Halloween bento: inspiratie voor scary fans

Zo’n bento is super fun, maar hoe komen we er bij? Halloween is van oorsprong een Keltisch feest. Eigenlijk een mix van Allerheiligen, een dag om heiligen en martelaren te eren, en Allerzielen. De laatste is een dag om te bidden voor alle overledenen die nog niet in de hemel zijn, maar nog ronddwalen in het vagevuur. Op Allerzielen gingen Christenen in lompen gehuld de deuren langs, bedelend om Zielencake. Voor elke cake die ze kregen spraken ze een gebed uit voor de dolende zielen in het Vagevuur. De voorloper van Trick or Treat zeg maar!

Japanse twist

Als Japanners eenmaal iets uit het buitenland omarmen, dan gaan ze he-le-maal los. Dus ook met dit oorspronkelijk Keltische feest. Vanaf begin oktober hangen de meest waanzinnige kostuums al in de winkels en worden er op veel plaatsen optochten georganiseerd. Die optochten zijn de highlights van het feest.

En wat is er dan beter dan en bento in Halloween sferen?! Afgehakte vingers op een boterham, die je in een paar minuten maakt. En voor de eier-ogen draai je ook je hand niet om hoor!

Het recept voor onze Halloween bento

Voor bento-fans is deze dag een perfecte bron van inspiratie, want met maar een paar ingrediënten maak je de leukste zombie gerechten. Deze bento maakten wij dit jaar: een lunchtrommel gevuld met finger-food en zobie-eyes!

En die leuke Pikachu Bento? Die vind je hier.

Zo maak je de vinger sandwiches

– 2 bruine boterhammen,
– 2 knakworsten
– ketchup

Snij nagels uit de topjes en snij de vingerkootjes in, verwarm de worstenvingers vervolgens een paar minuten in kokend water.
Leg ondertussen de boterhammen dubbel, naast elkaar in de bento, spuit wat ketchup tussen elke dubbelgevouwen boterham. Neem de worsten uit de pan en leg ze tussen de boterhammen. Zorg ervoor dat er genoeg ketchup tussenuit komt voor een extra bloederig effect!

Zo maak je de zombie ogen

– een ei
– twee ringetjes zwarte olijf
– wat ketchup
– een cocktailprikker

Kook het ei in 7 minuten gaar en pel hem. Snij hem in tweeën en leg een ringetje olijf op het eigeel van beide helften. Doop de coktailprikker in de ketchup en maak het eiwit bloeddoorlopen. Leg de eieren in de bento en voilá je Halloween bento is klaar!

Wil je nog meer Halloween bento inspiratie, bekijk dan eens onze bento van vorig jaar. Een speciale Japanse Halloween bento met mummie knakworstjes en ander leuks!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

Geen reactie's

Geef een reactie