GAME REVIEW: SNIPPERCLIPS

Game Review: Snipperclips

Één van de eerste games die voor de Nintendo Switch uitkwam is Snipperclips, een kleurrijke game in een knutselwerkjasje waarin je alleen of met vrienden puzzels moet oplossen. Je bent een poppetje die een vormpje heeft.

Met dat vormpje kan je uit het andere poppetje op het scherm vormpjes knippen, zodat je met het overgebleven deel bijvoorbeeld dun genoeg bent bij een knop te kunnen komen of een bal kan verplaatsen. Hoewel je de game in je eentje kan spelen door te wisselen tussen de personages Snip en Clip, is het veel leuker om met 2 of meer vrienden de game te doorlopen.

Puzzelen en knippen

De opzet van de game is erg simpel: elk level kent een opdracht je die moet voltooien. Deze varieert van het halen van een bal door een hoepel, tot het met een puntvorm een ballon doorprikken, en met elkaar een bepaalde ruimte in een bepaalde vorm opvullen. Je kan je vormpje vrijelijk roteren zodat je elkaar makkelijker kan “knippen” en mocht je helemaal “kapot geknipt” zijn, kan je gewoon je originele vorm herstellen.

Hoewel je in je eentje de levels kan doorlopen, zit de kracht van deze game vooral in de co-op met vrienden. Communicatie is de sleutel tot het volbrengen van levels- zeker de latere levels hebben lastigere opdrachten om te vervullen. Daarbij moet wel gezegd worden dat alle levels maar 1 scherm groot zijn, maar des te verder je komt, des te meer precisie je moet hebben en beter moet communiceren met elkaar.

Zo zijn een vriend en ik een half uur bezig geweest met een level waarbij we een bal door een basket moesten halen. Dus we hadden eerst een vormpje gemaakt waar een bal in kon liggen, om vervolgens op de ander te klimmen en dan door beide op het juiste moment te springen net genoeg hoogte te krijgen om de bal in de basket te dumpen. De euforie die we hadden toen het eindelijk lukte was echt fantastisch.

Samen spelen, samen klieren

Naast levels doorlopen zijn er andere speelmodi die je voor de lol kan doen, zoals elkaar helemaal proberen kapot te knippen of te basketballen. Deze modi zijn grappig voor eventjes en met de juiste schare vrienden zal je ook aan deze modi lol beleven, maar de kracht zit hem vooral in de co-op in de 45 levels die het spel rijk is.

Qua grafische aspecten heeft de game zeker een unieke look. Het lijkt als je echt over een soort van knutseltafel loopt op een vel ruitjespapier en met potloden en gummetjes aan de haal gaat puzzels op te lossen. De muziek is ietwat koddig maar past heel goed bij de algehele sfeer van de game. Helaas is het niet erg memorabel, en zal je door het schaterlachen met je vrienden waarschijnlijk er niet eens zoveel van meekrijgen.

Simpel, maar leuk

Snipperclips is verrassend leuk en voor een feestje bij iemand thuis een prima party game die gegarandeerd voor een paar uurtjes dikke fun zorgt. Helaas is het wel zo dat als je eenmaal de game hebt uitgespeeld er weinig reden is om alle levels nog eens te doorlopen, tenzij je met andere vrienden gaat spelen natuurlijk! Hopelijk komt er ooit nog eens een DLC pakket met nieuwe levels en uitdagingen, want dit spelconcept is tof en ik wil er zeker meer van.

In je eentje is het een prima game, maar met meerdere mensen wordt het een uitstekende game. Deze eindscore is dan ook basis van de multiplayer ervaring!

Snipperclips
8.3 / 10 Ons cijfer
Story7
Gameplay9
Graphics9
Geluid8
Sander
contact@sandervanderham.nl

Sander is een enthousiaste figure verzamelaar met een uitgebreide collectie en een nog uitgebreidere wishlist! Graag deelt hij zijn kennis en enthousiasme rondom figures en het verzamelen ervan met jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie