Blog header voor het artikel "EEN JAPANSE (DIEREN)DAG VOOR JE HUISDIER"

Een Japanse (dieren)dag voor je huisdier

Elk jaar op dierendag worden onze geliefde huisdieren eens extra in het zonnetje gezet! Behalve een dagje (of vaker!) vleesvrij eten uit respect en liefde voor alle dieren zijn er een hoop dingen die je specifiek voor je huisdier kunt doen. Eens een extra lange wandeling maken, lekker kroelen op de bank, of ze verwennen met een bijzondere lekkernij.

En heb je zelf geen huisdier? Dan kun je altijd nog een uitje plannen naar één van de Kattencafés in Nederland. Deze trend, overgewaaid uit Japan, lijkt ook hier steeds meer voet aan de grond te krijgen. In dit soort cafés kun je voor een bepaald bedrag, en onder het genot van een hapje en drankje, lekker knuffelen met diverse katten. Een prima plek om je extra dierenliefde kwijt te kunnen! Of ga aan de slag als vrijwilliger bij een dierenasiel of doneer aan de dierenambulance.

Maar wil je je eigen huisdier nou echt eens een bijzondere dag geven en er zelf ook nog een hoop lol aan beleven? Geef dierendag dan een origineel Japans tintje! In een land waar steeds meer mensen liever een hond dan een baby nemen, er een heus hondencircus is voor het goede doel, en de mode-industrie voor dierenmode in de miljarden loopt kunnen we zeker wel spreken van voldoende dierenliefde! In Japan hebben ze dan ook meer dan voldoende bijzondere dingen bedacht om jou en je geliefde huisdier eens lekker in het zonnetje te zetten met een Japanse (dieren)dag!

Japanse snacks

Wat is nou een Japanse (dieren)dag zonder sushi? Gelukkig is dit makkelijk te realiseren want een hoop hondensnacks vind je tegenwoordig al in allerlei hippe varianten! Maar als je je echt uit wilt sloven kun je natuurlijk het beste zelf iets maken, zoals sushi of ramen die veilig is voor honden! Begint altijd wel met een kleine portie om zeker te weten dat het goed valt bij jouw viervoeter!

Heb je een kat? Ook daar is aan gedacht want ook deze dieren kun je erg blij maken met wat lekkere “sashimi” of hun eigen variant sushi!


Japanse outfits

Bij een Japanse (dieren)dag hoort natuurlijk een Japanse outfit! Kant-en-klaar iets vinden kan soms wat lastig zijn, zeker kort dag. Maar wanneer je een beetje handig bent kun je natuurlijk altijd zelf wat in elkaar zetten! Met wat naald en draad, of een beetje hotglue kom je al een heel eind in het maken van een outfit voor je hond. Zeker dankzij alles dat het internet te bieden heeft zoals volledige tutorials om je eigen hondenkimono te maken!

En ben je niet zo handig? Dan heb je altijd nog Jenna Marbles’ Ratchet Salon for Dogs als extra inspiratie…

Heb je wat extra inspiratie nodig voor het vinden van een geschikte outfit? Lees dan ook eens onze artikelen “Pet Fashion in Japan” en “Katten in Kimono“. Liever wat meer de cosplay kant op met je outfit? Kijk dan eens op Alles Over Cosplay voor hun artikelen “Cosplayende Cavia’s” en “Vox: De Overwatch cosplayende Shiba Inu“.

Japanse massage

Niks is zo lekker als een heerlijke massage krijgen. Alle stress en pijntjes zijn voor even vergeten en na afloop voel je je weer heerlijk! En ook je huisdier wil hier graag van genieten tijdens de Japanse (dieren)dag. Maar hoe masseer je nou een huisdier? Gelukkig heeft de Japanese Pet Massage Association (echt, ik wou dat ik dit verzon)  hiervoor een handige instructievideo gemaakt en met ons allen gedeeld via YouTube.

Spijtig genoeg zijn er geen aparte video’s voor katten of andere huisdieren maar we gaan er van uit dat het principe aardig hetzelfde blijft. En bij twijfel? Even lekker kammen, kriebelen, of extra over de bol aaien doen het natuurlijk ook altijd goed.

Nog meer dierenliefde

Na alle gekkigheid hierboven willen we echter nog wel een serieus onderwerp aan snijden: dierenasiels. Ook zij kunnen op dierendag, en eigenlijke alle dagen van de week, wel wat extra liefde gebruiken! Kijk bijvoorbeeld of er vrijwilligers nodig zijn, of wellicht donaties. En wil je het helemaal goed doen? Dan kun je uiteraard overwegen een dier uit het asiel een nieuw thuis te geven.

Denk hier echter wel héél erg goed over na. Het adopteren van een huisdier vraagt veel tijd, geld, en verantwoordelijkheid en is zeker geen beslissing die je overhaast moet nemen. Laat je goed inlichten en probeer zo objectief mogelijk te kijken of een dier bij jouw persoonlijkheid en situatie past.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie