Hamada Bamyu Bamyu: Geslaagde parodie of goedkope kopie?

Wie van J-pop houdt zal vast bekend zijn met de “Japanse Lady Gaga” ofwel Kyary Pamyu Pamyu.Met haar kawaii decora kledingstijl en aanstekelijke liedjes veroverde ‘Kyary’ niet alleen Azië maar zorgde ze ook voor succes in het westen.

De vrolijke muziek ,die je dagen lang niet uit je hoofd kunt krijgen, is slechts één onderdeel van haar totale act. Kyary neemt haar fans mee naar een wereld waarin het voelt alsof je helemaal je gekke zelf kunt zijn. Drukke prints, grote strikken en nepfruit op haar hoofd – bijna niets is te veel voor Kyary

 

Parodie in de mix

Reden genoeg voor de Japanse gameshow Gaki no Tsukai om Kyary Pamyu Pamyu dan ook eens goed in de kijkers te zetten met een paradoie op één van haar nummers. Deze werd echter zó populair werd dat er nu een officiële CD van wordt uitgebracht!

Dit is echter niet zomaar een productie. Enkele toppers uit de muziek en mode industrie (zoals de wereld beroemde kawaii master Sebastian Masuda) zijn er bijgehaald om deze single werkelijkheid te laten worden, en zelfs Kyary Pamyu Pmayu heeft eraan meegewerkt.

Niet geheel vreemd want Hamada Bamyu Bamyu heeft eerder al een aardig succesvolle carrière in de popmuziek industrie gehad en is dus geen vreemde binnen deze wereld.

 

Fantastisch over-the-top

En dat is duidelijk te zien want zowel het nummer zelf als de spectaculaire outfit en het decor zijn volledig over-the-top en tegelijkertijd tot in de kleinste puntjes perfect geregeld. Benieuwd naar het eindresultaat? Dan kun je nu alvast een kleine preview bekijken. De single zelf wordt op 16 december, 2015 uitgebracht en zal o.a. verkrijgbaar zijn bij CDJapan.

Wat vind jij ervan? Geslaagde parodie of gewoon goedkope kopie?

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

 1. Wouter Jaegers

  december 19, 2015 at 12:34 am

  Je had eigenlijk moeten zeggen hoe de vork in de steel zit. Ten eerste heeft Hamada al een pop carieëre achter de rug als “H-Jungle”
  https://www.youtube.com/watch?v=e-YbVf3QpYA
  En hij heeft ook een kerst hit gehad met “Chicken rice”
  https://www.youtube.com/watch?v=Nn5RbEPeQ54
  Dus Hamada, behalve een TV persoonlijkheid in Japan is ook een bekend pop ster, dus hij is al iemand waar de industrie mee bekend is.

  Hamada is ook iemand die kennelijk ervoor geboren is om in Vrouwen kleding er goed uit te zien.
  https://www.youtube.com/watch?v=O8ykxYcexCg

  Het verhaal van Hamada Bamyu Bamyu begon met een aflevering van gaki No Tsukai waar Hamada door de anderen als “Idol” naarvoren werdt geduwd en elk gaki lid had een taak om het uit te voeren: Yamasaki (Tsukitei) Hosei schreef de muziek, Matsumoto Hitoshi schreef de teskt, Endo Shozo deed de choreografie en Tanaka Naoki ontwierp de kostuums.
  https://vk.com/videos-7016284?section=album_55752445&z=video-7016284_171434189%2Fclub7016284%2Calbum-7016284_55752445%2Fpl_album_55752445
  Deze aflevering liet de geboorte van Hamada Bamyu Bamyu zien.

  De parodie is dus goed geslaagd, ik zie Hamada Bamyu Bamyu als Weird Al Yankovic, het begon als grap maar de artiesten zelf die door hem geparodieerd werden waren er heel cool mee. Het wordt tegenwoordig als een eer gezien als Weird Al een parodie van je maakt.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X