Japans Fashion extravaganza tijdens Seijin no Hi!

We hebben er al eens eerder over geschreven maar elke tweede maandag van januari is er in Japan een grote viering: Seijin no Hi, ofwel “meerderjaardigheidsdag”. Op deze dag worden door het hele land de verjaardagen van alle “nieuwe” volwassenen gevierd.

Feestje voor nieuwe twintigers

Alle jongeren die van 2 april van het jaar ervoor tot 1 april van het huidige jaar 20 zijn geworden staan hierbij in het middelpunt van de aandacht. Elke gemeente richt speciale vieringen in waar de jongeren deelnemen aan een ceremonie die al ruim 700 jaar lang wordt uitgevoerd.

Na afloop gaan de jongeren vaak met z’n alleen de stad in voor een bezoek aan de bar, karaoke of een club. Het is tegelijkertijd een viering van nog even een keer gek doen als tiener en tegelijkertijd een viering dat men nu “echt” volwassen is. Je ziet dan ook een hoop extravagante outfits, groepen en optochten en laten de jongeren zich even lekker gaan!

Extravagante outfits

Eén van de meeste opvallende dingen aan Seijin no Hi is dan ook de kleding van de 20-jarigen. Van traditionele en luxe kimono’s tot strakke westerse pakken, of extreem uitbundige outfits geïnspireerd op straatmode, je ziet alles voorbij komen! Elk jaar is het weer een bonte bedoeling aan extravagante outfits en bijzondere optochten! Onderstaand een aantal van onze favoriete fashion shots tijdens de Seijin no Hi vieringen van 2019!Coverfoto door Reina. Via Twitter.

Dit artikel – Japans Fashion extravaganza tijdens Seijin no Hi! – verscheen voor het eerst op 21 januari 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 2 augustus 2019.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X