Een mini-pelgrimstocht in Kyoto: Het Philosopher’s Path

Een bezoek aan Kyoto is niet compleet zonder het bezoeken van enkele tempels en schrijnen en wat dat betreft heb je meer dan genoeg keuze! Overal vind je wel bijzondere heiligdommen, eeuwenoude plekken, of bijzondere locaties.

Weg van de gebaande paden

Wil je zoveel mogelijk zien maar wil je de grote hordes toeristen en de drukke bussen van Kyoto zo veel mogelijk vermijden?  Dan is het Philospher’s Path één van de mooiste plekken om te bezoeken.

Het pad is zo’n 2km en voert je langs diverse heiligdommen zoals de Hōnen-in, Ōtoyo Schrijn, en Eikan-dō Zenrin-ji, die elk een stuk minder druk bezocht worden dan bijvoorbeeld het Gouden Paviljoen of de Fushimi Inari Schrijn.

IMG_3873
IMG_4160

Het pad heeft haar naam gekregen doordat Nishida Kitaro, een invloedrijke Japanse filosoof uit de 20ste eeuw, dagelijks het pad zou hebben bewandeld als onderdeel van zijn meditatie proces. Daarbij telt de route honderden kersenbloesembomen en is in April een geliefde plek om de kersenbloesem te bekijken. Maar het is vooral de omgeving van het pad die de moeite waard zijn van een bezoek. 

Ga op ontdekkingstocht

In de gehele lengte van het Philosopher’s Path vind je in het midden een klein kanaal met bijzondere vissen en échte koi karpers (ze zijn van oorsprong grijs/zwart) met aan weerszijden kersenbloesembomen en kleine smalle looppaden.

Daarbuiten vind je her en der de schattigste winkeltjes, boetiekjes, kleine verkoopkraampjes (bijvoorbeeld voor verse Japanse kastanjes) en wanneer je iets verder afwijkt kun je terecht komen bij allerhande kleine tempels en schrijnen die vaak vele rustiger (en soms nog mooier) zijn dan de “hoofdattracties”.

IMG_3943
IMG_3940
IMG_4108

Het is dan ook zeker de moeite waard om af en toe van het pad te struinen en te kijken waar je uit komt. Zo hebben wij enkele pareltjes gevonden terwijl we ronddwaalden door het gebied. Trek hierbij gewoon de stoute schoenen aan en volg je nieuwsgierigheid!

Boven of onderaan?

Je kunt aan twee kanten beginnen met het Philosopher’s Path, “onderaan” de route in de buurt van de Nanzen-Ji, of “bovenaan” bij het Zilveren Paviljoen. Zelf zijn we bovenaan begonnen om zo te proberen s’ochtends vroeg de grote drukte bij deze populaire toeristenattractie wat voor te zijn.

Maar in principe maakt het niet zoveel uit want het is er toch altijd druk bij het Zilver paviljoen. Dat maakt echter de wandeling terug, langs het Philosopher’s Path, des te mooier.

Onderstaande kaart laat je de route zien en enkele hoogtepunten die er langs liggen, maar stippel niet een al te gedetailleerde bezoekplan uit want voor je het weet mis je iets tofs!

Maar of je nou begint of eindigt bij het Zilveren Paviljoen, zorg er in elk geval voor dat je gaat met een niet al te goed gevulde maag!

Ga met lege maag

Het stuk van het Philosopher’s Path dat direct naar het paviljoen loopt is bestrooid met allerlei lekkere eettentjes en snackkraampjes waaronder mini-okonomiyaki (hartige pannenkoek), potatornado’s (soort aardappel op een stokje), een soort soesjes gevuld met ijs, en nog veel meer lekkere dingen.

Perfect dus om jezelf mee te belonen na de wandeling of om je op gang te helpen.

IMG_3756
IMG_3830

Heb je dus zin in een relaxte, niet al te zware wandeling waarbij je ook nog eens tientallen mooie dingen tegenkomt én vele tempels en schrijnen kunt bezoeken? Dan mag je het Philosopher’s Path echt niet missen!

Meer weten over wat er te doen is in Kyoto? Lees dan ook zeker deze en deze artikelen of schaf één van de onderstaand reisgidsen aan.

Dit artikel – Een mini-pelgrimstocht in Kyoto: Het Philospher’s Path – verscheen voor het eers top 24 november 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 24 november 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie