Game Review: Pokémon Mystery Dungeon Gates to Infinity

Pokémon Mystery Dungeon is een spinoff serie die voor het eerst begon in 2005 en ondertussen al heel wat titels kent. Het is een serie waar je van houdt of waar je niks aan vind en ook Pokémon Mystery Dungeon Gates to Infinty, welke inmiddels al een poosje uit is, krijgt wisselende reviews.

Dit is de eerste 3DS game in de mystery dungeon series en vanaf het eerst moment is het al duidelijk dat ze het 3D effect erg serieus genomen hebben. de hele game is in 3D te spelen en de animaties zijn simpelweg ontzettend goed. Ze weten de Pokémon echt tot leven wanneer je door een dungeon loopt of een gevecht aan gaat. Zelf ben ik jammer genoeg überhaupt geen fan van het hele 3D gebeuren dus heb ik deze functie het merendeel van het spel uit staan maar dan nog zijn de animaties erg aantrekkelijk.

Pokemon-Gates-to-Infinity-1

Net als de vorige games uit deze serie word je van een mens in een Pokémon veranderd en beland je in de Pokémon wereld. Hier ontmoet je een vriendelijke Pokémon waarmee je in een groot avontuur beland.

Hier komen we al de eerste verandering tegen want in tegenstelling tot de vorige games (waar je een persoonlijkheidsquiz moest doorlopen) kun je nu gewoon kiezen in welke Pokémon veranderd en wie je vriend wordt. Aan de ene kant erg jammer maar het scheelt ook weer tijd want je hoeft nu niet 10x die quiz te doen om de Pokémon te krijgen die je wilt 😉

gates to infinity3

Jammer genoeg is de keuze tussen de start Pokémon wel een stuk minder vergeleken met de vorige games. Niet alleen heb je maar een handjevol starter Pokémon om uit te kiezen maar zitten er in het hele spel slechts een fractie van het totaal aantal Pokémon. 

Een ander groot nadeel blijft toch ook wel de ellendig lange verhalen die je soms moet doorklikken… Het is erg leuk om allemaal te lezen maar het zou fijn zijn als je in elk geval de tekst een stuk sneller kon laten lopen of gewoon sneller door kon klikken voor het geval je er niet in geïnteresseerd bent. 

De verhaallijn zelf loopt dit keer ook wat anders want de focus ligt niet zozeer meer op het vormen van “een rescue” team maar het creëren van je eigen Pokémon paradijs. In dit zogenaamde paradijs worden een heleboel nieuwe features geïntroduceerd. Zo krijg je o.a. de gelegenheid een heus dorp voor jezelf te bouwen waar je berries en seeds kunt verbouwen, trainings dojo’s kunt bouwen of winkels beginnen.

gates to infinity5

gates to infinity4

Al deze dingen kun je bouwen door het verzamelen van bouwmaterialen welke je krijgt als beloning aan het einde van een missie. Deze missie doe je in de zogenaamde dungeons welke elke keer anders zijn. Jammer genoeg hebben zij hier een hoop dingen veranderd en niet altijd ten goede…

Mijn allergrootste ergernis, en iets waar ik ruim een kwartier over heb lopen vloeken en tieren, is dat je niet langer meerdere missies tegelijkertijd kunt uitvoeren in de dungeons. In de vorige games kon je tot 8 missies tegelijkertijd accepteren waardoor je niet tigduizend keer dezelfde dungeon in hoefde te gaan.

In Gates to Infinty kun je nog maar één missie per keer uitvoeren. Dit heeft er hoogstwaarschijnlijk mee te maken dat je anders te makkelijk en te snel materialen voor je Paradise kunt verzamelen maar ze hadden beter meerdere missies kunnen laten bestaan en gewoon de rewards aanpassen.

Wat wel weer leuk is, is dat er wat meer een puzzel effect in het spel is gekomen. Deze mogen dan wel ontzettend makkelijk zijn maar je moet nu soms voor je een dungeon in gaat je nog een weg zien te banen naar de ingang door de juist boomstammen te verplaatsen of het juiste pad zien te vinden. Voor sommige misschien een minpunt maar in mijn ogen een grote plus.

Stompstump_Peak_01

Verder is het hele honger systeem (waarbij je je Pokémon regelmatig eten moest geven) weggehaald, iets wat tegelijkertijd wel prettig is maar waardoor de game een heel stuk makkelijker wordt. Een andere nieuwe functie is het levelen (sterker maken) van bepaalde aanvallen maar tegelijkertijd is hebben ze mogelijkheid om aanvallen aan elkaar te linken weggehaald waardoor combinaties onmogelijk zijn.

Ook is je basis aanval ongelooflijk zwak waardoor je gedwongen wordt de speciale aanvallen te gebruiken en dus je PP op te maken. Het komt er dus op neer dat in plaats van een tas vol appels je nu een tas vol elixers mee moet nemen voor je een dungeon in gaat.

Dat gezegd te hebben zijn de dungeons over het algemeen een stuk makkelijker en bieden ze een stuk minder uitdaging. Bepaalde challenges zijn zeker niet echt moeilijk maar worden dan weer goed gemaakt door de toffe boss fights met de legendary Pokémon. In plaats van dat je ze ‘tegen het lijf loopt’ wordt er nu echt een spektakel van gemaakt en hebben de Legendarische Pokémon hun eigen cutscenes en ze zijn in het geheel indrukwekkender om tegen te moeten vechten.

gates to infinity6

Al met al zou ik graag een aantal features van de vorige games weer terug zien maar ben ik over het algemeen erg blij met deze nieuwe game en ben ik vooral groot fan van het hele ‘bouw-je-dorp’ gebeuren.

Een Pokémon liefhebber met een beetje geduld zal deze game waarschijnlijk net zo leuk vinden als ik en zich er dan ook zeker mee kunnen vermaken. De wat minder grote Pokémon fans en gamers die van snelle games met veel actie en afwisseling houden kunnen deze game echter maar beter in de schappen laten staan. 

Eindoordeel
7.3 / 10 Ons cijfer
Story8
Gameplay7
Graphics7
Geluid7

[bol_product_links block_id=”bol_59ca0c489cbb5_selected-products” products=”9200000052260393,1004004013539732,1004004006136462,1004004007242272,1004004004527908,1004004006136461″ name=”PkmnMysteryDungeon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X