Gratis parken en uitjes in Tokyo, Japan.

Gratis (natuur)parken in Tokyo

Wil jij in Tokyo eens de rust opzoeken maar heb jij niet het budget om elke keer voor een (natuur)park te betalen? Ook dan kun je in Tokyo prima terecht want er zijn meer dan voldoende gratis parken in Tokyo om vrij te bezoeken!

Gratis parken in Tokyo

Imperial Palace Park (Higashi-Gyoen) – Het park is vrij te bezichtigen maar wil je ook binnen de muren komen en de binnenste tuinen bezichtigen dan kan dit eveneens gratis maar je moet je wel minimaal vier dagen van te voren registreren voor een bezoek. Hierbij hoort ook een paspoort controle. Tevens kun je er op zondagochtend ook gratis fietsen huren om de boel per fiets te verkennen.

Kyu-Yasuda Teien Garden – Deze kleine rustige tuin ligt in de wijk Ryogoku en is een verborgen pareltje. Het is niet groot maar wel mooi en met gratis toegang.

Ueno Park – Over Ueno Park hebben wij al eens uitgebreid geschreven. Dit ruime park is een bekende kersenbloesemplek en vlakbij een aantal musea. Daarnaast zitten er een tiental schrijnen en tempels die (grotendeels) gratis te bezoeken zijn.

Nogawa Park – Volgens omwonenden is dit park “gezegend met een rustieke schoonheid en rust”. Voorheen was dit een golfbaan maar inmiddels is er een heus park van gemaakt dat op sommige delen geheel haar eigen gang mag gaan.

Koganei Park – Koganei park is een ontzettend populaire bestemming in de lente vanwege de vele schitterende kersenbloesem bomen. Het is een enorm park met grote open ruimtes en zeer veel Japanse planten en bomen.

Space Fish at Mohri Garden Pond – In Roppongi vind je een wel hele bijzondere vijver. Hier bevinden zich namelijk echte ruimtevissen! Of tenminste, nakomelingen van een vis die in de ruimte is geboren! Niet alleen is de vijver zelf mooi, hij ligt ook nog eens op een mooie locatie: midden in Mohri park.

Meer parken

Kun je nou niet kiezen of wil je gewoon nog veel meer natuur bewonderen in Tokyo? Dat kan! Het is dan wellicht niet gratis maar de meeste parken zijn sowieso niet al te duur om te bezoeken. Shinjuku-Gyoen (één van de mooiere parken in Tokyo) heeft bijvoorbeeld een entree van 200yen (ongeveer €1,50), dus het is meestal wel een budget-vriendelijk uitje. Wil je nog meer budgetvriendelijke uitjes in Tokyo? Bekijk dan hier het volledige overzicht van gratis uitjes en toeristische trekpleisters in Tokyo!

Dit artikel – Gratis (natuur)parken in Tokyo – verscheen voor het eerst op 20 oktober 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 20 oktober 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie