Game Review: Hatsune Miku: Project Mirai DX

Twee paardenstaarten, blauw/groen haar, catchy muziekjes en een hoge computer gestuurde stem. Er is er maar één aan wie deze omschrijving voldoet; Hatsune Miku. Of je nou fan van haar en haar vrienden bent of niet, je kan niet ontkennen dat Hatsune Miku en de Vocaloid crew ongekend populair is. Alle mogelijke merchandise die je je maar kunt bedenken, uitverkochten concerthallen en niet te ontbrekende ritme games!

Tot voor kort kwamen deze games alleen uit voor de Playstation/PSP/PS Vita, maar SEGA bracht, indelijk een Hatsune Miku game uit op de Nintendo 3DS, en wat voor’n game het is! Als éérste EU/NA release in de Project Diva/Mirai-series voor de 3DS; Hatsune Miku: Project Mirai DX is een steengoede ritme game, voor zowel de diehard Vocaloid fan als voor de gamer die graag een ritme game speelt met wat uitdaging. Verder biedt Project Mirai DX ook vele extra’s, waar de liefhebbers zich nog een paar extra uurtjes mee bezig kunnen houden.


Volop muziek

Laten we even bij het begin beginnen; het ritme-game aspect. Project Mirai DX biedt maar liefs 48 volledige nummers, zowel klassiekers als wat onbekende nummers komen er voorbij. Deze kun je op twee verschillende manieren spelen; button- en tap mode. Op je bovenste scherm speelt het gekozen nummer af in een soort video clip en op de voorgrond vormt zich een lijn die door het hele scherm kronkelt. Op deze lijn verschijnt een button die je op het juiste moment moet indrukken of als je voor de tap mode kiest, een kleur waarbij de goede kleur op je touch-pad moet aantikken.

Moeilijkheidsgraad

Beide modes hebben drie verschillende moeilijkheidsgraden; easy, normal en hard, maar voor 6 nummers is er zelfs een super hard mode! De fanatieke gamer zal na twee dagen fulltime aan het spel gezeten te hebben alle nummers op elke difficulty hebben uitgespeeld, maar zeker geen 100% hebben gescoord op alle nummers. Je kunt een nummer met een full combo uitspelen, maar dat betekent niet dat je hem ook op 100% hebt gehaald. 100% betekent in dit spel dat je elke button of kleur ook pérfect hebt geraakt en dit is erg moeilijk bij sommige nummers.

Je speelt namelijk ook nog eens met een soort HP bar, als je te vaak mist, dan is het uiteindelijk game over. Hard but fair, want de game moet wel een uitdaging zijn. De game biedt wel verschillende power ups, die je kunt kopen met Play Coins, Zo kun je bijvoorbeeld een Recovery kopen, die HP bar refilled en er voor zorgt dat die langzamer leegloopt, maar of dat een garantie is voor de nummers in Super Hard mode, dat ligt aan je eigen vaardigheid.

Dating Sim

Even geen zin meer in de nummers van Vocaloid? Geen probleem! De game biedt nog een heel soort (dating) sim aspect. Je kunt uit zes Vocaloids één kiezen om je “partner” te worden. Hij of zij zal in het menu altijd op je bovenste scherm verschijnen in zijn/haar kamer. Deze kamer kun je zelf helemaal inrichten met meubels die je kan kopen met MP. MP oftewel Miku Points, verdien je door nummers te spelen, dus deze verdienen zal geen eindeloze grind sessie zijn. Behalve meubels voor de kamer, kun je ook nog kleding en eten kopen. De kleding is niet character gebonden, dus je kunt de kleren van Miku ook gewoon bij Rin aandoen!

Tamagotchi

Het eten aspect is heel schattig maar niet persé nodig, je partner zal niet dood gaan als je hem/haar geen eten geeft. Hoe vaker je gaat winkelen, de kamer upgrade, en eten geeft, zal je partner vriendelijker worden en kunnen er spontane dingen gebeuren! Dit kun je trouwens doen met alle Vocaloids, maar dan moet je wel steeds van partner switchen. Gelukkig duurt dit een seconde want in je menu scherm staat er heel groot “Switch Partner”, dus voor degene die graag vriendjes wordt met iedereen, het is mogelijk!

Nog meer vermaak

Behalve winkelen en kamers pimpen, kun je ook met je Vocaloid gaan dansen. Hier kun je zelf kiezen op welke nummer je je dansroutine wilt gaan dansen en hoe deze eruit ziet. Je kunt uit danspasjes van alle nummers kiezen, dus je hebt oneindig veel mogelijkheden. Als je dansroutine af hebt, kun je een stage uitkiezen waar je op wilt optreden met verschillende camera angles en al, zodat het eruit ziet als een echt tv optreden! Deze zal ik dan op het eind ook zeker opslaan om later te kunnen delen met je 3DS vrienden!

iroiro_odekake_map
517vcz9xl8L

Verder biedt deze game nog veel meer! Zo kun je een spelletje Puyo Puyo spelen, of je eigen melodie samen stellen. Als nog muziekaler bent, kun je ook gewoon lekker piano gaan spelen. Graag wakker worden gemaakt door Miku? Geen probleem, de game heeft ook een wekker optie. Of zitten de nummers na het spelen steeds in je hoofd? De game geeft de optie op naar de nummers te luisteren als mp3 speler, je kunt zelfs je eigen playlist maken, zodat je ook alleen jouw favorieten kan luisteren. Voor de fanatieke gamer heeft de game nog een kleine verassing: achievements! Ja, de game heeft zelfs een achievement lijst, en om deze allemaal te halen is lang niet zo makkelijk!

Graphisch gezien ziet de game er prima uit. De Vocaloids zien er super schattig uit in hun Nendoroid versie en tijdens de game play lopen de lijnen met buttons soepel over het scherm. Ook het optreden dat in de achtergrond bezig is ziet er goed uit, alleen kan het je soms afleiden tijdens het spelen. Het is nog steeds wel een game voor de 3DS dus verwacht geen 1080 fps, maar geen pixels of lag te bespeuren!

Perfecte ritme game

Alles even kort samengevat, Hatsune Miku: Project Mirai DX is een game voor de diehard Vocaloid-ritme als voor de casual gamer. Met verschillende moeilijkheidsgraden en een beste playlist zal iedereen aardig zoet zijn om alle nummers met een topscore te completen! Mocht je even beu zijn van ritme aspect, dan biedt de game genoeg andere mogelijkheden om lekker bezig te blijven met de game. Geen rede voor verveling met Miku en haar vriendjes!

Game Review: Hatsune Miku: Project Mirai DX
8 / 10 Ons cijfer
Story7
Gameplay8
Graphics8
Geluid9
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie