De 10 meest gelezen posts van 2014!

Wat was het weer een jaar! 2014 Is voorbij gevlogen en was een jaar vol spannende dingen. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor The Sushi Times! Zo hebben we ondertussen alweer bijna 500 verschillende artikelen over Japan, Anime en Cosplay, hebben we meer dan 1250 facebook likes, en bezoeken elke maand zo’n 10.000 verschillende mensen The Sushi Times 🙂

Natuurlijk hebben we ook de nodige  conventies bezocht en hebben we zelfs twee keer een eigen standje gehad! Een ervaring waar we gigantisch van hebben genoten en dit jaar dan ook zeker weer gaan herhalen (in elk geval op Tomocon). Ook geven we voor het eerst een panel en hebben we natuurlijk nog veel meer voor jullie in petto.

Maar nu eerst een terugblik op de meest gelezen posts van 2014!

 

10. Kigurumi – van trend tot cosplay

Afbeelding via Bongqiuqiu.

Afbeelding via Bongqiuqiu.

Wie kent de leuke kigurumi’s nou niet? Deze comfortabele en grappig onesie’s zijn al jaren populair maar kennen meer geschiedenis dan je denkt! Zo hebben ze hun oorsprong gevonden in de hippe mode straten van Tokyo en zijn er meerdere soorten dan alleen de lekkere onesie’s die wij vooral kennen! Lees hier het hele artikel.

 

9. Sushi Etiquette – Do’s & Dont’s

tumblr_mqa1i6i1cg1rzwv55o1_500

Iedereen kent sushi wel en waarschijnlijk heb je het ook wel eens gegeten. Weet je echter wel alle sushi etiquette? Buiten het omgaan met je wasabi en soja saus komt er nog meer bij kijken als je in een sushi restaurant wilt eten. Lees hier alle Sushi Do’s & Dont’s.

 

8. Sterrenbeelden en de Dierenriem – Japan vs. Nederland

Pokemon Zodiac. Afbeelding via Jiggly.

Pokemon Zodiac. Afbeelding via Jiggly.

Ook in Japan kennen ze de dierenriem en sterrenbeelden maar deze zijn anders dan degene in het westen. Zo hebben de Japanse sterrenbeelden niks te maken met de sterren maar met een legendarische keizerlijke race, eeuwen geleden. Weten hoe het zit? Lees dan het hele artikel.

 

7. Japanse Evenementen in Nederland

20141213_215830

In de laatste maanden van 2014 is de Japanse evenementen kalender tot stand gekomen. Een handig overzicht met alle activiteiten in Nederland met een Japanse tint; van tentoonstellingen en concerten tot workshops en conventies. In no-time is dit meteen één van de meest bezochte onderdelen van de site geworden en ook in 2015 gaan we er natuurlijk voor zorgen dat de kalender goed gevuld blijft 😉 Bekijk hier de volledige Japanse evenementen kalender.

 

6. Mijn 15 favoriete kawaii webshops

20140603_125311

Kawaii is overal! Maar waar vind je nou echte leuke (Nederlandse) kawaii shops waar je de mooiste spulletjes kunt halen? Bekijk hier de 15 favoriete webwinkels van The Sushi Times. Zin om lekker te shoppen? Bekijk dan hier de 15 webshops!

 

5. Cosplay Materiaal Kopen in Nederland (en online)

IMG_20140904

Wanneer je net begint met cosplayen, maar ook als ervaren cosplayer kan het nog wel eens lastig zijn om het juiste cosplay materiaal te vinden. Om jullie hierbij een beetje te helpen heb ik een lijst gemaakt van plekken waar je cosplay materialen kunt kopen. Hier vind je de volledige lijst.

 

4. Japanse Toetjes (met hier en daar een Hollandse Twist)

image001

Afbeelding via RainbowDelicious.

Geen zin in weer het standaard bakje vla of yoghurt na het eten? Probeer dan eens deze Japanse toetjes met een Hollandse twist! Een Japans dessert is hier soms nogal moeilijk te vinden, of lastig om zelf te maken maar met behulp van google en wat rommelen in de keuken hebben we een een aantal lekkere alternatieven gevonden! Bij deze dan ook een overzicht van een aantal Japanse Toetjes met hier en daar een Hollandse twist 😉

 

3.  Japans snoep en waar je het kunt kopen

Untitled design (44)

Gelukkig hoef je niet naar Japan af te reizen om aan Japans snoep te kopen aangezien je het bijvoorbeeld op conventies kunt vinden, in sommige toko’s en natuurlijk online. En om jullie hierbij een handje te helpen deze post met welke soorten Japanse snoep er zijn en waar je het kunt kopen!

 

 2. Sushi: de stiekeme dikmaker!

Verschillende soorten sushi met een koud biertje ernaast ;) Foto via TouringJapan.

Foto via TouringJapan.

We hebben het er al eens eerder over gehad maar sushi is lang niet zo gezond als je denkt. Sterker nog; sushi kan een regelrechte dikmaker zijn en een volledige sushi maaltijd kan maar zo meer calorieën bevatten dan een heel Big Mac Menu. Tijd om sushi dus eens goed onder de loep te nemen! Lees hier hoe het zit.

 

1. Anime en Cosplay Conventies in Nederland 2014

Animecon 2014

Ook dit jaar bekeken jullie weer massaal het conventie overzicht en staat deze post met kop en schouders bovenaan! Nu heb je aan het overzicht van 2014 niet zoveel meer maar gelukkig staat 2015 al klaar! Bekijk hier welke anime en cosplay conventies er in 2015 in Nederland zijn.

 

Jouw favoriet!

We zijn natuurlijk hartstikke benieuwd wat jouw favoriete post van het afgelopen jaar was! Of heb je nog iets gemist dat je dit jaar nog hoopt tegen te komen? Laat het ons weten in de comments!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X