Coverfoto: Tsunami flooding on the Sendai Airport runway. Foto door U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Samuel Morse. Via WikiMedia.

Dodelijke overstromingen in Japan: Grootste ramp sinds 2011

Zonder twijfel zal iedereen zich nog de indrukwekkende beelden kunnen herinneren die rond gingen op 11 maart 2011. Toen werd Japan ondergedompeld in chaos door een aanéénschakeling van rampen. Een aardbeving, nucleaire meltdown, en een alles verwoestende tsunami legden Japan volledig plat.

Nieuwe ramp

Wederom heeft Japan te maken met een ramp van gigantische proporties. En hoewel de beelden dit keer niet massaal de wereld overgaan is de schade er niet minder om. De afgelopen periode is Japan geteisterd door ongekende regenval. In korte tijd is er voor meer dan drie maanden aan regen gevallen en dit heeft ervoor gezorgd dat grote delen van het land volledig onder water zijn gelopen.

Met name de gebieden rondom Hiroshima hebben het het zwaarst te verduren. Vernietigend aardverschuivingen en modderstromen hebben complete woonwijken weggevaagd, wegen en bruggen doen instorten, en inmiddels zijn er al bijna 200 mensen overleden, worden er tal van mensen vermist, en zijn ruim anderhalf miljoen mensen geëvacueerd.

Ga voor meer foto’s over de omvang van deze ramp naar Nikkei.

Alsof dit nog niet genoeg is wordt er de komende dagen wederom regen verwacht, met name boven de getroffen gebieden. De situatie is dan ook nog lang niet stabiel en met name het hoge water bemoeilijkt reddingsoperaties. Daarbij brengt de aanhoudende hittegolf andere gevaren en moeilijkheden met zich mee die de 50,000 reddingswerkers flink in de weg zitten.

Donaties

Inmiddels zijn hulpoperaties in volle gang, maar totdat het water zakt kan er in een hoop gebieden nog niks gedaan worden. Ook het opruimen en herstellen van alle schade door de enorme landverschuivingen zal nog maanden duren en vele miljarden gaan kosten.

Wil jij de mensen in Japan ondersteunen en hen helpen? Dan kan dat op dit moment door aan verschillende organisaties te doneren:

Rakuten Clutch Special Charity Fund (Engels)

Yahoo! Japan “net donation” (Japans)

LINE (Japans)

Het gedoneerde geld wordt aan de lokale gemeenten overgemaakt die zijn getroffen door deze ramp en zal alleen worden gebruikt voor het herstellen van alle schade en het bijstaan van mensen die bijvoorbeeld hun huis of een geliefde zijn verloren.

Coverfoto: Tsunami flooding on the Sendai Airport runway. Foto door U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Samuel Morse. Via WikiMedia.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie