Het einde van Pindakaas en Sushi?!

Wij bevinden ons in de panoramazaal van het Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden. De gigantische krab in de sfeervol verlichte kamer lijkt rechtstreeks uit de eerste afleveringen van Bakemonogatari te komen. Het is de plaats waar de Duitse arts Siebold neerstreek na zijn vele Japanse reizen in een tijd dat het land nog gesloten was. En het is hier dat Roderick Leeuwenhart zijn boekpresentatie hield voor het laatste deel uit zijn Pindakaas en Sushi-trilogie. The Sushi Times was erbij!

Na een ontvangstgroet door het Sieboldhuis nam Nicolle Lamerichs, hoogleraar Fanstudies aan de Hogeschool Utrecht, het woord. Zij gaf voor de gelegenheid een boeiende lezing over maskers, fandom en identiteit aan de hand van Pindakaas en Sushi 2. Daarna gaf Leeuwenhart zelf een speech over niet alleen het maakproces van Pindakaas en Sushi, maar ook de toekomstplannen voor de uitgeverij.Het begin

Terugkijkend op het moment dat hij zijn eerste boek verkocht, verzuchtte Roderick hoe ontzettend lastig het was die te verkopen op anime conventies, maar ook daarbuiten. Eén van de organisaties die te hulp schoot was het Sieboldhuis, die enthousiast zijn boek opnam in de winkel. Hoe anders is het nu de boeken meer dan 2000 keer zijn verkocht, waarbij de schrijver ook zijn dank en warmte voor de anime community zelf en alle andere supporters noemde.

Graaf van Monte-Cristo

De reden waarom ook The Sushi Times bij deze presentatie was, is om natuurlijk als éen van de eersten te weten waar het slotdeel uit de trilogie over gaat. Het laatste deel speelt zich af in Leiden, waar Marle Japans studeert. Niet heel gek, als je bedenkt wat ze tot nu toe allemaal heeft gedaan.

Het gaat verder waar het tweede deel ophield: de nasleep van de vakantie in Tokio. Ook het Sieboldhuis speelt een rol in het boek. Roderick noemt in zijn toespraak bovendien dat het verhaal van de Graaf van Monte-Cristo een inspiratiebron was. Wacht, wat gaat Marle eigenlijk allemaal uitspoken?! Binnenkort lees je wat wij ervan vonden in onze review.

16730163_804391496365918_1586877186161967854_nNieuwe serie over Japan

Het was ruim van tevoren bekend dat dit deel ook daadwerkelijk het laatste boek van de reeks zou zijn. Maar wat moet je dan als je meer Japangerelateerde boeken van Nederlandse bodem wil lezen? Leeuwenhart neemt alvast een aanloopje naar zijn nieuwe serie met een kort verhaal dat bijgesloten zit in deel 3. Dat verhaal zal gaan over yokai, geesten uit Japanse mythen. Dat is slechts één van de vele projecten die Leeuwenhart dit jaar nog onderneemt.

De nieuwe serie zal nog een tijdje op zich wachten, maar vanaf Animecon 2017 kan de honger naar papier gestild worden met een mangaproject in samenwerking met stripuitgeverij Syndikaat: Hanabi. Daarnaast kunnen we in november zelf aan de slag gaan met geeky taartdecoraties met een uit te brengen kookboek  in samenwerking met The Cake Dutchess.

Leeuwenhart benadrukte tijdens de gehele boekpresentatie dat Japan hem voorlopig nog niet loslaat. Wij zijn dan ook benieuwd naar zijn komende projecten. En als je al die samenwerkingen bekijkt… voor je het weet hebben wij ook ons eigen boek! 😉

Zin om Pindakaas en Sushi 3 zelf te lezen? Te bestellen in de shop van Uitgeverij Leeuwenhart

16463235_800850186720049_6244246511463325831_o
Heidi
hei.bakker@gmail.com

Heidi is een echte donut liefhebber met een passie voor kunst en cultuur. Daarnaast is ze gek van berenmeisjes, goede storytelling, kunstzinnige anime, en alles waarvan ze haar koffie uitproest.

Geen reactie's

Geef een reactie