Firstlook Festival Goes Cosplay (samen met The Sushi Times)!

nieuws20150612_firstlookfestival

 

Op 9, 10 en 11 oktober aanstaande beleeft hét gaming event van de Benelux, Firstlook Festival, haar achtste editie in De Jaarbeurs te Utrecht. In een geheel nieuwe opzet met o.a. heel veel plek voor Cosplay in de nieuwe ‘Cosville’. In deze special ingerichte area zal er volop aandacht zijn voor Cosplay  met o.a. de voorrondes van de World Cosplay Summit 2016 op zaterdag 10 oktober.

De World Cosplay Summit is een wereldberoemde cosplay competities waarbij cosplay duo’s vanuit de hele wereld de strijd met elkaar aangaan om de titel als “Beste Cosplay Act Ter Wereld” te veroveren.

In augustus 2016 gaan de 22 landen de strijd daadwerkelijk aan, waaronder de winnaars uit Nederland in Nagoya, Japan voor een live publiek van tienduizenden toeschouwers! Willen jij en je cosplay partner ook een poging wagen en je cosplay skills laten zien? Dan kun je je vanaf nu inschrijven op de site van Firstlook Festival.

Cosplay is een nieuw onderdeel van Firstlook Festival en het nieuws dat de WCS voorrondes dit jaar daar gaan plaatsvinden (en niet zoals gebruikelijk op Animecon) deed binnen de community dan ook behoorlijk wat stof opwaaien.

Firstlook Festival is echter haar uiterste best aan het doen om het voor iedereen een fanastisch evenement te laten worden. Hiervoor zijn ze met verschillende partners zoals Stichting J-Pop (organisatie achter Animecon) en onszelf, The Sushi Times, een samenwerking aangegaan. En krijgen hiermee dus ook directe input vanuit de Japan/Anime community 🙂 Mochten jullie zelf overigens nog suggesties hebben kun je die altijd bij ons kwijt!

Zo zei Niels Viveen, voorzitter van Stichting J-Pop, al eerder: “Voor de cosplayers die al eerder bij ons mee deden aan de voorronde streven we er naar om behalve de locatie, zo veel mogelijk vertrouwd te laten zijn. Voor de nieuwe deelnemers en het publiek op Firstlook Festival gaan we nog meer ons best doen om een super event neer te zetten.”

cropped-j-pop_logo

Cosplayers en hun fans krijgen tijdens Firstlook Festival een geheel eigen domein “Cosville”met een cosplay-podium, een eigen kleedruimte en bar, verschillende wedstrijden, een kingsize foto wall met diverse secties op basis van cosplay-stijl, en cosplay workshops, en stands voor cosplayers en dealers. Firstlook wil er daarmee voor zorgen dat de cosplayers goed in het zonnetje worden gezet en dat men niks tekort komt. Of zoals Firstlook het al zegt: “Als je zo je best doet om fraai voor de dag te komen, dan dien je natuurlijk ook als zodanig behandeld te worden.”

Ook zullen wij als The Sushi Times niet alleen een eigen evenement neerzetten tijdens Firstlook Festival (later meer hierover) maar zijn we ook betrokken bij de organisatie van een Japan/Anime Cosplay Fashion Walk en diverse andere activiteiten zoals lezingen en workshops. Een volledig programma volgt nog.

Op deze manier willen we er met z’n allen voor zorgen dat alle cosplayers, of ze nou een anime character cosplayen of niet, een top tijd tegemoet gaan tijdens Firstlook Festival! En nogmaals: we staan helemaal open voor suggesties dus leef je uit!

Nog meer weten? Kijk dan deze Gamekings Special over Firstlook Festival waarin we ook al wat verklappen over het event dat The Sushi Times heeft tijdens Firstlook.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. Kitty Ocean

    juli 23, 2015 at 8:37 pm

    Yay! Congratzies!! Kon even niet het filmpje kijken, dus voor mij nog spannend wat jullie gaan doen 🙂

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X