof dat nog niet vreemd genoeg is zijn al deze miljoen jaar oude dames ook nog extreem gespierd en sterk en wil je dan ook echt geen ruzie met ze krijgen!

Voor degene die al helemaal enthousiast zijn geworden, nog even rustig aan! De game is op dit moment nog in ontwikkeling maar wordt binnenkort verwacht voor Android en iOS.

 

Paca Plus

De dames hierboven iets te eng voor je en heb je liever iets knuffelbaars? Ook dan hebben we iets voor je in de aanbieding: Paca Plus!

In Paca Plus speel je het character Kazuma die erg gelukkig is met zijn vriendinnetje Yukari. Op een dag valt Kazuma in slaap terwijl de twee op date zijn en wanneer hij weer wakker wordt is Yukari in een Alpacca veranderd!

Niemand anders lijkt de plotselinge gedaantewisseling van Yukari te merken en ook zij zelf gaat gewoon door met de normale gang van zaken. Kazuma is dan ook vastbesloten erachter te komen waarom zijn geliefde in een Alpacca is veranderd en hoe hij dit terug kan draaien.

Helemaal jouw ding? Dan heb je geluk want Paca Plus is er ook in het Engels!

 

Jurassic Heart

En last but not least… een dino dating sim! Hoe kan het ook anders? Natuurlijk is er ook een speciale visual novel dating sim waarbij een dinosaurus, in dit geval de T-rex Taira-kun (ja, een mannetje), de hoofdrol speelt. Aan jou de taak om zijn hart te veroveren! Niet echt makkelijk want Taira-kun heeft aardig wat issues en is erg onzeker.

Zelfs YouTube PewDiePie kon (zoals hierboven te zien) de aantrekkingskracht van Taira-kun niet weerstaan en ook jij kan, met een flinke portie geduld en de nodige romantische gebaren Taira-kun versieren. Dat kan o.a. hier 😉

 

 

Bron: 1, 2, 3, 4, 5.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X