Game Review: One Piece Unlimited World Red

Soms heb je van die momenten dat je jezelf een extra cadeautje moet gunnen. Dus dan ga je natuurlijk gelijk op pad om iets leuks te vinden om je arsenaal aan Japanse games uit te breiden en zo belandde One Piece Unlimited World Red – Straw Hat Edition voor de 3DS in mijn winkelmandje. En nu ik er eenmaal mee bezig ben geweest kan ik hem bijna niet meer weg leggen! 

One Piece is inmiddels zo bekend als de ‘bedankt voor de bloemen’ uitspraak van de vorige generatie paus. Wat begon op 19 Jul1 1997 als de eerste manga door Eiichiro Oda is inmiddels een gigantisch imperium met anime, games, muziek, speelgoed, kunstwerken, een daadwerkelijke One Piece boot en ga zo maar verder.

Eiichiro Oda had toentertijd waarschijnlijk nooit voorzien dat One Piece zo groot zou worden zoals het nu is. En met een 15 (!) jarig bestaan, moet er natuurlijk iets extra feestelijks bij: de game One Piece Unlimited World Red – Straw Hat Edition (voor de 3DS, PS3, PSVita, en WiiU). Dit is een combinatie van Action platform en RPG met ontzettend veel content waarbij tig One Piece personages, van de vaste crew tot de vele side-characters , een rol hebben binnen de game.

 

Net als elk andere One Piece avontuur, start deze game op zee. Hoofdpersoon Luffy en zijn piratenbende komen op een eiland aan en natuurlijk willen ze dat eiland even uitvoerig bekijken! En laat dat nou net het ‘Island of Promises’ zijn. Luffy krijgt echter nauwelijks de kans om te genieten van het eiland want binnen no-time worden zijn vrienden gekidnapt en moet hij ze gaan bevrijden en moet hij natuurlijk de bad guy verslaan!

Gelukkig kom je er al snel achter waar je vrienden zich bevinden en moet je je een weg vechten door de verschillende levels om daar je vrienden te bevrijden. Dit doe je meestal in een groep van 3 verschillende personages, waarbij je ieder afzonderlijk kan gebruiken en tevens een speciale groepsaanval kan inzetten. Dit doet je door een mix van ‘X’ en ‘Y’ patronen en het is verrassend om te zien hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn om de vijand te vernietigen.

Yare Yare Daze

Afbeelding via GameBase

Hoewel One Piece: Unlimited World Red voor de 3DS een avontuur game moet voorstellen, is het dan ook voornamelijk het vechten waar je het grootste plezier uit haalt. De verhaallijn is vooral goed gevuld, met een leuke mix van mini battles, boss battles en een degelijk plot om je toch verder te laten streven het verhaal uit te spelen. Jammer genoeg is het geen al te sterke verhaallijn maar dan heb je gelukkig nog voldoende side quests om te doen!

Daarnaast is er, los van de verhaallijn en side quests, nog een colosseum. Qua challenges zitten hier enkele overeenkomsten met die van de side quests maar het grote verschil is de character selectie. In het colosseum kun je namelijk nieuwe personages selecteren en vrij spelen die je anders niet in de gewone verhaallijn zou kunnen spelen. Ik zal natuurlijk niet verklappen welke personages dit zijn, al zal ik wel zeggen dat ze behoorlijk overeen komen met de personen die je nu ziet in de Anime.

Wat deze game ook zo plezierig maakt om te spelen zijn de look-and-feel van het spel: zo zijn de kleuren erg helder en op een bepaalde manier erg levendig zijn. Het is verbasend om te zien wat de capiciteiten zijn van de 3DS, want het scheelt niet heel veel van zijn Wii-U versie.

Afbeelding via 4Gamers.

Afbeelding via 4Gamers.

Daarnaast zijn de stemmen zijn door de originele Japanse cast ingesproken en passen vloeiend in wat er gesproken wordt in het beeld. Wat het geheel echter helemaal af maakt is de muziek. Deze is zeer aantrekkelijk, met prachtig gecomponeerde stukken die vaak vanuit een orkest zijn ingespeeld. Dat maakt het spelen des te meer dramatischer wanneer je net die laatste klap maakt tegen de eindbaas.

Zijn er dan alleen maar goede dingen te vertellen over deze game? Niet geheel. Een klein detail wat ik persoonlijk erg jammer vond, was het gebrek aan 3ds functionaliteit. Daarmee bedoel ik dat schuifje aan de rechterboven kant. Er zit geen enkel speciaal 3d effect in en dat is, zeker in deze game met al haar prachtige kleuren, toch zeker wel een gemis. Het had de game namelijk nét wat dynamischer en indrukwekkender kunnen maken.

Een ander punt van kritiek is wellicht dat de game vooral bedoelt is voor de echte One Piece fans. Voor mensen die niet bekend zijn met de serie zal de game dan ook misschien net wat minder plezier bieden, en er wat minder genot uithalen wanneer je met Luffy voor de 1000ste keer met je enorme vuist een vijand wegblaast.

Afbeelding via PlayerEssence.

Afbeelding via PlayerEssence.

Tenslotte moet toch ook wel gemeld worden dat als fighting games je snel gaan vervelen of juist op zoek bent naar een ingewikkeld vechtsysteem dat dit misschien niet jou game zal zijn. Het kan namelijk af en toe wat simpel aanvoelen, ondanks het plezier wat eraan te beleven valt!

Ondanks boven genoemde punten ben ik al met al erg positief over deze game. Ik heb er flink wat uren aan besteed en zonder ook maar enige tegenzin. Elke uitdaging is leuk en je blijft gemotiveerd om keer op keer verder te gaan. Ja, het kan soms wat simpel aanvoelen, maar het weegt bij lange na niet op tegen het plezier dat je aan deze game kunt beleven, en dat is tenslotte waarvoor je de game speelt.

Game Review: One Piece Unlimited World Red
7.3 / 10 Ons cijfer
Story6
Gameplay8
Graphics8
Geluid7

 

[bol_product_links block_id=”bol_577647095c9ba_selected-products” products=”9200000055095068,9200000057888664,9200000041185299,9200000045515255,9200000055095066,9200000055094896″ name=”onepiecereview” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X