De mooiste Japanse cadeaus voor moederdag! (2018 Editie)

Het is weer bijna zo ver! Moederdag staat om de hoek en dat betekent dat de handjes weer uit de mouwen gestoken moeten worden om haar een fantastische dag te geven! Maar wat kun je nou voor haar doen? Behalve in huis helpen of even op de koffie te gaan, kun je haar ook verwennen door een mooi cadeau te geven of iets speciaals voor haar te regelen. Zoals een Japans diner, of Japanse picknick! Onderstaand enkele van onze leukste cadeautips en andere aanraders om jouw moeder een onvergetelijke Moederdag te bezorgen.

Groene thee (matcha) cadeau geven

Eén van de meest populaire Moederdag cadeaus in Japan is matcha, ofwel Japanse groene thee. Deze groene thee staat symbool voor de wens dat je moeder nog lang en gezond mag leven. Een betere wens heb je toch niet voor haar?

Vaak wordt er gekozen voor een wat luxere matcha variant, gegeven in een mooie geschenk verpakking. Maar je kunt er natuurlijk ook een leuke cadeauset van maken door er nog een mooie theekop bij te doen, of de matcha in een mooi theeblik cadeau te geven.

Afgebeeld: Sencha Tokujō (hoge kwaliteit matcha) van Roppongi, Matcha set Jade van Seikatsu, Theeblikje met Japans gelukskatje (Maneki neko) van Roppongi.

Vergeet ook niet de symbolische gedachte erachter uit leggen als je het cadeau geeft, je moeder zal dat ongetwijfeld waarderen! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een lekkere taart met matcha erin voor haar te maken. Kijk daarvoor eens bij onze Japanse recepten met matcha.

Een Japans kookboek

En nu we het toch over eten hebben… Is jouw moeder dol op koken en/of Japans eten? Geef haar dan één van onze favoriete Japanse kookboeken cadeau! Maak je niet alleen je moeder blij mee, maar als je geluk hebt kun je ook zelf nog heerlijk gaan genieten van haar kookkunsten. Bekijk hier onze aanraders met Japanse kookboeken.

Een Japanse roman

Jouw moedertje niet zo dol op koken maar wel op lezen? Dan zijn er tal van fantastische Japanse romans te krijgen. Waaronder de boeken van Haruki Murakami. Dit is dé beroemdste moderne schrijver uit Japan en zijn nieuwste twee boeken De moord op Commendatore (Deel 1 en 2) zijn zeer geliefd. Een perfecte kennismaking met deze schrijver, of cadeau voor de kenner. Prima tip dus voor deze Moederdag.

Op zoek naar Japanse romans van andere schrijvers? Kijk dan hier verder voor nog enkele tientallen aanraders: Fantastisch leesvoer voor Japan (en literatuur) liefhebbers!

Een cadeau van het Nozomi Project

Wil jij een volledig unieke accessoire cadeau doen aan je moeder, én tegelijkertijd gebieden in Japan helpen die getroffen zijn door natuurrampen (zoals de aardbeving in 2011, waar men nog altijd veel schade, hinder, en verdriet door ondervindt)? Koop dan een geschenk bij het Nozomi Project.

2016_anniversary_celebration_5_1024x1024

Dit is een kleine organisatie van lokale vrouwen die van scherven schitterende sieraden maken. Het is niet zo goedkoop en de vorige keer dat ik bestelde had ik ook pech dat ik importkosten moest betalen maar het zijn werkelijk waar ontzettend mooie accessoires en je steunt er een nobel doel mee. Een mooie kerstgedachte toch? Kijk hier voor het volledige verhaal en aanbod van Nozomi Project.

Note: de levertijd is wel wat langer, dus ben je bang dat het sieraad niet op tijd geleverd wordt (en eerlijk is eerlijk, die kans is inmiddels best groot)? Dan kun je uiteraard altijd nog een sieradendoosje kopen en daar een mooie foto van je cadeau inleggen. Zo kun je het toch nog op de dag zelf “geven”.

Geef je moeder een Japanse ervaring cadeau!

Hoe mooi cadeaus ook zijn, het zijn vaak persoonlijke ervaringen die de meest waardevolle herinneringen opleveren. Het is dan ook een super mooi idee om je moeder een Japanse ervaring cadeau te doen. Dit kan een workshop Taiko drummen zijn, tot het bijwonen van een Japans concert of evenement. Of je kunt het nog persoonlijker maken door je moeder mee te nemen op een zelf georganiseerde Japanse picknick.

De lente is inmiddels in volle gang en het zonnetje schijnt flink. Laat je dan ook inspireren door de Japanse hanami (kersenbloesem picknick) en maak allerlei lekkere Japanse gerechten klaar en nodig haar uit voor een middagje picknicken! Hier kun je inspiratie op doen voor enkele Japanse lente recepten:

Japans hanami eten (enkele populaire gerechten)

17 Overheerlijke hanami en kersenbloesem recepten (daadwerkelijke recepten)

Dit kun je natuurlijk ook heel goed omzetten tot een high-tea of high-wine! Gebruik hiervoor dan ook Japanse groene thee (zoals bovengenoemd) of in het geval van de high-wine kun je kiezen voor een bijzonder wijntje zoals Umeshu. Dit is een Japanse pruimenwijn. Deze vind je o.a. bij Seikatsu en Sakelicious.

Nog meer cadeautips:

Staat er nou niks tussen waarmee je jouw moeder kunt verblijden? Dan hebben we hier nog meer cadeautips voor je:

5+ Cadeautips voor Kawaii fans (2017 Editie

7+ Cadeautips voor Otaku (2017 Editie)

5+ Cadeautips voor Japan liefhebbers (2017 Editie)

15 Must have Boeken over Japan

De leukste Japanse “offline” bordspellen en kaartspellen

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie