Film Review: My Hero Acadamia: World Heroes mission

MY HERO ACADEMIA: WORLD HEROES’ MISSION is de langverwachte derde speelfilm in de animefranchise, gebaseerd op de immens populaire Japanse mangareeks My Hero Academia van Kōhei Horikoshi. Net als de eerste twee delen is de film onder regie van Kenji Nagasaki. Dat betekent weer meer dan anderhalf uur genieten van onze favoriete helden!

Waarschuwing: Er kunnen spoilers zitten in deze review, want de gebeurtenissen van de film spelen zich af ongeveer halverwege seizoen 5 van MY HERO ACADEMIA.

Achtergrond

MY HERO ACADAMIA is een serie waarin zo’n 80% van de mensheid een superkracht bezit, wat ze een Gave noemen. De hoofdpersoon, Izuku Midoriya wil heel graag een superheld worden. Helaas heeft hij geen Gave. Hierdoor het lijkt dat zijn droom in duigen gaat vallen. Maar op een dag komt hij All Might, ’s werelds grootste superheld tegen. All Might bezit de Gave ‘One For All’. Door een serie van omstandigheden krijgt Midoriya deze Gave van All Might. Vervolgens gaat Midoriya naar een speciale school om superheld te worden en zijn Gave verder te ontwikkelen. Samen met zijn klasgenoten belandt hij regelmatig in lastige situaties waarbij hun Gaven en teamwork uiterst belangrijk zijn om alle obstakels te overwinnen.

WORLD HEROES’ MISSION

Een mysterieuze groep met de naam ‘Humarise’ wil de wereld zuiveren van mensen met Gaven. Ze zien Gaven als een ziekte en geloven dat de mensen met deze krachten de ondergang van de wereld betekenen. Dit noemen ze de ‘Quirk Doomsday Theory’. Door bommen die een speciaal gas verspreiden af te laten gaan zullen mensen de controle over hun Gaven verliezen, wat tot massavernietiging moet leiden.

Om iedereen te redden en te beschermen, verenigen zich wereldwijd tientallen superhelden en helden die nog in opleiding zijn, om Humarise te stoppen. Onder hen ook Deku en zijn klasgenoten. Midoriya, Bakugo en Todoroki lopen stage bij Endeavor, ’s werelds meest recente nummer één superheld. Endeavor’s team wordt opgeroepen om naar het (fictieve) Europese land Otheon af te reizen, waar één van de Humarise vestigingen staat.

Alhier kruist het pad van Midoriya met het personage Rody Soul. Rody is een slinkse jongen die aan de lopende band liegt en bedriegt om voor zichzelf en zijn broertje en zusje te zorgen. Doordat een juwelendiefstal verkeerd afloopt mede dankzij Midoriya, Todoroki en Bakugo, raken Rody en Midoriya verwikkelt in een veel groter complot. Hierin wordt Midoriya uiteindelijk beschuldigd van massamoord. De twee slaan op de vlucht en komen erachter dat alleen zij de sleutel in handen hebben om de wereld binnen 2 uur te redden van de totale vernietiging.

Feest voor je zintuigen, plot middelmatig

Natuurlijk komen hierin weer diverse van onze favoriete personages voorbij, met hun wel bekende stemacteurs. Net als in de anime kunnen we weer genieten van een knap staaltje stem-acteerwerk. Maar wat vooral opvalt aan de film is dat de animatie van de film erg goed is. Er is enorm veel aandacht voor de details en het gebruik van kleuren. Vooral de gevechten spatten van het scherm af en maken er een sensationeel spektakel van. Maar ook wat mildere actie-scenes zijn goed geanimeerd. Het is duidelijk dat er veel tijd en aandacht is besteedt en dat er een groot budget is geweest voor de animatie van de film.

Dat valt helaas niet te zeggen van het plot. Deze voldoet aan de minimale eisen om een filmplot genoemd te mogen worden, maar doet niet echt zijn best de kijker te verrassen. Het is overduidelijk een film met focus op Midoriya en Rody, een nieuw personage wat nog niet eerder ten tonele verscheen. Wat dat betreft is de titel van de film een tikje misleidend, je verwacht immers een grotere focus op al onze favoriete helden uit My Hero Academia.

Bakugo en Todoroki schitteren wel op hun eigen momenten tegen het einde van de film en de overige klasgenoten van Midoriya krijgen her en der een cameo. Maar het is overduidelijk dat de band tussen Midoriya en Rody de ruggengraat vormt van het verhaal.

Geen verrassing

Persoonlijk vond ondergetekende vooral dat de handlangers van Flec Turn (de leider van Humarise) eigenlijk niets toevoegden aan het verhaal. Ze zijn duidelijk alleen gebruikt om een obstakel voor de neus van onze favoriete helden te zetten en een al dan niet spectaculair gevecht te laten plaatsvinden. Uiteindelijk valt het plot in het standaard superhelden-film stramien, maar weet het nergens te verrassen.

De criminele organisatie Humarise had veel beter tot zijn recht kunnen komen in hele arc in de canon van de serie. Hun doel is interessant en zeer relevant voor waar seizoen 5 van MHA eindigt. Maar daar zit ook de crux: het verhaal van de film is niet canon en maakt daarom ook geen impact op de serie als geheel. Rody zal naar verwachting ook geen verdere opwachting maken in de rest van de serie. Wat jammer is, want Rody is een interessant en leuk personage.

Conclusie

Desalniettemin was het een vermakelijke film. Het is precies wat je verder verwacht van de My Hero Academia franchise. En uiteindelijk is de film zeker de moeite waard voor fans van de serie. Als je de film wilt kijken zonder enige voorkennis van MHA, dan zullen de kleinere details misschien niet opvallen, maar het verhaal is wel goed te volgen. Dus zelfs voor hen die nieuw zijn, is het een toegankelijke film, die je met veel plezier zult bekijken.

7.7 / 10 Ons cijfer
Plot6.5
Acteerwerk8.5
Cinematografie8
Muziek8
Plezierfactor7.5
Sander
contact@sandervanderham.nl

Sander is een enthousiaste figure verzamelaar met een uitgebreide collectie en een nog uitgebreidere wishlist! Graag deelt hij zijn kennis en enthousiasme rondom figures en het verzamelen ervan met jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie