Viencon blog header image voor meest gelezen artikelen 2018

De meest gelezen artikelen van 2018!

Het jaar 2018 is weer voorbij gevlogen! En dat betekent niet alleen dat we kunnen terugkijken op weer een erg geslaagd jaar maar dat we ook weer vooruit kunnen kijken naar al het leuks dat 2019 ons hopelijk weer gaat brengen. Voor we echter vol gas met 2019 aan de slag gaan willen we traditiegetrouw nog even terugblikken op de meest gelezen artikelen van 2018!

10. VPRO-reisserie Tokidoki met Paulien Cornelisse in Japan 

De aankondiging van de gloednieuwe VPRO-reisserie ‘TokiDoki’ leek bij veel mensen goed in de smaak te vallen! De serie zelf uiteindelijk wat minder, maar het was een leuke poging! Het hele artikel kun je hier lezen. En mocht je benieuwd zijn naar de serie? Dan kun je terecht bij Uitzending Gemist.

9. Miso: de Japanse smaakmaker 

Miso is één van de basis ingrediënten van de Japanse keuken en hier toch nog niet erg bekend of veel gebruikt! In het artikel door de dames van Roppongi wordt echter uitgelegd op welke manier je miso nou precies kunt gebruiken, en dat bleek populair dit jaar! Met een heuse top 10 spot laat dit wel zien dat er steeds meer interesse is voor de Japanse keuken en hoe we dit kunnen gebruiken in onze eigen keuken. Lees hier het hele artikel.

8. Onderweg naar Tokyo 2020: Olympische Zomerspelen in Japan 

Met inmiddels nog maar een jaar te gaan tot de Olympische Zomerspelen in Japan wordt er steeds vaker gezocht naar informatie en verschijnt er ook steeds meer nieuws! Ook wij zullen het aankomend jaar nog veel meer gaan richten op de berichtgeving rondom de Olympische Spelen maar in ons artikel “Onderweg naar Tokyo 2020” kun je al flink wat basisinformatie te pakken krijgen.

7. Gedragsregels in de trein of metro in Japan

Hoewel de gedragsregels in de trein of metro in Japan niet heel veel anders zijn dan die van ons worden ze wel vele malen strenger nageleefd, door iedereen! Daarom is het nog eens goed om te weten te komen wat er nou precies gebruikelijk is en wat niet. Want een patatje met in de trein eten is bij ons vaak geen probleem, maar wordt in Japan niet echt geaccepteerd. Ook alles te weten komen over de gedragsregel in de trein of metro in Japan? Lees dan hier het gehele artikel.

6. Viencon 2018: Ultiem cosplay weekend met je vrienden!

Dit jaar werden we ook weer een conventie rijker en ons artikel met de aankondiging over deze eerste editie is goed bezocht! Niet zo vreemd want men had een heel ander soort insteek dan de meeste cosplay conventies. Hoewel deze editie misschien niet zo groots was als wellicht gehoopt was het wel erg geslaagd!

Ze zijn dan ook in 2019 wederom terug met een tweede editie, en ditmaal ook met een grotere Japanse insteek. Zo is het gehele thema een Japanse matsuri (festival) en zal daar op diverse manieren op ingespeeld worden. We houden jullie op de hoogte als er meer bekend is.

5. Kit Kat in Japan: 1001 smaken

Hoewel we het in Nederland moeten doen met slechts een handjevol Kit Kat variaties hebben ze dat in Japan beter voor elkaar. Letterlijk honderden soorten zijn er inmiddels gelanceerd en je kunt er op elk moment wel een tiental verschillende versies vinden. In het artikel “Kit Kat in Japan: 1001 smaken” vertellen we je meer over het hoe en waarom van de Kit Kat in Japan.

4. Kaitenzushi: Sushi op de lopende band!

Hoewel de all-you-can-eat sushi restaurants hier tegenwoordig uit de grond gestampt worden blijft er een soort sushi restaurant hier maar onbekend: de kaitenzushi! Een beroemde en eigenlijk heel normale vorm van sushi-restaurants in Japan waarbij sushi op een lopende band geserveerd wordt. Het artikel dat we hier over schreven maakte nogal wat los en velen van jullie hopen, net als wij, nog altijd dat dit ook hier een keer gaat aan slaan!

3. Must-have app voor toeristen in Japan

Ons artikel over de nieuwe app van de JNTO (Japan National Tourism Organization) was wellicht niet de meeste uitgebreide ooit maar is toch erg handig voor mensen die van plan zijn naar Japan te gaan, of er al zijn! Deze app bevat namelijk tal van tips en informatie die van pas kan komen tijdens je reis.

2. Wat is het beste seizoen om Japan te bezoeken?

Een reis naar Japan maken staat nog altijd hoog op de wensenlijst bij velen maar er komen bij de voorbereiding van zo’n reis een hoop vragen naar boven. Want wanneer kun je bijvoorbeeld het beste gaan als het aankomt op de seizoenen? Veel mensen zochten een antwoord op deze vraag en hebben er in ons artikel hopelijk een goed antwoord op kunnen vinden! Zelf ook benieuwd wat het beste seizoen is om Japan te bezoeken? Lees dan hier het gehele artikel.

1. Ikizukuri: Levende sushi en sashimi

Het was begin 2018 weer raak: een “trend” uit Japan ging viral, waarin een clip te zien was van een stuk sushi waarvan het zeedier (in dit geval een soort mossel) nog leefde en leek te willen ontsnappen van het bord.

Hier werden de wildste claims bijgezet en hoewel er veel onzin tussen zat, zat er in de meeste verhalen wel een kern van waarheid. En daar wilden we graag dieper op in gaan in ons artikel over Ikizukuri: levende sushi en sashimi, iets wat duidelijk aansloeg bij velen. Meer mensen waren namelijk erg benieuwd naar de zin en onzin van dit nieuwsbericht en dat heeft ervoor gezorgd dat dit de meest gelezen post van 2018 is geworden!

Eervolle vermeldingen

Hoewel de volgende artikelen wellicht niet direct in de top 10 stonden qua views wilden we deze nog wel even graag noemen vanwege de populariteit, leuke feedback, nieuwswaarde, of simpelweg omdat het een persoonlijke favoriet van ons is.

Vergeet ook vooral niet om in de comments te laten weten welk artikel jouw het meeste is bijgebleven van het afgelopen jaar!

Coverfoto: Viencon promotiefoto, beschikbaar gesteld door Viencon.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie