Gudetama Café Osaka (en Nagoya)

Naast het razend populaire personage Hello Kitty (en vele anderen) heeft Sanrio met Gudetama letterlijk en figuurlijk een gouden ei in handen. Dit luie en ietwat depressieve beestje is razend populair in Japan en ook ver daarbuiten groeit de populariteit van dit bijzondere ei steeds harder. Ook ik ben gevallen voor zijn charme en ongemotiveerde persoonlijkheid en kan mezelf maar moeilijk bedwingen als ik weer schattige merchandise van hem voorbij zie komen.

Gudetama Café Nagoya

Toen ik er dan ook (per ongeluk) achter kwam dat er niet alleen een permanent Gudetama Cafe in Osaka zit maar ook nog een tijdelijk Gudetama Cafe werd geopend in Nagoya, precies op het moment dat ik daar was, kon ik mijn geluk dan ook niet op en moest en zou ik er naar toe gaan! Ik moest hiervoor mijn reispartner wel even extra lief aankijken, hij is namelijk wat minder gevoelig voor de charmes van Gudetama maar de belofte van lekker eten was voldoende om voet over de drempel te mogen zetten.

Het eerste cafe dat we bezochten was het Gudetama Café in Nagoya waarvoor ze een vestiging van de Japanse keten ‘Fishermans Crab’ hadden omgetoverd. Dit zorgde voor een aantal bijzondere combinaties en wat het al helemaal leuk maakte was dat er nog een speciaal Halloween Menu werd geserveerd, ook al was Halloween een week daarvoor al geweest. Dit heeft ons er niet van weerhouden een overheerlijke zwarte Gudetama Curry te bestellen, en iets wat ze ‘Loco Moco’ noemen, een gerecht met allerhande elementen waaronder een soort aardappelpuree met Gudetama’s gezicht erop.

20161102_155616
20161102_160524
20161102_160324
20161102_155734

Jammer genoeg was dit restaurant er slechts tijdelijk en is de kans dus zeer groot dat deze er niet meer zal zijn wanneer je zelf in Nagoya bent. Gelukkig is er nog een vaste variant! Deze locatie zal, zeker zolang Gudetama nog zo populair is, nog lang open zijn. Je zult hiervoor wel een klein beetje moeten zoeken want het zit goed verstopt in een groot winkelcentrum. Gelukkig is dit centrum zelf gemakkelijk te vinden want er staat een knalrood reuzenrad op een van de verdiepingen van dit gebouw; HEP FIVE.

Gudetama Café Osaka

Na de leuke ervaring van ons bezoek aan het Gudetama Café in Nagoya was ik helemaal hyper toen we de roltrap opliepen naar de juiste verdieping. Zou deze net zo leuk zijn? En het antwoord is ja! Wellicht nog wel leuker zelfs. Er waren hier namelijk nog meer Gudetama te vinden, een uitgebreidere menu kaart, en extra Gudetama om mee te knuffelen!

Ditmaal kozen we voor een pasta carbonara met Gudetama ei, een roastbeef bowl waarbij we erg hebben gelachen om het “lot” dat Gudetama onderging en, ondanks dat we eigenlijk al een beetje vol zaten en blut waren (het was niet erg goedkoop namelijk) kon ik het echt niet laten om ook nog een toetje te bestellen. Een mango pudding met alles erop en eraan!

20161103_113459
20161103_120213
20161103_114624
20161103_114331
20161103_121224


Helaas gesloten

Al met al heb ik echt uitgebreid kunnen fangirlen terwijl ik (met enig schuld gevoel) Gudetama in vele vormen heb mogen oppeuzelen. Het was vooral erg leuk om helemaal op te mogen gaan in deze kleine Gudetama werelden. Ik had dit café dan ook super graag willen aanraden. Maar spijtig genoeg is deze sinds 2019 permanent gesloten. Gelukkig heeft Japan geen tekort aan andere schattige cafés, of bezoek het Sailor Moon Show Restaurant!

Dit artikel – Gudetama Café Osaka (en Nagoya) – verscheen voor het eerst op 30 november 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 30 november 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie