GAME REVIEW: DRAGON QUEST BUILDERS

Game Review: Dragon Quest Builders

Dragon Quest is terug met wederom een nieuwe titel in de lang bestaande reeks. Na Dragon Quest Heroes slaan ze ook dit keer weer een nieuwe weg in met Dragon Quest Builders, een combinatie van Minecraft met Dragon Quest. Dragon Quest Builders combineert de fantastische populaire wereld van de Dragon Quest franchise met het immens populaire minecraft. Door middel van het verzamelen van materialen moet jij je stad weer opnieuw opbouwen en mensen de kracht van het bouwen weer leren.

Als fan fan de Dragon Quest Franchise serie kon ik niet wachten, al helemaal niet na het zien van alle toffe previews op o.a. E3 en Gamescom, en ik ben niet de enige! Gelukkig was het op 14 oktober zo ver en kon ik er ein-de-lijk mee aan de slag! Ik was razend benieuwd namelijk hoe deze combinatie zou werken.

Op avontuur

We beginnen de game met een stukje introductie want onze jonge held wordt wakker in een verlaten kamer, gewekt door een goddelijke stem die je de opdracht geeft de mensheid weer te doen herleven. Generaties geleden werd het rijk Alefgard namelijk in duisternis gestort toen de held, die de verschrikkelijke en verraderlijke Drakenheer moest verslaan, werd bedrogen en zich bij hem aansloot. Via de magische intriges van deze gemene schurk werd de mensheid verspreid door de wind en beroofd van de kracht om dingen te bouwen.

Nu zelfs het idee van creativiteit is gedegradeerd tot slechts een legende, zwerft het volk van Alefgard door de ruïnes van hun voormalige thuisland, bedelend en zoekend in het stof om te overleven. Maar nu verrijst er dus een legendarische figuur: een held(in) die is gekozen door de Godin zelf. Jij gaat op pad om de kracht van creatie terug te geven aan het volk van Alefgard. Alleen als het wonder van verbeeldingskracht is teruggegeven aan het land zal de mensheid de boosaardige Drakenheer voor eens en altijd van zijn troon kunnen stoten!

Bouwen, bouwen, bouwen

Allemaal vrij cliché natuurlijk maar het is ook niet zozeer het verhaal waar het hier om gaat of epische gevechten. Hoewel je absoluut zult moeten vechten (en je de bekende monsters uit de Dragon Quest reeks weer voorbij ziet komen) gaat het vooral om het bouwen van je eigen stad. Dit doe je door zoveel mogelijk materialen te verzamelen en daar vanalles te maken. Dit gaat van muren tot vuur, en kleding tot bedden. Langzaam aan krijg je steeds meer opties om dingen te bouwen doordat je verder in de wereld kunt komen.

Hier vind je niet alleen nieuwe materialen maar ook nieuwe bewoners van je dorp die je letterlijk het licht laat zien waardoor ook zij je zullen helpen met het bouwen van je stad en het teruggeven van de creativiteit en verbeeldingskracht aan alle mensen. Om dit alles te kunnen doen moet je echter wel eerst de story-mode doorlopen waarbij je ook te maken krijgt met diverse quests. Dit kan van alles zijn van het verzamelen van een specifiek materiaal, het vinden van een persoon, verslaan van een monster, of bouwen van een bepaald item.

Wees creatief

Vooral dit bouwen is uiterst belangrijk. Niet alleen om verder te komen in het verhaal maar ook om zelf sterker te worden. Het verslaan van monsters levert je namelijk niks anders op dan materiaal. Experience points kun je hier niet verdienen door te vechten maar door te bouwen in je dorp. Je zult diverse ruimtes moeten bouwen zoals privé slaapkamers, cafeetjes of werkplekken en deze zo goed mogelijk inrichten of van zo mooi mogelijk materiaal zien te bouwen. Hierdoor gaat het level van je stad omhoog en krijg je allerhande voordelen waardoor je sterker wordt en weer nieuwe gebieden kunt ontdekken en sterkere monsters kunt verslaan.

1-6-dqbuilders
1-6-dqbuilders2
dragon-quest-builders-7

En dit is ontzettend leuk om te doen! In het begin was ik even bang dat ik de game niet zo leuk zou vinden maar voor iedereen die gek is op het building-genre, of dit nou The Sims is of de “echte” Minecraft, ik weet zeker dat men zich zal kunnen vermaken met deze game. Het is dan wel een sandbox maar wel een goed uitgedachte met heel veel opties om zelf te verkennen, én om de wereld zelf vorm te geven want letterlijk alles is te slopen en opnieuw te bebouwen.

Er is echt een goede balans gevonden tussen adventure en building en hoewel het niet zo fast-paced is als andere Dragon Quest games, en het multiplayer aspect van Minecraft niet aanwezig is, is Dragon Quest Builders echt een heerlijke game voor iedereen die een gewoon leuk avontuur wil beleven en lekker aan de slag wil met bouwen.

Uren speelplezier

Er zijn voldoende quests om je bezig te houden (al hadden het er van mij nog wel iets meer mogen zijn) en de drang om te ontdekken wat je hierna kunt bouwen zorgt ervoor dat je wilt blijven spelen. Het speelplezier wordt ook nog eens versterkt door de kleurrijke en leuke graphics (wat ik nog altijd een ernstig gebrek vindt bij MineCraft) en leuke melodietjes, die vooral voor Dragon Quest fans erg herkenbaar zullen zijn.

Om het helemaal compleet te maken is het spel, wanneer je de story -modus hebt uitgespeeld, nog lang niet afgelopen! Je krijgt daarna namelijk de kans om in de free-modus je helemaal uit te leven. Alle materialen en “recepten” om dingen te maken die je in de echte verhaallijn hebt verzamelt staan nu geheel tot je beschikking om een geheel nieuwe wereld te maken. Hierbij hoef je je dus niet meer bezig te houden met het voltooien van quests voor je verder kunt maar kun je naar hartenlust bouwen.

Kort gezegd is het gewoon een heerlijk, ontspannen, en creatieve game, perfect voor alle leeftijden en alle soorten spelers. Uiteraard is Dragon Quest Builders niet perfect, zo was een echte open-world leuker geweest, en was het prettig geweest als je je eigen controls had kunnen instellen, maar dit zijn kleine dingen ten opzichte van het speelgenot. Wat mij betreft is dit echt een must-have op alle verlanglijstjes voor de aankomende sinterkerstennieuw dagen!

Game Review: Dragon Quest Builders
8.3 / 10 Ons cijfer
Story8
Gameplay9
Graphics8
Geluid8
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie