HARAJUKU FASHION WALK AMSTERDAM

Harajuku Fashion Walk Amsterdam

Afgelopen juli was de eerste Harajuku Fashion Walk te Utrecht, waar schrijfster Joyce eerder al wat over schreef. Vanuit Japan werd het initiatief genomen om wereldwijd de bekende Harajuku Fashion Walk te doen, waarbij een groep mensen gekleed in Japanse modestijlen door de stad heen wandelen om de boel op te vrolijken en Japanse mode in de spotlight te zetten.

Een aantal mensen wilden het naast Utrecht ook graag in Amsterdam organiseren en dus kwam er nog een tweede Harajuku Fashion Walk in Nederland! Natuurlijk besloot ik dat ik, als liefhebber van Japanse straatmode, dit evenement niet kon missen! Na een lange reis vanuit het verre noorden, kwam ik met wat vriendinnen aan op Amsterdam Centraal waar aan al een grote groep stond te wachten. Er waren veel Japanse mode enthousiastelingen op afgekomen, en waren we uiteindelijk met meer dan vijftig mensen!

watermerk-9120020
watermerk-9120021
watermerk-9120022
watermerk-9120016

De organisatoren hadden een drukke maar mooie route uitgestippeld vanaf het station over de dam naar het Vondelpark. Omdat er die dag ook een demonstratie in Amsterdam werd georganiseerd, had ik me alvast maar voorbereid op de drukte. Echter is het in onze hoofdstad natuurlijk altijd enorm druk, maar als grote groep baanden we ons makkelijk er door heen.

Veel mensen keken even op of vroegen wat er aan de hand was, de organisatoren hadden gelukkig wat bordjes klaargemaakt met daarop ‘Harajuku fashion walk’  en een hashtag (#harajukufw) zodat mensen foto’s konden uploaden en terugvinden op het internet.

We stonden even stil op de dam voor een aantal groepsfoto’s, waarna de stoet weer verder liep langs het Rokin en verschillende grachten totdat we nog een pauze namen bij de vijver op het Leidse plein. Een goed moment voor het maken van een aantal foto’s!

watermerk-9120029
watermerk-9120039
watermerk-9120040
watermerk-9120041
watermerk-9120031
watermerk-9120010

Zoals je kut zien waren er deze walk een groot aantal stijlen vertegenwoordigd. Naast lolita en visual kei was er ook dolly keimori keifairy keigyuarucult party kei en meer! Een aantal mensen waren helemaal los gegaan en hebben stijlen en kledingstukken gecombineerd tot iets waars origineels en vormden weer een toffe eigen stijl!

Eenmaal aangekomen bij het Vondelpark konden we eindelijk wat rust nemen, het was een goed moment om nogmaals groepsfoto’s te maken en nieuwe mensen te leren kennen of te kletsen met oude bekenden. De meeste deelnemers vonden de walk erg leuk, het was dan ook een succes en hopelijk wordt het volgend jaar gewoon nog een keer georganiseerd!

Als laatste nog een tof filmpje gemaakt tijdens deze middag door Pamela, de organisator van deze walk:

Petra
berkumpje@gmail.com

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Geen reactie's

Geef een reactie