Dutch Comic Con 2017!

Vorig jaar zagen we een ware explosie aan comic cons in Nederland maar één is er uit gekomen als onofficiële “winnaar” van de Comic Con Wars 2016: Dutch Comic Con! Deze werd door velen bestempeld als de leukste en best georganiseerde comic con van 2016. Top gedaan dus! Ook dit jaar zijn ze weer van de partij met een gloednieuwe editie op 25 en 26 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Tijdens het event kun je weer twee dagen lang allerhande grote sterren uit Hollywood gaan ontmoeten, met ze op de foto’, en hun handtekening verzamelen. Daarnaast geven velen ook super interessante panels en workshops gedurende het weekend.

Het volledige aanbod aan gasten is nog niet bekend gemaakt maar enkele grote namen die al zijn aangekondigd zijn o.a. Lennie James (The Walking Dead, Blade Runner 2049, Snatch en meer), Gates McFadden (Star Trek: The Next Generation, Star Trek: First Contact, Star Trek: Nemesis), Sean Maguire (Once Upon a Time, Leonidas, Meet the Spartans), en Charlie Short a.k.a. Pinkstylist (beroemd vanwege zijn schitterende kostuum transformaties).

DCC 2017

Maar het draait natuurlijk niet alleen om sterren spotten! Er is weer een speciale Artist Alley waar allerhande artiesten (op allerlei vakgebieden) hun kunsten kunnen vertonen én verkopen. Brandt het geld in je portemonnee? Maak je geen zorgen want ook de dealerroom zal tot in de kleinste hoekjes weer gevuld zijn met de beste waren van de vele verkopers die hun voorraden vol hebben met allerhande geeky merchandise.

map

Maar het onderdeel dat dit jaar de spotlights wat meer lijkt te pakken is cosplay! En dat vinden wij natuurlijk hartstikke tof! Vorig jaar was er al een cosplay competitie en waren er meerdere cosplay gerelateerde activiteiten maar dit jaar gaan ze nog een stapje verder. De cosplay competitie wordt naar een volgende niveau getild met o.a. Team Chaos en Leon Chiro in de jury, serieus werk dus! En dat is ook wel nodig want de hoofdprijs is o.a. het winnen van een trip naar Madrid Comic Con waar je zélf plaats mag nemen in de jury voor de cosplay competitie daar. Alsof dat nog niet tof genoeg is wordt hierbij een vliegticket + hotel voor twee personen vergoed én je krijgt ook nog eens €150,- zakgeld.

Ook als je wat minder competitief bent ingesteld kun je echter nog volop genieten van je cosplay en even je momentje op de catwalk pakken of zorgen dat je aanwezig bent bij één van de vele leuke photoshoots. Er zijn namelijk een aantal foto momenten (met een bepaald thema) waarbij je met mede-cosplayers voor een green screen gaat staan die aangepast wordt op het thema. Mocht je het willen kun je de foto ook nog eens direct geprint mee naar huis nemen, of even wachten tot ze online komen.

Ten slotte kun je ook als niet-cosplayer natuurlijk genieten van deze cosplays want er is weer ontzettend veel moois te bekijken! Daarbij zijn er ook een aantal officiële cosplay fangroepen die je ook graag kennis laten maken met niet alleen hun fandom (de serie de ze leuk vinden) maar ook hun cosplay hobby. Zo zijn o.a. de 501st: The Dutch Garrison, Jurassic Park Nederland, en de Ghostbusters Dutch Division aanwezig.

cosplay

Sterren kijken, lekker shoppen, en cosplay allemaal niet jouw ding? Zelfs dan is er nog meer te doen! Neem bijvoorbeeld de Cosy Corner, een laagdrempelig podium waarbij je in gesprek kunt auteurs, comic illustrators, acteurs, wetenschappers en mede-fans. Hier komt o.a. Barry Fitzgerald langs die zal spreken over de Secrets of Superhero Science.

En hoop jij de liefde van je leven tegen te komen? Ook dat kan tijdens de speed date sessies op Dutch Comic Con. Het staat niet op de site maar volgens Facebook is hierbij ook bevestigd dat er rekening gehouden wordt met LGBT matches. Voor iedereen is er kans op liefde dus!

Tenslotte krijgt dit jaar ook eSports een prominentere plek op het event met o.a. toernooien voor het enorm populaire Overwatch, Heartstone, Super Smash, en FIFA17. Deze zijn niet alleen voor de lol want bijvoorbeeld de winnaar van het Super Smash toernooi gaat naar huis met €500,-! Zo wordt dat potje Smash ineens een stuk spannender, of niet?!

Een enorm aanbod aan allerlei activiteiten dus, en het volledige programma is nog niet eens bekend! Wil jij dit spektakel absoluut niet missen? Koop dan nu je tickets online!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X