Game Review: Rythm paradise megamix voor nintendo 3ds!

Go with the Flow met Rythm Paradise Megamix voor Nintendo 3DS!

Een ritme spel met een grappig verhaal? Als ik niet beter zou weten, dan was ik hier met een grote boog omheen gegaan. Maar zoals de kenners al weten, is Rythm Paradise Megamix voor Nintendo 3DS een game die iedereen minstens een keer zou moeten proberen. Zoals voorgaande delen kun je geweldige nummers verwachten die je met ofwel de stylus als de a-knop ritmisch moet aanslaan. Dit hebben ze dit keer weer geweldig uitgevoerd.

Rhtymb Tengoku

Maar laten we bij het begin beginnen. Rhythm Heaven, ook wel Rhythm Tengoku genoemd, kwam voor het eerst in leven in 2006 op de Gameboy Advance. De serie richtte zich meer op audiosignalen dan beeldsignalen. Van de speler wordt dan ook verwacht het ritme van een lied te volgen en op de juiste audiosignalen ‘a’,’b’ of een richting in te drukken. Qua stijl en vormgeving waren vergelijkingen te trekken naar het vorige werk van de WarioWare series. Een lekkere dosis gekkigheid en humor in combinatie met toffe beats maakt het allemaal heel vermakelijk.

Hierna volgde er nog 3 andere delen, waaronder Megamix 3DS. Nu zijn we inmiddels bij de 3DS/2DS. Dat betekent natuurlijk betere graphics en een beter sound.  Maar bovenal een enorme schatkist aan nummers natuurlijk! Dus de uitgelezen kans om al die nummers terug te laten komen in één megamix! In deze mega mix gaat het maar om 1 ding. Flow. Wat flow is, kom je veel later achter, maar dat je er iets mee moet doen is vanaf het begin duidelijk.

Ritme game, maar dan anders

Wat ook vanaf het begin duidelijk is, is dat er voor het eerst een verhaallijn te bekennen is in dit ritme spel. Het leuke is dat de hoofdpersoon een coole dude is die uit de Rhythm Heaven is gevallen en gewoon een perfecte roze afro coupe er aan over houdt. Niemand die er iets van zegt, het is gewoon ok. Deze afro man (Tibby) moet zijn weg terug naar de ‘heaven’ vinden en kan dit alleen door middel van de ritme spelletjes succesvol te spelen. Dit wordt ditmaal gemeten door middel van een score tussen 0 (Try again) en 100 (Superb).

n-europe
polygon

Het halen van spelletjes en het halen van een hoge score is van belang wanneer je ‘coins’ verzamelt. Die coins wil je hebben, omdat je daarmee de felbegeerde bonus content mee kan kopen. Hier merk je wel dat de game wat aardig voor je is. Ook al verpest je het hele spel, dan krijg je alsnog één coin. Maar er zijn genoeg mogelijkheiden om een hoop coins te verzamelen. Dit heeft te maken met de enorme hoeveelheid spelletjes die in deze game zit.

Talloze mini-games

Je begint met 24 spelletjes, maar dit zijn meer de inkomertjes. Daarna volgen de veel moeilijkere en langere versies en tenslotte de remixes van verschillende spelletjes door elkaar heen. De honkbal-versie zorgt elke keer weer dat ik moet lachen. De gekke gezichten die plots verschijnen, de rare plotselinge objecten in plaats van honkbal, het zorgt er allemaal voor dat ik dit spel keer op keer wil spelen.

Echte ster in deze game is echter de bonus content, welke ook daadwerkelijk als een toffe bonus aanvoelt. In deze Megamix kom je terecht in een café met een geweldige barista die zinnige en onzinnige dingen vertelt. Het café biedt een StreetPass hoek, een winkeltje, een museum en een geit die je voedsel moet geven. Ja, die  laatste zit ook gewoon in het café te ontspannen. Daarnaast vind je hier ook alle bekende items uit de voorgaande ‘Heaven’ games.

Musthave voor fans van rhytm games

Wat ze tevens goed hebben gedaan, is dat je niet verplicht bent het touch-screen te gebruiken. Die keuze zorgt dat je precies kunt uitzoeken wat het beste voor jou werkt en is dat makkelijk aan te passen. Alles gebeurd verder op het bovenste scherm, zodat je je goed kan focussen om op het juiste moment de knop of het touch-screen te gebruiken.

Het enige waar je op kan letten bij het onderste scherm is de “skill star”. Deze ster verschijnt tijdens het spelen uit het niets en wanneer je deze op het perfecte moment raakt, krijg je een extra muntje. Het is natuurlijk wel op de momenten dat het al stressvol genoeg is, dus je adrenaline schiet elke keer dan weer omhoog.

Dit alles samen maakt de game echt eentje voor in de boeken. Zoals mensen zonder een uitgesproken liefde voor muziek-, ritme-, en mini-games zal hier urenlang plezier aan beleven. Sterker nog, ik kan niet langer meer wachten en ga weer even verder spelen!

Game Review: Rythm Paradise Megamix
8.8 / 10 Ons cijfer
Story8
Gameplay9
Graphics9
Geluid9
Ferdy
ferdy.marquenie@gmail.com

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Geen reactie's

Geef een reactie