Bezoek Sailor Moon Café Tokyo. Blog header.

Een bezoek aan het Sailor Moon Show restaurant in Tokio

Nadat onze favoriete Sailor Scout en magical girl verschillende pop-up- cafés en stores heeft gehad, was het dit jaar eindelijk zo ver! Het eerste, permanent Sailor Moon show restaurant heeft haar deuren geopend in Tokio. Gelegen in Azabujuban (麻布十番) Tokio, vind je dit bijzondere establishment met de lange naam: “Pretty Guardian Sailor Moon -SHINING MOON TOKYO”. Hier kun je onder het genot van een maaltijd gaan genieten van een bijzondere live dinershow. En kun je je als echte fan eventjes helemaal in Sailor Moon wereld wanen.

Eerst nog even zien te vinden…

Als groot Sailor Moon fan kon ik het eigenlijk niet laten om te gaan, dit was dé kans! Met dank aan Joyce was dit ook daadwerkelijk mogelijk en ging ik gelijk m’n eerste volle dag in Japan naar het SHINING MOON restaurant!

Om bij het Sailor Moon show restaurant komen is heel makkelijk, het zit namelijk vast, of in, het gebouw van het station met de gelijke naam van het district: 麻布十番駅. Het is misschien wel eventjes zoeken naar de exacte ingang van het restaurant, want het wordt niet echt super geadverteerd.

Gelukkig weten de mensen die om het complex werken wel je de weg te wijzen als het echt niet kan vinden. Een kleine ronde ingang poort met lichtjes en de naam van de plaats laten dan zien dat je je bestemming hebt bereikt.

Het is wel erg belangrijk dat je een reservering maakt! Vooral als je van plan bent om een bezoekje te maken rond feestdagen, vakanties en het weekend. Reservering is verder mogelijk in het Engels, mocht je geen Japans kunnen (lezen). Ook niet onbelangrijk: betaling moet worden gedaan met een creditcard. Er is geen andere betaalmogelijkheid.

Show, of geen show?

Het restaurant biedt twee soorten arrangementen aan; lunch en diner. Bij het maken van je reservering kun je alvast kiezen tussen de verschillende gerechten die ze aanbieden voor de twee, allemaal met een Sailor Moon tintje. Om de zoveel maanden veranderen ze het menu, ook al zijn de Sailor Scout drankjes hetzelfde. Het grote verschil tussen de twee is de prijs én de show.

Een lunch menu (eten +1 drankje) kost 3500Yen, ongeveer €30. Terwijl het dinermenu tussen de 7500 – 8500Yen kost , ongeveer €70 tot 80. Dit komt omdat je bij het diner menu ook een Sailor Moon show te zien krijgt. Afhankelijk van hoe dicht je bij het podium wilt zitten, A-seat of S-seat (de beste), moet je meer centen neerleggen. Het is dus heel belangrijk dat als je de show wilt zien je dus de diner optie kiest! Er is géén show bij de lunch arrangementen.

Lekker shoppen

Eenmaal binnen in het dinershow gedeelte krijg je een heerlijk knus gevoel. De boel is niet extreem groot, maar alles is ontzettend leuk aangekleed. De zaal is roze gekleurd en het podium staat in het midden, tegenover het zitgedeelte. Verder is er niet veel te zien, behalve de sailor scout uniformen die je via een display in de muur kunt bewonderen.

De kostuums in het Sailor Moon Show Restaurant.
Podium van het Sailor Moon Show Restaurant.

Wel is er nog een kleine tweede verdieping, waar de giftshop zich bevind. Hier kun je speciale Sailor merchandise kopen, zoals sleutelhangers en foto kaarten van de actrices kopen. Maar ook de ‘normale’ Sailor Moon merchandise zoals DVD’s en manga’s.

Terwijl je eten bereid wordt, ben je vrij om deze shop te bezoeken of een beetje rond te lopen. Het eten wordt echter wel snel opgediend, dus hou de tijd wel in het oog, zodat het niet koud wordt!

Tijd om te eten

Voor mijn menu koos ik voor de Usagi curry en het Sailor Moon cider drankje. De onderzetter en het bord waar je eten en drinken op wordt gediend mag je verder houden, een super leuk en origineel souvenir! De curry was erg lekker, bijna te schattig om op te eten! Het drankje was ook lekker verfrissend. Na je avondeten heb je ook nog de mogelijkheid om een dessert te bestellen (en meer drinken). Dit is dus buiten je reservering en als je dus iets besteld, moet je hier dus extra voor betalen.

Deze kosten zo rond de 1500Yen (€12,50) Ik koos voor het Silver Millenium Cheesecake wat een erg verrassende smaak had. De combinatie met witte chocolade is iets wat ik nog nooit heb gehad. Ook hier mag je je dessert bordje mee naar huis nemen. Dozen voor de borden worden je aangeboden, dus je hoeft niet bang te zijn deze los in je tas mee te moeten nemen.

Showtime!

Tijdens de dinertijd wordt er op een gegeven moment aangegeven dat de show spoedig gaat beginnen. Er wordt je verzocht op je plaats te blijven en geen foto’s en video’s te maken. En hier wordt streng op gecontroleerd!

De show is fantastisch voor elke Sailor Moon fan! Er wordt niet echt in gesproken, behalve de magical powers de scouts gebruiken. En helemaal aan het begin de de bekende kat (Luna) die het ‘verhaal’ introduceert. Dit wordt echter vertaald in het Engels op het scherm. Niet dat het veel uitmaakt, want het is je standaard Sailor Moon verhaal; Tokyo is in gevaar en het is aan de Sailor Scouts om Tokyo te redden.

De Sailor Scouts zien er super mooi uit, met mooi afgemeten pakjes en heel veel glitters. Ook Tuxedo Mask ziet er erg charming uit in zijn zwarte pak en cape. De show wordt ondersteunt door ‘de bad guys’ en de hele crew voorziet ons van dans, choreografische fighting scenes, acrobatie, special effecten door schaduwen, lasers, resekwieten, muziek en zo kan ik wel door gaan. Er wordt echt groots uitgepakt tijdens deze beknopte diner show. En is het een waar genot om naar te kijken.

Fotomomentje

Gelukkig is er aan het einde van de show een speciaal fotomomentje. De goede, oude Sailor Moon opening wordt dan nog voor je opgevoerd door de crew en dan mag je voluit foto’s maken (vanaf je eigen zitplek). En als klap op de vuurpijl maakten ze daarna ook nog een rondje door het publiek waarbij je ook met ze op de foto kon. En ze nog even van dichtbij kon bewonderen. Wat de hele avond nog perfecter voor mij maakte.


Absolute must-visit

Als die-hard Sailor Moon fan was het echt een avond om nooit te vergeten en raad ik het elke fan van harte aan. Het is zeker niet heel goedkoop maar de gehele ervaring die je er krijgt is het dubbel en dwars waard. Het eten, de show, de herinneringen, de souvenirs, de foto’s, je houdt er zoveel leuks en moois aan over dat je het simpelweg niet mag missen als Sailor Moon fan!

Zelf ook je bezoek aan het Sailor Moon show restaurant plannen? Dan kun je het beste rechtstreeks te recht op hun eigen (Engelstalige) website voor alle informatie. Hier kun je ook direct reserveren: https://sailormoon-shiningmoontokyo.com/en/

Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie