Japanse groene thee Kit Kat in Nederland.

Groene Thee KITKAT komt naar Nederland!

Dat wij dol zijn op Japanse KITKAT moge duidelijk zijn. De honderden soorten die je er van vindt in Japan zorgen voor genoeg jaloezie als we weer in Nederland zijn. Maar we hebben ontzettend goed nieuws voor alle KITKAT liefhebbers in Nederland!

Groene Thee KITKAT

Nestlé brengt dit voorjaar de smaak van Japan naar Nederland met de lancering van KITKAT Green Tea Matcha. KITKAT Green Tea Matcha is geïnspireerd op één van de populairste Japanse KITKAT-smaken. In Japan zijn door de jaren heen meer dan 350 KITKAT-varianten geïntroduceerd. Het merk is daar dan ook een begrip; populair om cadeau te geven en als souvenir voor toeristen.

Matcha is een traditionele drank die al eeuwen in Japan wordt gedronken. Vaak als onderdeel van een uitgebreide theeceremonie. In de nieuwe KITKAT Green Tea Matcha wordt matcha gecombineerd met zachte witte chocolade. Wat leidt tot een rijke en volle smaak met een zacht-zoete finish.

Verzoeken zijn gehoord!

Alexander von Maillot, Global Head of Confectionery bij Nestlé: “Vanaf de oorsprong in het Verenigd Koninkrijk in 1935 is KITKAT wereldwijd enorm gegroeid. Nestlé in Japan heeft KITKAT de laatste twee decennia naar een hoger niveau getild met innovatieve smaakcombinaties en inspirerende speciale edities. We zijn verheugd om dit jaar één van de meest iconische Japanse KITKAT-smaken mee naar Europa te nemen.”

De lancering volgt op de vraag van chocoladeliefhebbers om innovatieve, Japanse KITKAT-smaken beschikbaar te maken voor consumenten in Nederland. “We zijn super enthousiast dat we na vele verzoeken de Nederlandse consument nu blij kunnen maken met deze bijzondere smaak”, zegt Noor Rekmans, Group Brand Manager, Marketing Confectionery Nestlé Nederland.

UTZ-gecertificeerde cacaobonen

KITKAT Green Tea Matcha voor de Europese markt wordt geproduceerd in Hamburg, Duitsland. Net als bij alle andere KITKAT-repen is ook de cacao van KITKAT Green Tea Matcha 100% duurzaam ingekocht. Voor de productie van de repen gebruiken ze UTZ-gecertificeerde cacaobonen en echte groene Matcha-thee uit Japan en China.

Beschikbaar vanaf februari

De lancering van deze nieuwe KITKAT-smaak volgt op de Europese introductie van KITKAT Ruby in 2018. Met die innovatie speelde KITKAT in op de behoefte van consumenten die willen experimenteren met nieuwe smaken. Met deze nieuwe smaak hopen we deze trend door te kunnen zetten. De groene KITKAT is vanaf eind februari verkrijgbaar bij AH to go in Nederland en andere retailers zullen snel volgen.

Bron: Persbericht Nestlé

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie