Een bezoek aan het Chainsaw Man Café!

Onlangs had ik de gelegenheid om het Chainsaw Man Café in Osaka te bezoeken, een pop-up paradijs geheel in het teken van de Chainsaw Man anime en manga! Met niet alleen veel exclusieve goodies, maar bovenal een monsterlijk goed menu dat je meeneemt in het universum en de characters uit de serie! Benieuwd hoe dat was? Ik ga het je uitgebreid vertellen!

Over Chainsaw Man

Maar voordat we ingaan op de café-ervaring, laat ik heel kort even iets over de serie zelf vertellen voor degene die er (nog) niet bekend mee zijn. Chainsaw Man is een anime adaptie van de gelijknamige manga door Tatsuki Fujimoto en geserialiseerd in Weekly Shonen Jump. De serie volgt het verhaal van Denji, een tiener die opgroeit in een wereld die lijkt op de onze, maar gevuld is met demonen!

Denji’s jeugd is niet al te best te noemen. Het enige lichtpuntje is Pochita, een schattige oranjeachtige demonenhond met een kettingzaag op het hoofd. Na een reeks – flink bloederige gebeurtenissen – weet Denji de krachten van Pochita zichzelf eigen te maken en verandert hij in Chainsaw Man!

Maar het leven van Denji neemt pas echt een wending wanneer hij Makima ontmoet, een mysterieuze en machtige, jonge vrouw die hem een missie geeft die hij niet kan afwijzen: elke duivel doden die de mensheid bedreigt.


Pop-up Café

Het is een serie waar ik persoonlijk helemaal weg van ben en een bezoek aan dit café stond dan ook hoog op mijn wensenlijst tijdens mijn reis door Japan. Dat was echter nog best een uitdaging om voor elkaar te krijgen! Het Chainsaw Man Café was namelijk een zogenaamd “pop-up café”. Dit betekent dat deze slechts korte tijd geopend is en dan weer naar een andere locatie gaat, of voorgoed sluit.

Gelukkig konden wij onze planning zo matchen dat we tijdens de opening van het café in Osaka een bezoekje konden brengen. En na wat creatief reserveren (waarbij we o.a. het telefoonnummer van ons hotel hebben gebruikt om door de checks heen te komen) konden we om 11.00 in de rij aansluiten voor onze reservering.


In de rij al kiezen

Eenmaal in de rij werd je reservering digitaal gecontroleerd en afgestempeld, werd je temperatuur nog opgemeten en je handen ontsmet (covid maatregelen) en kreeg je daarna de menukaart in handen gedrukt. Nog voordat je rustig en wel op je plekje zat was het al de bedoeling dat je je keuze ging maken uit het menu. Deze werd dan doorgegeven terwijl je nog stond te wachten zodat je eenmaal binnen snel kon tafelen.

Ook werd er tijdens het wachten nog een kleine mystery loterij met je gespeeld. Als dank voor je reservering kreeg je een gratis “clear poster” met een foto van Denji, Aki, Makima, of Power.

Welke je precies kreeg was afhankelijk van de loterij. In dit geval wonnen we een Power en Makima, jackpot dus!


Het café

Stipt om 11.20 konden we naar binnen voor onze reservering en konden we eindelijk echt het café zien. Heel eerlijk gezegd viel dit een tikje tegen qua decor. Het was een vrij normaal café met her en der schilderijen, posters en muurtekeningen van de personages.

Meest opvallende waren de grote schermen die clips en muziek van de serie afspeelden. Het was an sich niet slecht maar ik miste nét dat beetje extra aankleding om er echt iets speciaals van te maken.

Goodies

Ditzelfde gold ook voor de exclusieve goodies. Het waren vooral acrylic stands, sleutelhangers, buttons, en nog meer clear files. Vrij standaard voor dit soort pop-up cafés, maar toch hoopte ik stiekem op meer. Een toffe Pochita knuffel bijvoorbeeld. Ook was een hoop al uitverkocht omdat we redelijk aan het einde van de looptijd waren.

Daarnaast waren het gros van de items alleen verkrijgbaar in zogenaamde “blind boxes”, waarbij je niet precies weet welk personage je krijgt. Maar ik kon de verleiding alsnog niet weerstaan en ben terug naar mijn tafeltje gegaan met niet alleen een Pochita roerstokje en mok, maar ook een mystery sleutelhanger en acrylic stand. Welke een Makima en Aki bleken te zijn. Jammer genoeg geen Pochita of Power, mijn twee favorieten.


Uitgebreid menu

Maar waar het natuurlijk vooral om draaide was het menu! Bij dit soort thema cafés wordt alles uit de kast getrokken om spectaculaire gerechten te kunnen serveren. Deze zijn vrijwel altijd gebaseerd op personages of belangrijke events uit de serie en dat was hier niet anders!

Zoals gezegd hadden we in rij al gekozen voor onze drankjes, hoofdgerechten en desserts. Samen met mijn partner hebben we de afspraak dat we nooit dubbele dingen bestellen, zodat we zoveel mogelijk kunnen proberen. Ook hier hebben we dat weer gedaan. Met uiteindelijk, letterlijk het halve menu op tafel:

  • Denji’s appelthee (met takjes, stokjes, bladeren en meer, want Denji verspilt geen “eten”)
  • Power’s Bloody Orange soda (met soda, vanille ijs en chili pepers voor Power’s “spice”)
  • Denji’s Omelette Rice (met 3 sauzen, geïnspireerd door de boterham scene uit de serie)
  • Aki’s “Kon” Beef Toastie (een sandwich voor een “beestachtig” grote mond)
  • The “Devil” Montblanc (geinspireerd door verschillende demons)
  • Pochita Pudding Parfait (een Pochita waar je letterlijk je tanden in kan zetten)Smakelijke references

Ze hebben werkelijk kunstwerkjes weten te maken van de gerechten. Je kon echt heel duidelijk zien door welke characters de gerechten geinspireerd waren en het was erg leuk om alle “verborgen” references te ontdekken. Dat niet alleen – in tegenstelling tot vaak het geval is bij thema (en al helemaal pop-up) cafés – smaakte het ook nog eens goed!

De gerechten waren goed op smaak gebracht en je proefde ook echt wat je moest proeven. Ook belangrijk: het kwam allemaal vers over. Soms heb je het idee dat je gerechten zit te eten die letterlijk opgewarmd zijn in de magnetron. of zo de vriezer zijn uitgetrokken. En hoewel dat hier ongetwijfeld ook (deels) het geval zal zijn geweest was het in elk geval niet te proeven.

Het koste me alleen wel flink wat moeite om ook echt de eerste hap te nemen van de Pochita Parfait, ik bedoel, kijk dat blije gezichtje toch! Dat kun je toch niet opeten?! Maar na de eerste hap te hebben genomen ging de rest heel soepeltjes naar binnen, want yummy!

Nadat we de laatste kruimels van onze borden hadden gegeten en de laatste restjes drinken naar binnen hadden geslurpt was het jammer genoeg tijd om te gaan. Want hoewel we nog een goede 20 minuten van onze reserveringstijd over hadden was een tweede ronde bestellen niet (meer) mogelijk. En eigenlijk maar goed ook, want we waren tonnetje rond!

Heropening

Inmiddels ook helemaal enthousiast geworden over al het lekkers bij het Chainsaw Man Café? Dan heb ik helaas slecht nieuws voor je. Op moment van schrijven is het Chainsaw Man Café op alle locaties gesloten en zijn er vooralsnog geen plannen voor een tweede reeks pop-up cafés. Maar zeg nooit nooit!

Gezien de enorme drukte bij de reserveringen zou het me niets verbazen als erna afloop van het tweede seizoen weer een reeks pop-up cafés opent, mits de serie populair blijft natuurlijk.

Voor nu moeten jullie het helaas met de foto’s doen, of een bezoekje plannen aan een van de andere toffe thema cafés in Japan, zoals het Pokémon Café, welke permanent geopend is.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie