Game review: dragonball xenoverse 2

Game Review: Dragonball Xenoverse 2

Laten we meteen met de deur in huis vallen: ZO HOORT EEN DEEL TWEE TE ZIJN! Hoewel het eerste deel van Dragonball Xenoverse al stevig stond, bewijzen ze in dit tweede deel dat ze uitstekend naar de punten van kritiek hebben geluisterd!

De formule is ongeveer hetzelfde als in het eerste deel: je kruipt wederom in de huid van een time patroller en aan jouw de taak het universum te redden. Er wordt namelijk weer gerommeld met de tijdlijnen uit het verleden en dat moet niet kunnen! Belangrijke gebeurtenissen uit de originele serie lopen volledig anders en zorgen voor allerhande problemen. Aan jou de taak om dit op te lossen door uiteraard een combinatie van slim en snel handelen en keiharde gevechten!

Dit is dus zo’n beetje hetzelfde als in het voorgaande deel. Het wordt echter al snel en hele andere ervaring. Er komen nieuwe personages bij, andere omgevingen, en aangezien het anders loopt dan de originele verhaal lijn weet je nooit echt wat je kunt verwachten. Hierdoor zit er al meteen meer spanning in en heb je wat meer de drang om de missies te blijven doorlopen, het voelt niet langer alsof je constant hetzelfde kunstje doet.

Betere world building

Ook voel je je net wat meer onderdeel van deze wereld en de game in het algeheel. Je hebt namelijk in het begin al meteen veel meer opties gekregen om je personages te maken met nog meer rassen en mogelijkheden. Deze bepalen ook hoe je begint, elk ras heeft namelijk een eigen cutscene waarmee je start en het voelt echt alsof je een kant kiest, iets dat ik leuker vond dan ik had verwacht.

Fijnste is nog wel dat je nog meer mogelijkheden hebt om niet alleen de looks van je personage aan te passen maar ook de vechtstijl. Er zijn meer special abilities en andere toevoegingen waarmee je je fighter kunt vormgeven en aanpassen en de stijl die jij prettig vindt.

dragon-ball-xenoverse-2-guide-character-races-genders-perks-which-to-pick
dragon-ball-xenoverse-2-1

Daarbij voelt de gehele wereld veel levendiger aan. Er is meer aandacht aan de achtergronden gegeven maar ook de algehele graphics zijn met sprongen vooruit gegaan. De cell-shaded animatie (die we ook gaan zien in de nieuwe Zelda game ‘Breath of the Wild’) is ook hier aanwezig maar nog strakker, levendiger qua kleur, en vloeiender in het geheel. De framerates zijn omhoog gegaan en ook de hoeveelheid spektakel en grafische effecten tijdens de gevechten zijn schitterend. Ze zijn veel grandiozer en over-the-top, precies zoals de gevechten in Dragonball horen te zijn.

Soepelere gevechten

De gevechten zelf zijn hierbij niet alleen visueel enorm vooruit gegaan, de hick-ups in het vechtsysteem die we in deel één tegenkwamen zijn hier nergens meer te bekennen. De gameplay is soepeler gemaakt en de controls reageren nog beter op je input. Je kunt makkelijker bij je normale aanvallen en special attacks en tegelijkertijd snel switchen naar verdedigen en andere noodzakelijke moves tijdens je gevechten. De moeilijkheidsgraad is nog steeds niet al te hoog maar persoonlijk vind ik dit niet zo heel erg.

3088880-3084336-e3_screen_3_1465913512
dragon-ball-xenoverse-2

Een ander groot punt van kritiek dat is getackeld in deze game is de hub city, in dit geval Conton. In plaats van de uitgestorven hub in DBX1 heb je nu een veel grotere stad waar, zeker naarmate je vordert met de game, steeds meer leven inzit. Van NPC’s tot allerhande shops. Klein nadeel is dat de stad nu zo groot is dat het heen en weer lopen soms wat moeizaam is. Gelukkig is er altijd nog een fast-travel optie.

Waardige opvolger

Ook de multiplayer is met sprongen vooruit gegaan al is het nog altijd niet mogelijk om de main campaign te doorlopen met meerdere personen. Maar we moeten wat te wensen overhouden voor een volgend deel, of niet soms?

Wat mij betreft is Xenoverse 2 dan ook echt een knaller van een game en daadwerkelijk een hele upgrade op het origineel. Natuurlijk zijn er her en der nog wat kleine verbeterpunten maar al met al is het dus echt de moeite waard om deze game aan te schaffen. Mits je van fighters en Dragonball houdt.

Game Review: Dragonball Xenoverse 2
8.3 / 10 Ons cijfer
Story8
Gameplay8
Graphics9
Geluid8
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie