Tales of Berseria Game Review.

Game Review: Tales of Berseria

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Tales of Berseria is één van de beste, zo niet de beste, ‘Tales of’ game die ik ooit gespeeld hebt. Het gooit de happy-go-lucky-feel van alle voorgaande games de deur uit en zet in plaats daarvan een game neer die je meeneemt op een verbitterde tocht naar wraak en doet je twijfelen of je aan de kant van het goede of het kwaad staat.

“Hell hath no fury, like a woman scorned” lijkt het perfecte gezegde te zijn om deze game te omschrijven. Want niks lijkt hoofdpersoon Velvet in de weg te staan om haar ultieme wraak te nemen op Arthur, een man die ze vertrouwde met haar leven maar haar op gruwelijke wijze verraadde.

Anti-hero

In voorgaande ‘Tales of’ games was het eigenlijk altijd duidelijk dat je zelf een held was en dat je moest vechten tegen een overduidelijk kwaad. Tales of Berseria laat je echter sterk twijfelen of wat je doet wel goed is. Arthur heeft namelijk wel degelijk iets gruwelijks gedaan en Velvet “verraden” maar heeft daarmee wel de rest van de wereld gered en wordt door iedereen aanbeden. Voor de gewone mens is hij hun redder en absolute held. En dat lijkt hij ook te zijn.

Maar voor Velvet ligt dit heel anders. Zijn verraad ontnam haar niet alleen alles wat ze lief had maar zadelde hij haar ook nog eens op met demonische krachten. Vastbesloten om wraak te nemen maakt ze gebruik van alles en iedereen die op haar pad komt en gaat ze gevoelloos tekeer om haar doel te bereiken. Niks is haar heilig zolang het haar maar dichterbij bij Arthur brengt, of tenminste zo lijkt het. De dingen die ze zegt, haar manier van denken, en de soms ronduit criminele dingen die ze doet om haar doel te bereiken laten je spelen met gemengde gevoelens. Want doe je er echt wel goed aan door haar verder te helpen?

ToB-Velvet-JP-TV-Spot-1280x721
TOB_Artorus_20160607_05-1024x576

Dit hebben ze echt ijzersterk neergezet en het verhaal dat zich ontwikkelt en de personages die je tegenkomt op je reis zijn stuk voor stuk tot in de kleinste details uitgedacht. De mensen die zich achter Velvet scharen en onderdeel worden van je “party” zijn zeer dynamisch. En ondanks dat sommige characters in het begin wat onnatuurlijk of overdreven overkomen zul je er al snel achter komen waarom ze zo zijn en waarom ze zich bij Velvet hebben aangesloten.

Werkelijk alle personages krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en je zult al snel enorm meeleven met iedereen. Vooral omdat de personages stuk-voor-stuk interessant zijn in zowel uiterlijk, persoonlijkheid en hun achtergrond. Je wordt echt door ze meegenomen in het verhaal en dat is iets wat nog regelmatig ontbreekt in games.

Lineaire wereld

Het enige waar deze game in mijn ogen in tekort schiet is de wereld zelf. De graphics waren niet helemaal het technische hoogstandje dat het zou kunnen zijn en ook de lineaire wereld deed een beetje af aan het geheel. Eigenlijk is het wel eens tijd voor een open-world ‘Tales of’ game want de variërende omgevingen doen je handen jeuken om ze tot in de kleinste details te ontdekken.

s7-01a9a1fea7725ee95a0f2d19467f8e50


Knallende battles

Iets dat jammer genoeg bijna niet gaat gezien je gebonden bent aan “vaste” paden en redelijk veel tijd kwijt was aan het heen-en-weer lopen tussen bepaalde punten. Dit viel echter weg tegen de ijzersterke vertellingen, interessante personages, en het toffe battle-systeem.

ss_battle
tales of berseria (2) review

Het battle-systeem is namelijk erg goed opgebouwd. Want ondanks het feit dat deze toch wel vrij ingewikkeld is maak je langzaam maar zeker kennis en worden er gedurende de game nieuwe features en mogelijkheden beschikbaar gemaakt. Hierdoor krijg je niet in één keer een enorme bak informatie over je heen gegoten maar kun je al spelende wennen en je vechtstijl perfectioneren.

Must-have

Tales of Berseria is dan ook een absolute must voor elke fan van de ‘Tales of’ reeks maar is ook voor nieuwkomers een knaller van een game om te spelen. De mogelijkheid om zowel gesprekken als bepaalde gevechten te ontlopen maakt dat deze game uitermate geschikt is voor diverse soorten spelers en de toevoeging van een ijzersterk verhaal, interessante personages, en het goede battle-systeem maken dit absoluut één van de sterkste releases van de afgelopen tijd. Een top begin van 2017 en hopelijk volgen er nog meer!

Game Review: Tales of Berseria
8.3 / 10 Ons cijfer
Story9
Gameplay9
Graphics8
Geluid7
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie