De Meest Veelbelovende Winter Anime van 2022

Een nieuw jaar betekent ook weer een gloednieuw seizoen anime, met weer een hoop moois op komst! De fans van de Demon Slayer franchise weten het allang, want het tweede seizoen is eerder deze winter al losgebarsten ! Ook fans van Attack on Titan zullen inmiddels op het puntje van hun stoel zitten voor The Final Season: Part 2. En zo mogen we deze winter nog een paar sterke seizoenen verwachten van bekende series! Ook qua nieuwe anime wacht er een hoop leuk op ons. Hoewel we weinig mega hits voorspellen zitten er tussen onderstaande anime aanraders weer voldoende pareltjes om de winter mee door te komen!

World of Leadale

Leadale no Daichi nite

Release: 5 januari, 2022

Genre: Adventure, Fantasy

Na een vreselijk ongeluk ligt Keina Kagami aan de beademing. Het enige stukje vrijheid dat ze nog heeft is de wereld van World of Leadale, een VRMMORP. Maar wanneer ze opeens wakker wordt in het lichaam van haar game-avatar blijkt die wereld toch een stuk anders in elkaar te zitten dan ze dacht…

De “oh nee ik ben in mijn favoriete game beland” trope is inmiddels alweer aardig uitgekauwd maar toch blijven we er naar kijken. Elke variant brengt namelijk net wat anders met zich mee en zo ook World of Leadale. Ze lijken een wat meer luchtige, kleurrijke en humoristische kant op te gaan. En we zijn erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

Police in a Pod

Hakozume: Kouban Joshi no Gyakushuu

Release: 5 januari, 2022

Genre: Comedy, Slice of Life

Vrouwelijke politieagent Kawai stond op het punt haar uitzichtloze carrière gedag te zeggen en haar badge in te leveren. Maar toen verscheen daar ineens een nieuw rolmodel voor haar: de nieuwe, vrouwelijke directeur van het lokale bureau! Met kersverse motivatie gaat Kawai aan de slag, want al snel realiseert ze dat ze misschien toch niet zo klaar was met haar carrière als ze dacht.

Hoewel de politie lang niet altijd een allemans vriend is, kunnen we een anime over de politie niet overslaan. Simpelweg omdat dit onderwerp niet vaak voorbij komt. En al helemaal niet met twee vrouwelijke hoofdpersonen! Of we er echt in geloven dat dit een goede anime gaat zijn weten we niet, maar hij staat wel op de lijst. Puur omdat we er zo nieuwsgierig naar zijn!

Orient

オリエント

Release; 5 januari, 2022

Genre: Action, Fantasy

Als kleine jongens beloofden Musashi en Kojirou aan elkaar dat ze later sterke samoerai zouden worden en de demonen zouden verslaan. Maar de tijden zijn veranderd. Samoerai worden inmiddels gehaat, en demonen vereerd. De beiden jongens groeien op en kiezen elk een ander pad in het leven. Maar wanneer Musashi’s leven wordt gered door Kojirou komen hun oude dromen weer terug en slaan ze samen de weg van de samoerai in.

Orient belooft een degelijke shounen te worden. Op het eerste gezicht lijkt het verhaal wellicht niet zo diepgaand te zijn, maar we vermoeden dat er nog voldoende verrassingen in gaan zitten! Daarnaast lijkt het weer een anime te zijn vol met knallende actie en leuke personages. Genoeg redenen om de serie een kans te geven!

Tokyo Twenty Fourth Ward

Tokyo 24-ku

Release: 6 januari, 2022

Genre: Action

Ran, Kouki, en Shuuta zijn samen opgegroeid op een kunstmatig eiland in de baai van Tokyo. De wijk – de Kyokutou Houreiga Tokubetsu Chiku – ofwel de 24ste wijk. Hun leven wordt echter ruw verstoord door een dramatisch incident. Een jaar na dit incident komen de drie weer voor het eerst weer samen en worden ze verrast door een telefoontje van een overleden vriend… Hij vertelt hen dat ze de toekomst moeten kiezen en op hun manier de 24ste wijk moeten beschermen.

Als we hyped zijn over een anime dit seizoen dan is dat wel Tokyo Twenty Fourth Ward. Niet alleen vanwege de toffe soundtrack in deze PV, maar ook vanwege de rete strakke animatie. En gezien het verhaal en de setting staat ons een hoop spanning, avontuur, en mysterie te wachten. Kom maar op!

Slow Loop

Release: 7 januari, 2022

Genre: Slice of Life, Sports

Hiyori heeft als klein meisje leren vissen van haar – inmiddels overleden – vader. De zee is haar toevluchtsoord en ze gaat er graag naartoe. Wanneer ze weer eens richting het water trekt ontmoet ze daar een ander meisje. Ze raken aan de praat en Hiyori biecht op dat ze vandaag haar stieffamilie gaat ontmoeten en daar erg nerveus over is. Tot haar verrassing onthult het andere meisje dat ook zij nerveus is, maar omdat ze haar nieuwe stiefzusje gaat ontmoeten! Dat kan geen toeval zijn toch? Vanaf dat moment volgen we de twee door hun dagelijks leventje terwijl ze proberen te wennen aan hun nieuwe familie.

Slow Loop belooft een fijne, rustige anime te worden. Een ontspannen slice of life waarin we kunnen genieten van de onschuldige visavonturen van Hiyori en haar nieuwe zusje. Met natuurlijk her en der wel de nodige drama en verrassingen. Perfect om te kijken op een luie zondag.

Requiem of the Rose King

Baraou no Souretsu

Release: 9 januari, 2022

Genre: Action, Drama, Supernatural, Historical

Al eeuwenlang wordt er in Engeland gevochten om de troon. Zo ook in de middeleeuwen ten tijden van de War of the Roses. Het is tijdens deze periode dat onze hoofdpersoon, Richard wordt geboren. Hij wordt vanaf zijn geboorte al gehaat daar zijn moeder. Geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken ziet ze hem als een demoon, en een duistere smet op de familie.

Zijn vader heeft echter eigen plannen met hem. Hij wil koning worden en Richard is voor hem de sleutel om de troon te bemachtigen. Vastbesloten om zijn familie te “verlossen” van alle pijn en ellende wil hij zijn vader niet teleurstellen, en doet alles wat hij kan om de kroon op zijn hoofd te krijgen. Maar zijn dit de juiste ambities? Is dit de weg die hij daadwerkelijk moet bewandelen? Of trekt hij zijn familie hiermee verder de duisternis in?

Gebaseerd op de gelijknamige manga is dit een bijzondere anime. Een drama gevuld met spanning, politieke intriges, identiteitsproblemen, en verstoorde familie relaties. En dat alles gecombineerd met historische oorlogen. De manga heeft ons destijds onverwachts stevig weten vast te grijpen, en we zijn reuze benieuwd naar deze anime uitvoering!

Sasaki and Miyano

Sasaki to Miyano (Sasamiya)

Release: 10 januari, 2022

Genre: Boys Love, Slice of Life

Miyano brengt zijn dagen het liefste door met het lezen van zijn favoriete Boys’ Love manga. Zijn enige zorgen in het leven zijn over zijn (volgens hem) te meisjesachtige gezicht. Maar ondanks zijn zachte, lieflijke gezicht raakt hij belandt in een vechtpartij met de oudere Sasaki. Deze oudere mede-scholier staat bekend als een delinquent en is iemand om te vermijden. Maar gefascineerd door Miyano’s pit zoekt Sasaki elke kans op om contact te krijgen met Miyano.

Ook aan de Boys’ Love liefhebbers is gedacht dit seizoen! En met de komst van de anime versie van Sasaki and Miyano is dat ook zeker niet de minste serie. De manga is sinds haar release in 2018 een instant hit geweest en naar de anime werd dan ook reikhalzend uitgekeken. Tot zover lijkt deze alles te gaan worden wat je als Boys’ Love fan zoekt, dus alvast veel kijkplezier gewenst!

Rust-Eater Bisco

Sabikui Bisco

Release: 11 januari, 2022

Genre: Action, Adventure, Fantasy

Japan is niet meer wat het geweest is. Er waait een dorre wind over de kale leegte die Japan is geworden. Niets leeft er meer fatsoenlijk en het enige wat er overblijft is zand en bergen roest op de restanten van de mensheid. Toch zijn er nog overlevenden die zich een weg proberen te banen door de dorre vlakten. Waaronder Bisco Akaboshi. Hij is een gezochte crimineel die met zijn pijlen paddenstoelen kan laten groeien. En juist paddenstoelen zouden de oorzaak van de Apocalyps zijn geweest. Maar niets is wat het lijkt want Bisco zet zich samen met de krab (ja, krab) Akutagawa en de jonge dokter Milo Nekoyanagi juist in om de wereld te laten herstellen.

Naast Tokyo Twenty Fourth Ward is dit de anime waar we dit seizoen het meest naar uit kijken. De serie lijkt echt volledig batshit fucking crazy te zijn. Niet alleen belooft de zieke soundtrack al een hoop epische gebeurtenissen, maar de trailer laat al genoeg bizarre shit zien! Dat niet alleen de animatie ziet er ook nog eens oprecht goed uit. Hopelijk kan de anime onze verwachtingen waar maken want we zijn er helemaal klaar voor!

Love of Kill

Koroshi Ai

Release: 12 januari, 2022

Genre: Action, Romance

Chateau Dankworth is een berucht premiejager en ze heeft haar zinnen nu gezet op een nieuw doelwit: Son Ryang-ha. Een huurmoordenaar die bekend staat om het vermoorden van maar liefst 18 ambtenaren in één nacht. Net als haar andere opdrachten is Chateau van plan snel en efficiënt te handelen en dan weer door te gaan naar de volgende opdracht. Maar die plannen worden ruw verstoort wanner Son Ryang-ha haar met gemak overweldigt tijdens het gevecht en haar verteld dat ze zelf ook een doelwit is. Zijn doelwit. Maar in plaats van haar te doden laat hij haar gaan. Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muis spel tussen deze twee moordenaars!

Een potentiele enemies to lovers verhaallijn, maar dan in anime vorm? Sign us up! Buiten het feit dat we echt een zwak hebben voor dit soort plots ziet het er ook daadwerkelijk uit als een kwalitatieve anime. En met Kadokawa als één van de main producers hebben we goede hoop dat het ook daadwerkelijk een toffe serie gaat worden.

Ryman’s Club

Release: 23 januari, 2022

Genre: Sports, Work Life

Ryman’s Club speelt zich af in een badminton-bedrijfsgroep en toont de twee verschillende aspecten van het dagelijks leven als ‘salaryman’. De anime volgt Mikoto Shiratori, een extreem getalenteerde badmintonspeler die lijdt aan een trauma na een verlies op het inter-high-toernooi. Hij wordt een salarisman bij het Sunlight Beverage-bedrijf en raakt bevriend met Tatsuru Miyazumi, de best presterende speler en verkoper in het team.

Een groot deel van de (recente) sport anime hebben zich afgespeeld op de middelbare school. Alleen daarom al is het verfrissend om nu een sports anime te krijgen die zich weer wat meer richt op wat oudere personages. Sowieso lijkt deze sports anime een wat serieuzer thema te hebben. Perfect voor mensen die op zoek zijn naar een wat meer volwassen serie.

Fruits Basket: Prelude

Kyouko to Katsuya no Monogatari

Release: 18 februari, 2022

Genre: Drama, Romance, Slice of Life

De film zal dienen als een korte voorloper op de drie-seizoenen anime-serie, inclusief de prequel Kyouko to Katsuya no Monogatari (The Story of Kyouko and Katsuya), evenals nieuwe scènes geschreven door de oorspronkelijke maker Natsuki Takaya die plaatsvinden na de televisie-anime .

Oke, dit is geen serie maar een film, maar als groot Fruits Basket fan moeten we deze gewoon even noemen. We kijken er echt enorm naar uit om meer te weten te komen over Kyouko! En natuurlijk een beetje over Katsuya 😉 En dit is al een mooi opwarmertje naar het echte seizoen wat later nog gaat volgen.

Anime kijken

Benieuwd waar je deze anime kunt kijken? Het gros komt meestal vrij vlot op online streaming sites te staan, en ook op officiële streaming diensten zijn anime tegenwoordig steeds sneller te verkrijgen. Zo is het gros van bovenstaande series te verkrijgen via Crunchyroll, inclusief ondertiteling en simurelease. Weten waar je nog meer anime kunt kijken? Lees dan hier verder.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie