De mooiste Japanse cadeaus voor Moederdag! (2020 Editie)

Dit jaar zal Moederdag ongetwijfeld wat anders zijn dan voorgaande jaren. Even bij elkaar op bezoek is een stuk lastiger, en uitjes plannen al helemaal. Ook als je nog gezellig een huis deelt met je moeder zal het dit jaar niet altijd makkelijk zijn om (eventuele) Moederdag tradities in ere te houden. Maar je kunt haar op z’n minst verrassen met een mooi Moederdag cadeau. Uiteraard met een leuk Japans tintje. Wij hebben daarom de mooiste, Japanse Moederdag cadeaus voor je op een rijtje gezet.

Het huis opfleuren

Nu we zoveel binnen zitten is het des te belangrijker om ons te omringen met spulletjes waar we gelukkig van worden. Of om weer eens wat nieuws in huis te brengen, gewoon voor de afwisseling. En hoe leuk is het om dat te doen met Japanse items?

Dit kun je op tal van manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan een bonsai boompje voor wat extra groen, Japanse design items zoals de AirVase, of een traditionele Tenugui voor aan de muur.

Afgebeeld: Airvase, Bonsai, Tenugui, Papieren sierballon,

Altijd goed: bloemen!

Ook in Japan vieren ze Moederdag en één geschenk wat echt niet mag ontbreken tijdens deze dag is een bos bloemen. In het bijzonder een bos roze en rode anjers. Al dan niet gemengd met rozen. Met name rode anjers zijn ontzettend geliefd in Japan omdat zij symbool staan voor de verzorgende, volhardende, en zachte kant van het moederschap.

Cadeau van het Nozomi Project

Wil jij een volledig unieke accessoire cadeau doen aan je moeder, én tegelijkertijd gebieden in Japan helpen die getroffen zijn door natuurrampen (zoals de aardbeving in 2011, waar men nog altijd veel schade, hinder, en verdriet door ondervindt)? Koop dan een geschenk bij Nozomi Project.

2016_anniversary_celebration_5_1024x1024

Dit is een kleine organisatie van lokale vrouwen die van scherven schitterende sieraden maken. Een mooie gedachte toch? Kijk hier voor het volledige verhaal en aanbod van Nozomi Project.

Note: de levertijd is wel wat langer, dus ben je bang dat het sieraad niet op tijd geleverd wordt (en eerlijk is eerlijk, die kans is inmiddels best groot)? Dan kun je uiteraard altijd nog een sieradendoosje kopen en daar een mooie foto van je cadeau inleggen. Zo kun je het toch nog op de dag zelf “geven”.

Een Japanse roman

Is jouw moeder gek op lezen? Dan zijn er tal van fantastische Japanse romans te krijgen. Waaronder de boeken van Haruki Murakami. Dit is dé beroemdste moderne schrijver uit Japan en o.a. zijn nieuwste twee boeken De moord op Commendatore (Deel 1 en 2) zijn zeer geliefd. Een perfecte kennismaking met deze schrijver, of cadeau voor de kenner. Prima tip dus voor deze Moederdag. Net als de 7+ Fantastische Japanse romans uit dit artikel.

En ben je op zoek naar nog meer Japanse romans van andere schrijvers? Kijk dan hier verder voor nog enkele tientallen aanraders: Fantastisch leesvoer voor Japan (en literatuur) liefhebbers!

Groene thee (matcha) cadeau geven

Eén van de meest populaire Moederdag cadeaus in Japan is groene thee. Zowel als sencha of matcha. Deze groene thee staat symbool voor de wens dat je moeder nog lang en gezond mag leven. Een betere wens heb je toch niet voor haar?

Deze matcha kun je natuurlijk geven in de vorm van een mooie (zelfgemaakte) geschenkset, of even aankloppen bij o.a. Roppongi en Seikatsu, of een van de andere Japan shops in Nederland.

Zij hebben mooi servies, luxe theeblikken, en de lekkerste matcha voor je klaar staan. Bovenstaand enkele voorbeelden uit het aanbod: Hario filter ijsthee maker, een luxe Japanse theeblik, groene thee, of hario cha-cha theeset bij Roppongi. En een limited edition matcha set, en matcha nootjes (voor een matcha twist) bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet de symbolische gedachte erachter uit leggen als je het cadeau geeft, je moeder zal dat ongetwijfeld waarderen!

Borrelen in het zonnetje

Nu het weer ook steeds beter wordt is het heerlijk om even lekker in de tuin te zitten met een glaasje wijn. Maar je kunt hier ook een leuke Japanse twist aan geven.

Doe je moeder bijvoorbeeld een heerlijke fles umeshu cadeau. Dit is een soort pruimenwijn (al heeft het meer weg van een likeur) die het lekkerste is met een paar ijsklontjes er in. Of gemengd met spa rood en een schijfje citroen.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere Japanse klassiekers zoals saké te geven, of juist gaan voor sterkere drank zoals Japanse Whisky of Gin. Uiteraard geserveerd in een mooi, bijpassend glas.

Afgebeelde items zijn: Choya Yukino organic umeshu, Aderia Formes sake set, Nikka Taketsuru whisky, Aderia Hana kop, Ninki-Ichi sparklink sake. Allemaal te koop via Sakelicious.

Verwennen met wat lekkers

En last, but not least! Natuurlijk kun je je moeder ook gewoon verrassen door wat lekkers voor haar te maken op Moederdag. Kijk voor inspiratie eens op Proef Japan voor de allerlekkerste Japanse recepten.

Zo is het op moederdag natuurlijk een fantastisch idee om haar eens te verwennen met bijvoorbeeld Japanse chocolade truffels, of heerlijke soesjes met Japanse groene thee.

Geen zin om wat lekkers te maken? Dan kun je natuurlijk ook wat lekkers kopen om te snoepen. Denk aan limited editions Kit Kats uit Japan (o.a. bij Roppongi, Seikatsu, en MostCutest te koop) of het geliefd chocolade merk Dars (o.a. bij Roppongi).

Overigens hebben we op Proef Japan ook een Moederdag gift guide online gezet, speciaal voor alle (beginnende) keukenprinsessen. Vergeet dus niet daar nog even te kijken voor nog meer Japanse moederdag cadeaus en inspiratie.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie