Game Review: The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Tri Force Heroes is de nieuwste titel binnen de beroemde Legend of Zelda reeks en is een ietwat vreemde eend in de bijt! In dit bijzondere spel moet je namelijk samen met je vrienden (of onbekenden) een legendarische trio vormen om via online of draadloze communicatie samen levels te veroveren, inventieve puzzels op te lossen, en eindbazen te bestrijden in omgevingen die uiteenlopen van zinderend hete vulkanen tot ijskoude grotten.

Deze multiplayer feature is iets dat we, sinds de komst van The Legend of Zelda: A Link to the Past and Four Swords in 2002 niet meer hebben gezien wat betreft Zelda games. De hype en verwachtingen waren dan ook behoorlijk groot maar voldoet Tri Force Heroes hier ook echt aan? Wij hebben het voor je getest!

1_CTR_Zelda_TFH_PS_HOL

In het koninkrijk Hytopia, een door mode geobsedeerd rijk waar kleding in hoog aanzien staat, heeft een boze heks een mysterieuze vloek uitgesproken over prinses Styla, waardoor het rijk in chaos is vervallen.

De burgers hopen op de terugkeer van het legendarische trio genaamd de “Totem Heroes” om ze te beschermen, terwijl de koning een unieke beloning belooft aan wie de vloek weet op te heffen. Aan de speler de taak om naar de Drablands te reizen, de heks te verslaan en de vrede en fashion sense in het land te herstellen.

13_CTRP_EA3_charSet01_7_R_ad

Het reizen door de Drablands gebeurt door elke keer een ander gebied te kiezen en daar de verschillende levels te voltooien. Hiervoor moet je puzzels oplossen, monsters bevechten en is er elke keer een soort eindbaas of extra moeilijke puzzel die je moet oplossen voor je kunt doorreizen naar het volgende gebied.

Helemaal passend bij de mode-gerichtheid van Hytopia, kun je de in het spel verzamelde materialen bij Madame Couture inleveren om nieuwe outfits voor Link te bestellen. Elk van die outfits schenkt Link speciale vaardigheden die goed van pas kunnen komen. Zo kunnen je bommen krachtiger worden, je boog 3 pijlen tegelijk afschieten, of kun je extra hartjes krijgen.

Tenslotte kun je de mooiste samenwerkmomenten in de Drablands fotograferen en delen met andere spelers, mits je tenminste in het spel een camera hebt aangeschaft bij het Photo Bro-personage dat de Miiverse Gallery beheerst. Ook kun je mii-stempels verzamelen zodat je collectie nog uitgebreider kan worden 😉 Genoeg te doen dus!

triforce-heroes-outfits

Het moge na deze inleiding echter ook al wel duidelijk zijn dat we geen super serieuze verhaallijn hoeven te verwachten in Tri Force Heroes, een mode-catastrofe is namelijk niet echt het eerste waar je aan denkt bij een wereldramp 😉 Deze luchtige setting maakt de weg wel mooi vrij voor een niet al te serieuze game waarbij het vooral draait om het voltooien van op zichzelf staande levels. Dat is wat deze game namelijk gewoon is: een verzameling levels met een klein rood draadje om het geheel een beetje aan elkaar te hangen.

Het bijzondere zit hem vooral in hoe je deze levels moet voltooien. Dit kun je namelijk niet alleen, je bent altijd met drie verschillende Link’s die samen moeten werken om alles te kunnen voltooien. Hiervoor heb je drie opties: single-player waarbij je alle drie de Link’s moet besturen, online multi-player waarbij je met mensen online samenwerkt, en een lokale multi-player waarbij je met 2 andere vrienden lokaal (dus met elkaar op de bank) samen kunt spelen.

Dit is dan ook meteen de zwakke plek van het spel: want wat als je nou niemand hebt om echt mee samen te spelen? Of maar sporadisch samen komt en kans hebt om te spelen? De online multiplayer klinkt mooi en in theorie zou het allemaal perfect werken. Wat ik inmiddels echter heb gemerkt is dat er toch nog wel enkele grote haken en ogen aan dit samen spelen zitten.

Zo is het online spelen met onbekenden af en toe behoorlijk frustrerend wanneer je er niet samen uit kunt komen of wanneer de andere speler(s) alleen maar lopen te klieren. Zo beland je voor je het weet in een overgooi spelletje van 10 minuten wanneer twee grapjassen lekker bezig zijn met je heen en weer te gooien (zelf kun je hier maar moeilijk aan ontsnappen), of kun je gewoon levels niet uitspelen wanneer een andere speler alleen maar stil blijft staan.

Hierbij komt ook nog eens dat de communicatie vaak nogal stroef gaat. Aangezien een voice-chat ontbreekt ben je toegewezen op het communicatie systeem dat bestaat uit niks anders dan emoticons die bij de andere spelers in beeld verschijnen. Zo kan een speler bijvoorbeeld om hulp vragen voor het verslaan van een vijand, of de andere spelers aansporen tot het vormen van een Totem, een nieuw spelmechanisme waarbij de drie Link-personages op elkaars schouders gaan staan om hoger gelegen locaties te bereiken.

7_CTRP_EA3_charSet01_2_R_ad

Uiteraard heb je dit soort dingen ook bij andere games en zorgt de multi-player functie op een hoop momenten juist wel voor een hoop lol maar over het algemeen genomen heb ik me meer geërgerd dan genoten van het online spelen. Al moet ik zeggen dat de voldoening wel een stuk groter is wanneer het je ein-de-lijk gelukt is door het level heen te komen met behulp van de gekke emoticons 😉

De single-player modus is jammer genoeg ook niet veel beter… In de single-player modus wordt je geholpen door zogenaamde “droppels” ofwel Link-replica’s die je om beurten kunt aansturen. Je klikt eerst op de rode, zegt wat die moet doen, dan op de blauwe, en dan op de groene enzovoorts.

En ja, dat is net zo vervelend als het klinkt. Zeker in gebieden waar je veel dingen tegelijk moet doen is het af en toe een hels karwei om alle Link’s tegelijkertijd aan te sturen en vergt het een behoorlijke hoeveelheid oefening en geduld voor je het echt goed onder de knie hebt en lekker door de levels heen kunt komen.

Het samen, in één kamer, spelen met vrienden is echter helemaal fantastisch. Het is hierbij helemaal fijn dat niet iedereen het spel ook echt hoeft te hebben. Slechts één speler moet een fysieke versie van het spel te hebben. De overige spelers kunnen zich heel gemakkelijk bij het spel voegen door middel van de Download Play-functie. Eenmaal allemaal geïnstalleerd kan de pret beginnen.

En pret is er zeker! Het is ontzettend leuk om gezellig met elkaar op de bank samen te werken in het oplossen van de puzzels en het verslaan van monsters. Het brengt echt dat stukje gezelligheid terug dat je tegenwoordig in veel online multi-players mist. Je bent volledig op elkaar aangewezen en zult goed moeten overleggen en samenspelen om de levels te kunnen voltooien. Samen met twee vrienden heb ik dan ook op vele momenten helemaal dubbel gelegen om onze stommiteiten of konden we letterlijk high-fiven als we een awesome moment of actie hadden.

Wat dat betreft is het dan ook eigenlijk vooral aan te raden om The Legend of Zelda: Tri Force Heroes aan te schaffen wanneer je zeker weet dat je regelmatig met anderen kunt gaan spelen (bijvoorbeeld op conventies!).

De online multiplayer en ook single player modus zijn gewoonweg niet voldoende doordacht en brengen de nodige frustraties met zich mee wanneer je gewoon even lekker door wilt gamen. Ook mist het verhaal de diepgang die we normaal gesproken wel krijgen in de Zelda games en is het geheel erg vlak en weet het je niet echt mee te slepen gedurende alle levels.

Heb je echter een vaste groep vrienden waarmee je veel kunt gamen dan komt de game volledig tot zijn recht en is het zeker de moeite waard om deze toe te voegen aan je collectie voor al die momenten dat je eens lekker los wilt gaan met z’n allen zonder gedwongen te worden Mario Party op te pakken 😉

 

Game Review: The Legend of Zelda: Tri Force Heroes
6.8 / 10 Ons cijfer
Story6
Gameplay7
Graphics7
Geluid7

 The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is nu verkrijbaar bij o.a. Bol.com en Nedgame

[bol_product_links block_id=”bol_56379939675f7_selected-products” products=”9200000045947689,9200000038671430,9200000035368426,9200000008466083,1004004011380705,9200000035878739″ name=”zeldatriforce” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X