Harajuku Kawaii Monster Café Experience

Op de vierde etage in een gebouw in de omgeving van Harajuku, is sinds kort een wel heel bijzonder restaurant geopend: het Harajuku Kawaii Monster Café! Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit geen standaard café.

Sebastian Masuda (samen met Diamond Dining) is de man achter het café, een naam die voor veel kawaii en J-fashion liefhebbers al veel bellen doet rinkelen. Hij staat bekend als een grootmeester binnen de kawaii scene en is beroemd om zijn unieke creaties qua kunst, kleding, en illustraties.

 

Niet zomaar binnen wandelen

Dit café is nog gloedje nieuwe en toen ik twee avonden voor mijn geplande bezoek erover vertelde aan een aantal van mijn Japanse vrienden wisten zelfs zij ook nog niet van het bestaan! “Dan gaan we toch met z’n allen!” Zei ik lekker enthousiast. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Er zijn namelijk nogal wat regeltjes voor je het bezoekje kunt brengen. Zo moet je eigenlijk altijd reserveren omdat het er zeer druk is en mag je maximaal 1,5 uur binnen blijven. Wij hadden echter mazzel en konden na eventjes wachten naar binnen!

DSC06169

Het idee is at Choppy je “inslikt” en je zo in de wereld van het Kawaii Monster Café terechtkomt. Toen de deuren opklapten, was het alsof ik in een Harajuku pretpark terecht was gekomen. Eerst mocht ik kiezen in welke thema-ruimte we wilden gaan zitten. Er waren er vier: MUSHROOM DISCO, MILK STAND, BAR Experiment en de Mel-Tea Room. Allemaal geweldig en kawaii op hun eigen manier.

Na een keuze te hebben gemaakt (MUSHROOM DISCO!) werden we opgevangen door twee goed uitgedoste Harajuku ladies: Monster hostess Baby en Candy. Ze stelde zich liefdevol voor, ook in het Engels, en werden we meegenomen naar de deuropening wat de tong van Mr. Ten thousand chopsticks is, oftewel Choppy.

 

Overweldigend kawaii

Een setting in een nieuwe clip van Kyary Pamyu Pamyu is er niets bij! Geen vreemde vergelijking want Sebastian Masuda is naast bedenker van dit café ook één van de beroemde invloeden achter het succes van Kyary Pamyu Pamyu.

Met een grote taart (die tegelijkertijd ook diende als een carrousel) in het midden van de ruimte en compleet in thema, wist ik niet waar ik moest kijken! Overal waren kawaii items, zoete of felle kleurtjes, leuke ornamenten en bijzondere muziek. Ik was helemaal in mijn element!

DSC06185

DSC06173

Na met onze monster-hostesses op de foto te zijn geweest werden we door Candy naar onze tafel geleidt. Je kent vast wel die attractie met van die theekopjes die je rond kan draaien in bepaalde themaparken. Zo zag onze tafel er dus ook uit. Je kon hem alleen niet laten bewegen.

 

Monsterlijk goed menu

Het menu werd niet gepresenteerd met een normale kaart, maar op een tablet die het uiterlijk van een vierkant taartje had. Al het eten en drinken was bont gekleurd! De uitschieter waren voor mij toch wel de regenboog-gekleurde spaghetti en de monster sorbet. Zelfs de bijgeleverde sauzen waren in meerdere kleuren aanwezig.

Het klinkt misschien niet helemaal lekker voor sommige van jullie. Maar geloof me, het eten was heerlijk! Er werd aangegeven dat alle kleuren die voor het eten en drinken gebruikt werden, van natuurlijke basis waren.

DSC06192

DSC06193

DSC06195

DSC06197

Door de grootte en het decor van het restaurant valt er genoeg te zien, overal hangt of staat wel iets leuks of bijzonders. En als je daar genoeg van hebt (wat ik me echt niet kan voorstellen!), kan je je altijd nog verademen aan het kleurrijke en goed gepresenteerde eten. Aan het eind van je sessie krijg je ook een leuke pasje mee.

 

Niet genoeg aan één bezoek

Als je in alle thema’s een keertje hebt gegeten, kan je een leuk presentje verwachten. Natuurlijk weet ik niet of dit voor elkaar kan krijgen, maar ik wil zeker nog een keertje terug om te dineren in een andere setting! Hierbij nog een aantal extra foto’s voor jullie van dit bijzondere café.

Na met zijn allen even flink te hebben geschranst en gelachen, zat onze tijd er binnen een oogwenk weer op. Onze hostess dames Baby en Candy kwamen nog even afscheid van ons nemen en vervolgens werden we via de souvenirwinkel naar buiten geleidt.

またねーにゃん!

DSC06203

DSC06190

DSC06183

DSC06191

DSC06204

DSC06201

DSC06176

 

Bron: 1

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close