Game Review: Hyperdimension Neptunia: Production Perfection!

Af en toe heb je van die games die slecht zijn, maar stiekem tóch ook leuk zijn om te spelen; Hyperdimension Neptunia: Production Perfection voor de PSVita, is zo’n game.

Voor degene die de Hyperdimension Neptunia franchise kennen zal het geen verrassing zijn dat er aardig wat fanservice in de game zit, maar verwacht zeker geen game zoals Hyperdimension Neptunia Re;Birth1!

 

Spinoff

Production Perfection is namelijk een spinoff serie waarin de Neptunia godesses; Neptune, Noire, Blanc, en Vert, succesvolle idols moeten worden om hun planeten en het universum veilig te stellen. Aan jou de taak om als onervaren “uitverkorene”, deze dames binnen 180 dagen naar de top te brengen!

Je kunt je echter niet op alle dames tegelijkertijd richten en je zult dus aan het begin een keuze moeten maken over wie je je wilt “ontfermen”. Vervolgens start je, a-la Dating Sim, aan je klim naar de top! Je moet werken aan je skills door zanglessen te nemen, je danspasjes te oefenen en je kennis te vergroten. Ook zul je regelmatig promotie events moeten voltooien en zo nu en dan is het natuurlijk ook tijd voor een welverdiende vakantie.

Neptunia-PP-CPUs

Afbeelding via Geimaku.

Afbeelding via Geimaku.

Tijdens het voltooien van deze oefeningen trigger je soms bepaalde events waarbij je kennis maakt met de verschillende personages. Je zult her en der ook keuzes moeten maken die beïnvloeden of je relatie met je idol (of andere personages) verbetert en of je event een succes wordt.

Hierbij ben je eigenlijk alleen maar door tekst heen aan het klikken en wacht je tot er een actie puntje voorbij komt. Sommige scenes en events zijn vermakelijker dan de andere, maar de dialogen zijn toch vooral een beetje hit-and-miss; soms fantastisch, andere keren dramatisch slecht.

 

Optreden

Eigenlijk het enige echte “werk” in deze game zit hem in het geven van optredens. Tijdens concerten zul je moeten kiezen welk nummer je zingt, wat voor outfit je draagt en wat voor (licht)effecten je wilt hebben. Wanneer je concert begint zul je zelf je camera heen en weer moeten bewegen en de (lichts)effecten op de juiste moment gebruiken. Hoe beter je dit doet hoe meer punten je krijgt, en des te meer nieuwe fans je krijgt.

De eerste paar keer dat je dit doet is het ontzettend leuk, een tikje lastig, en vooral grappig om te zien dat je bijvoorbeeld ook een subtiele upskirt shot kunt krijgen als je de camera op de juist positie zet 😉

Afbeelding via TechnologyTell.

Afbeelding via TechnologyTell.

Jammer genoeg wordt dat al snel een saaie en eentonige taak waarbij je lukraak maar je knopjes indrukt en je joystick rondjes laten draaien. Gelukkig hoef je dit niet heel lang of vaak te doen want vaak al ruim voor je bij de 180 dagen bent heb je de eerste playthrough voltooid en de wereld van je goddess gered.

Het is dan ook een “makkelijke” game waar je vooral niet teveel van moet verwachten. Hierdoor is het tenminste geen lastige taak om alle godesses af te gaan, maar is het helaas niet echt een game die je ook daadwerkelijk bezig houdt en meesleept in het verhaal. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik me er (zeker in het begin) meer mee heb vermaakt dan ik achteraf wil toegeven.

 

Game Review: Hyperdimension Neptunia: Production Perfection!
6.3 / 10 Ons cijfer
Story6
Gameplay5
Graphics7
Geluid7
Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X