Game Review Ever Oasis.

Game Review: Ever Oasis

Ever Oasis is een gloednieuwe RPG vol avontuur, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. De legendarische producer Koichi Ishii (de bedenker van de Mana RPG-serie) presenteert een uniek avontuur boordevol real-time gevechten, intrigerende puzzels en gevaarlijke dungeons.

Lang geleden werd de wereld overheerst door Chaos: een duistere macht die iedere vorm van beschaving in het land dreigde te verzwelgen. Om de inwoners tegen dit onheil te beschermen werd er een welvarende oase gecreëerd. Er doemde echter al snel een monster op dat dood en verderf zaaide.

De oase veilig maken

Jij stamt af van degenen die deze inferno hebben overleefd. Jij bent uitverkoren om een nieuwe oase te creëren, een vreedzaam bestaan te bieden aan alle inwoners, en de kwaadaardige Chaos voor eens en voor altijd het zwijgen op te leggen!

Je uiteindelijk doel is om deze oase de ultieme veilige plek voor iedereen te maken en de Chaos eens en voor altijd te verslaan. Dit doe je door je oase te laten groeien, en deze groei kan gebeuren als je voldoende blije inwoners hebt.

Deze groei is niet alleen belangrijk om bewoners aan te trekken maar ook om zelf sterker te worden. Hoe groter en sterker je oase is hoe meer “buffs” zoals extra HP en defense je krijgt. Zelfs extra revivals krijg je naarmate je oase groter wordt.

Vecht tegen chaos en groei je dorp

Zoals gezegd kun je groeien door je bewoners blij te hebben. Dit doe je door ze veilig te houden, bijvoorbeeld door te zorgen dat de Chaos planten geen wortel kunnen schieten in je oase. Maar ook door ervoor zorgen dat hun winkels goed bevoorraad zijn. Deze winkels genaamd “Bloeibazaars” zijn de levenslijn van je oase en hoe meer er zijn hoe meer reizigers, voorbijgangers, en nieuwe bewoners je aan zult trekken, en hoe eerder je kunt groeien.

everoasistrailer_224462228-51-1030x579

Je kunt echter niet altijd even makkelijk aan winkelwaar komen. Hiervoor zal je je veilig oase moeten verlaten en de uitgebreide woestijn betreden die overspoeld wordt door Chaos monsters! Hier vind je niet alleen kerkers vol avontuur en leuke puzzels maar ook veel spullen die je goed kunt gebruiken en kom je soms ook nieuwe bondgenoten tegen.

Tijdens deze avonturen in de woestijn zal je regelmatig het gevecht aan moeten gaan met allerhande gevaarlijke dieren. Deze zijn beïnvloed door de Chaos en zijn alles behalve vriendelijk! Samen met je twee party members moet je ze zien te verslaan door de juiste skills en wapens te gebruiken.

Real-time gevechten

De real-time gevechten zijn erg leuk en verlopen vrijwel altijd erg soepeltjes. Soms zelfs te soepeltjes want tot nu toe heb ik bijvoorbeeld alle boss fights in één keer gehaald. Dat gebeurd me zelden en is voor mij toch wel ietwat een indicatie dat de moeilijkheidsgraad niet erg hoog ligt.

Afbeelding via Destructoid.
Afbeelding via Destructoid.

En eigenlijk geeft dat ook helemaal niet want de gevechten zijn slechts één onderdeel van de game. Een ander belangrijk aspect zijn namelijk de puzzels die je tegenkomt. Deze vind je met name in de dungeons die je moet betreden en zijn, zeker bij main story quests, belangrijk om te voltooien.

Dit is echter niet altijd even makkelijk want voor sommige puzzels heb je specifieke vaardigheden nodig die je zelf niet hebt. Je bent hiervoor dan ook afhankelijk van de bewoners in je oase en degene die je als party members kiest.

Je kunt nieuwe bewoners toevoegen aan je party en afhankelijk van hun speciale vaardigheden zal je slim moeten nadenken over de leden die je mee neemt terwijl je een quest doet.

Vermakelijk en luchtig

Ook hier moet ik wederom bekennen dat de moeilijkheidsgraad van de puzzels niet enorm hoog ligt, maar gewoon net genoeg zijn dat je er wel iets moeite voor hoeft te doen zonder dat je uren aan het ronddwalen bent.

Afbeelding via Destructoid.
Afbeelding via Destructoid.

Dat is denk ik dan ook mijn enige punt van kritiek op Ever Oasis: de moeilijkheidsgraad. Want zowel de gevechten als de puzzels zijn lang niet altijd echt uitdagend waardoor je soms wel erg makkelijk door het hele spel heen rent. Grinden om een boss fight te kunnen winnen of gefrustreerd toch maar even Googlen hoe een puzzel opgelost moet worden is bij Ever Oasis niet nodig.

En stiekem is dat eigenlijk ook nog wel een positief punt. Zeker voor de wat jongere en/of meer casual gamer. Doordat de moeilijkheid wat lager ligt kun je wel optimaal genieten van alle leuke dingen en blijf je niet uren lang steken voordat je verder kunt.

Of de moeilijkheid dan ook een plus of een minpunt is, laat ik aan jullie over.

Positieve verrassing

Wat mij betreft was Ever Oasis een enorme en positieve verrassing voor me. Dat is wat ik al na 10 minuten spelen dacht en wat ik nu, ruim 30 uur later nog steeds vind. Ever Oasis weet twee van mijn favoriete games op een speciale manier te combineren, namelijk Animal Crossing en Zelda.

An sich niet zo vreemd dat het aan Zelda doet denken want de game is (gedeeltelijk) ontwikkeld door Grezzo, het team dat The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D en Majora’s Mask 3D, ook gemaakt heeft.

Hoewel het wellicht niet de diepe emotionele band biedt die je bijvoorbeeld met Zelda kunt krijgen is het wel een game die erg veel toffe RPG elementen combineert met flink wat puzzels én het charmante van Animal Crossing, en dat alles in een kleurrijke wereld met geheel nieuwe personages.

Het bouwen van de winkels, zorgen voor voorraad, en het voltooien van quests voor je bewoners brengen op mooie wijze deze twee dingen samen en dat allemaal met een geheel eigen sausje eroverheen die dit niet doet aanvoelen als een zwakke kopie of mix maar een sterke, op zichzelf staande game. Een game die even charmant, als afwisselend is en een grote groep gamers zal aanspreken.

Ik kan dan ook alleen maar eindigen met de tip: KOOP DEZE GAME! En laat aan Nintendo zien dat we absoluut open staan voor nieuwe IP (characters/series) als ze net zo leuk zijn als deze.

Game Review: Ever Oasis
8.3 / 10 Ons cijfer
Story8
Gameplay9
Graphics8
Geluid8

[bol_product_links block_id=”bol_59705ac58c63e_selected-products” products=”9200000059511411,9200000069109550,9200000038671430″ name=”ever oasis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie