Gloednieuw boek: Behind The Cosplay!

Een groot deel van de cosplayers in Nederland hebben het wellicht al mee gekregen maar Nederlandse (cosplay) fotograaf Jacky Cheung, beter bekend als KJC Photography, lanceert tijdens Animecon 2015 zijn gloednieuwe en unieke boek “Behind The Cosplay: Discover the Person Behind the Cosplay Costume”.

Cosplay fotoboeken zijn er genoeg maar in Behind the Cosplay gaan ze verder. Zoals de naam al zegt ontdekken we de personen achter de schitterende cosplay costumes en krijgen we door middel van interviews en prachtige foto’s een uniek kijkje in het leven van een cosplayer.

Jacky heeft samen met een klein team (o.a. met schrijfster Liyen Siaw en vormgeefster Linsey Dunya Pastoor) en maar liefst 12 cosplayers, die allen gefeatured worden in het boek, maanden lang gewerkt aan de samenstelling van Behind the Cosplay. Uren zijn er gegaan in het afleggen van interviews en photoshoots en het resultaat mag er overduidelijk wezen!

10922699_352928104896920_1783736616686411956_n

Elke cosplayer heeft een eigen hoofdstuk waarin ze uitgebreid vertellen over de gedachten achter hun cosplays, waarom ze zijn begonnen, laten ze hun favorieten zien, maar zien we ze ook in normale kleding, en vertellen ze meer over het hoe en waarom van deze bijzondere hobby.

Dit is dan ook zeker geen boek dat alleen interessant is voor cosplayers. Ook voor mensen die nog weinig van cosplay weten is dit een fantastische eye opener voor deze, toch vaak onbegrepen, hobby. Dus ben jij een cosplayer en snappen je ouders, collega’s, buren, of opa en oma niks van je “rare verkleedhobby” dan is dit het perfecte boek 😉

Zoals gezegd is de lancering tijdens Animecon 2015 (12-15 juni) en heb je de keuze uit een softcover boek (€27,50) of, als je er snel bij bent, een limited edition hardcover boek (€39,50) met handtekeningen van alle cosplayers en exclusieve fotoprints!

Na de lancering op Animecon 2015 zal het boek ook online beschikbaar worden (je kunt het hier bestellen). In de tussentijd kun je alle nieuwtjes en andere informatie volgen op hun facebook pagina! Uiteraard moet je ook niet vergeten The Sushi Times én 365Gaming in de gaten te houden want wij hebben een aantal exclusieve en uitgebreide interviews gepland staan met niet alleen Jacky Cheung zelf maar ook diverse cosplayers uit het boek!

Hiermee bieden wij je een exclusieve kijk in de wereld “Behind The Cosplay” en geven we je een unieke kans om behind-the-scenes te bekijken van de ontwikkeling van dit boek en iedereen die eraan mee heeft gewerkt! 😀

Onderstaand alvast een voorproefje waar je Jacky Cheung in actie ziet terwijl hij druk bezig is met het maken van foto’s van cosplayers Kai Fong en Roy / AkumaTenshi! Wil je meer weten over het project? Lees dan hier het interview dat wij hadden met Jacky over Behind the Cosplay!

IMG_4668

IMG_4667

 

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie