Schappen vol manga in een winkel. Foto door Luis Villa del Campo via WikiCommons.

Doe mee aan de 12th International Japan MANGA award!

Droom jij ervan ooit een erkend en gevierd mangaka te worden of ben je simpelweg dol op het tekenen van manga en wil je er meer mee doen? Grijp dan nu je kans en doe mee met de International Japan MANGA award. En wie weet sta jij dan straks op het podium in Japan om de award in ontvangst te nemen!

Deze wedstrijd is in 2007 voor het eerst georganiseerd door het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken om de manga-cultuur wereldwijd te promoten en fans van manga van over de hele wereld bij elkaar te brengen. Maar met name om jong manga talent te motiveren en een platform te bieden hun werken te tonen. Hier vind je enkele van de winnende inzendingen van vorig jaar!

Iedereen die wil mag mee doen met de competitie zolang het maar een volledig origineel en eigen werk is wat ingezonden wordt. Wel moet de manga aan een paar eisen voldoen. Zo moet deze o.a. 16 pagina’s of meer zijn en moet deze in print (fysiek) ingezonden worden naar de “Japanese Embassies or Consulates General” in Japan. De inzending moet uiterlijk voor 15 juni 2018 daar binnen zijn dus zorg dat je deze ruim op tijd verstuurd!

Weet jij de jury te overtuigen met jouw werk en win je een Gold of Silver prijs? Dan win jij een exclusieve trip naar Japan van 10 dagen die geheel in het teken staat van de Japanse manga cultuur. Samen met de overige winnaars bezoek je o.a. Akihabara en het Studio Ghibli museum en ontmoet je enkele spraakmakende personen uit de manga-industrie.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de site van International Japan MANGA award.Coverfoto door Luis Villa del Campo via WikiCommons.

Tags:
, ,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie