FInal Fantasy XV release party goodies.

Final Fantasy XV Launch Party (met Afrojack) in Antwerpen

NB: Dit is een persoonlijk verslag van mijn bezoek aan de Launch Party en heeft een informelere toon dan normaal.

Een poosje terug kreeg ik een wel hele bijzondere uitnodiging: of ik 28 november op de exclusieve launch party van Final Fantasy XV in Antwerpen wilde komen. NATUURLIJK WILDE IK DAT! Dolenthousiast vertrok ik afgelopen maandag met een partner in crime naar Antwerpen waar die avond in de Ampere het feest gehouden zou worden.

Voor de mensen die het gemist hebben? Final Fantasy XV is het langverwachte nieuwe deel in de iconische Final Fantasy-franchise, een deel waar we ongeveer een decennia op hebben moeten wachten. FFXV speelt zich af in een betoverende wereld waar fantasie en realiteit samenkomen en waar spelers samen met kroonprins Noctis en zijn kameraden een epische reis van broederschap, liefde en wanhoop maken terwijl ze de lotsbestemming van Noctis ontrafelen en het op moeten nemen tegen het oorlogszuchtige Niflheim-keizerrijk!

Niet zo vreemd dus dat we zo enthousiast waren hier bij te mogen zijn! Vol spanning kwamen we aan en na eventjes buiten bij de foodtruck te hebben gestaan konden we naar binnen! Bij binnenkomst werden we meteen begroet door een mooi fotoscherm en enkele enthousiaste FFXV cosplayers waarmee mensen op de foto konden gaan. Ik heb het beperkt tot een foto op afstand (later die avond) omdat ik veel te nieuwsgierig was naar de rest van de locatie.

En die was awesome! Onder het spoor vlakbij Antwerpen Centraal zit de Ampere, een toffe club die ze nu hadden omgetoverd tot FFXV launch locatie met o.a. een paar lekkere banken, een podium met groot scherm, en kon je ter plekke de game al spelen. Er stonden namelijk behoorlijk wat consoles klaar om mee aan de slag te gaan terwijl je nog kon genieten van de DJ-sets en de overheerlijke FFXV cocktail die ze hadden gemixed.

img_1567
img_1575

Alsof dat allemaal nog niet cool genoeg was konden we ook nog uitkijken naar een performance van niemand minder dan de Grammy award winnende DJ en producer Afrojack, die met Square Enix heeft samengewerkt om een track voor de game te remixen. Deze track is te horen in de Final Fantasy XV feat. Afrojack-trailer die eerder dit jaar verscheen:

Hij heeft hiervoor nauw samengewerkt met het team van Final Fantasy XV en zij hadden nog een toffe verassing voor Afrojack in petto. Twee leden van het Japanse team, Tomohiro Hasegawa en Takashi Honjo ( Art Director en Illustrator/Concept Artist) waren aanwezig om hem te bedanken, en dat deden ze in stijl! Niet alleen werd er een heuse in-game AfroSword onthuld maar kreeg hij ook nog een zeer gewilde UCE van de game, gesigneerd door het team.

Maar niet alleen voor Afrojack hadden ze een verrassing in petto. Nadat we de hele avond lekker konden feesten en dansen op de muziek, en nog even flink verwend werden met schitterende trailers, nog niet eerder getoonde beelden en live-gameplay, was er ook de mogelijkheid om een gratis goodiebag op te halen. Als rasechte Hollander stond ik natuurlijk al helemaal klaar en gilde het bijna uit toen ik zag wat er in zag!

We kregen een toffe tas met daarin de blu-ray van Kingsclaive (de film die bij de game hoort), Moogle Munch snacks, een mega grote poster EN DE GAME ZELF!!! Om het feest helemaal compleet te maken konden we deze ook nog laten signeren door Tomohiro-san en Takashi-san (uiteraard gedaan) en heb ik nog even een fangirl moment gehad toen ik op de foto kon met Afrojack.

20161128_215722

Uiteindelijk draait het echter allemaal om Final Fantasy XV en naast wat we tijdens de Launch Party hebben kunnen zien ben ik sinds mijn terugkomst uit Antwerpen elk moment dat ik kon bezig geweest met de nieuwe game.

Een volledige review volgt nog maar een kleine first impression leek me wel op z’n plaats, deze lees je dan ook hier! Inmiddels is ook bekend geworden dat de game binnen 24 uur maar liefst VIJF MILJOEN keer is gekocht, wereldwijd, een fantastische ontvangst voor deze topper!

Mocht je nou graag meer willen weten over de Launch Party? Deze is volledig gefilmd en gestreamed door de organisatoren en kun je terug vinden online. Dus wil je graag alles zelf nog een keer zien? Bekijk dan onderstaande video!

Het leukste is echter om zelf aan de slag te gaan met Final Fantasy XV en ik beloof je, er staat je een fantastisch avontuur te wachten! Tot nu toe heb ik al zo’n 8 uur in de game zitten en ik heb nog maar het topje van de ijsberg gehad. Voor zowel jarenlange fans als nieuwkomers is dit echt een knaller van een game en ik kan dan ook niet wachten om zelfs de meest verborgen plekken in deze gloednieuwe game wereld verder te gaan ontdekken.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie