Een bezoek aan het Harajuku Kawaii Monster Café!

Verstopt op de vierde etage van een gebouw net buiten Takeshita Dori vind je het Harajuku Kawaii Monster Café, inmiddels een waar begrip in Tokyo. Sinds 2015 is dit bijzondere thema café geopend en weet nog dagelijks volle zalen te trekken met hun bijzondere decor en uitbundige menu. Maar hoe is het nou om deze bijzondere wereld, gemaakt door de Kawaii Koning: Sebastian Masuda, te betreden? Wij gingen op bezoek!

Niet zomaar binnen wandelen

Het café zelf is makkelijk genoeg te vinden, houd gewoon goed de vierde verdieping van de diverse gebouwen in de gaten en je kunt de enorme poster niet missen! Met een paar roltrappen word je vervolgens van de straat naar een geheel andere wereld gebracht.

Want voor je het weet sta je oog in oog met de grote mond van “Choppy”, de mascotte. Het idee is dat dit kawaii monster je opeet en je zijn bijzondere maag terecht komt.

Er zitten echter wel een paar haken en ogen aan dit bezoek. Zo is reserveren verplicht en mag je maximaal 90 minuten binnen blijven. Daarnaast moet je ook één drankje en één item om te eten bestellen. Per persoon. En dit is nog naast de reserveringskosten van ongeveer €5,- per persoon.

Overweldigend kawaii

Eenmaal bekend met de regels mag je de wondere wereld van het Kawaii Monster Café binnenlopen. En wanneer de deuren dan eenmaal open gaan voelt het alsof je in een Harajuku pretpark terecht komt!

Met een grote taart (die tegelijkertijd ook diende als een carrousel) in het midden van de ruimte en compleet in thema, wist ik niet waar ik moest kijken! Overal waren kawaii items, zoete of felle kleurtjes, leuke ornamenten en bijzondere muziek die je de buitenwereld volledig liet vergeten.

Vanaf daar word je door één van de bijzonder geklede serveersters begeleid naar één van de vier verschillende ruimtes in het café. Er zijn er namelijk vier: MUSHROOM DISCO, MILK STAND, BAR Experiment en de Mel-Tea Room. Allemaal geweldig en kawaii op hun eigen manier. En een setting in een nieuwe clip van Kyary Pamyu Pamyu is er niets bij!

DSC06185
DSC06203
DSC06173
DSC06204
DSC06183

Let wel dat, ondanks wat er wordt aangegeven, je vaak NIET zelf kunt kiezen waar je gaat zitten. Alleen als je geluk hebt krijg je een vrije keuze mogelijkheid. Daarentegen heb je wel de vrijheid om door het hele café heen te lopen, waardoor je alsnog in de gelegenheid bent om alles rustig te bekijken en bewonderen.

Een rondje lopen is dan ook echt aan te raden want je weet soms niet waar je kijken moet, zoveel is er te zien. Zelfs een bezoekje aan de WC wordt naar een nieuw niveau gebracht in het Kawaii Monster Café!

Monsterlijk goed menu

Eenmaal aan tafel werden we gepresenteerd met de menukaart, geen standaard gelamineerd papier, maar een over-the-top tablet die leek op een taart. Vanaf daar konden we het gehele menu uitpluizen.

De uitschieters waren voor mij toch wel de regenboog-gekleurde spaghetti en de monster sorbet. Zelfs de bijgeleverde sauzen waren in meerdere kleuren aanwezig. Leuke hieraan is dat de menukaart zo nu en dan nog wel veranderd voor bijvoorbeeld Halloween of Kerst, maar de klassiekers zoals de Spaghetti of Monster Sorbet staan er standaard op.

DSC06192
DSC06193
DSC06195
DSC06197
DSC06191
DSC06190

Het eten zelf is over het algemeen mooier en leuker om naar te kijken dan om te eten. Het is absoluut niet slecht maar ook niet verbazingwekkend goed. Voor ons echter wel goed genoeg om vaker terug te komen, en dat hebben we de afgelopen jaren dan ook al meermaals gedaan.

Wat wellicht ook goed is om te weten is dat, ondanks de kleuren die je ziet, er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke (geconcentreerde) kleurstoffen.

Plan  je bezoek

!!!BELANGRIJK!!! Per 31 januari, 2021 is het Kawaii Monster Café permanent gesloten. Onderstaande tekst is dan ook niet meer relevant.

Wil je zelf ook een bezoek brengen aan het Kawaii Monster Cafe? Vergeet dan niet te reserveren! Zonder reservering is de kans namelijk groot dat er geen plek voor je is.

Dit kun je doen via de website of met behulp van een boekingsite zoals “Rakuten Travel (voorheen Voyagin)“. Met name zij zijn een handige partij omdat ze regelmatig leuke kortingen aan mogen bieden als officieel partner. Bij hen kun je of alleen een tafel reserveren of meteen menudeal waarmee je wat bespaart, met name omdat je hoe dan ook verplicht bent één drankje en één eet item (per persoon) moet bestellen in het café.

En houdt ook goed rekening met de eventuele speciale thema avonden of het moment van je bezoek. Het Kawaii Monster Café weet zowel jong als oud volledig te betoveren met hun waanzinnige decor en uitbundige menu, en dat is ook goed te merken aan de bezoekers! Gezinnen met jonge kinderen, tieners, of een ouder reizend echtpaar, alles zat er om ons heen.

Er zijn echter wel bijzondere thema avonden en dagen die lang niet altijd kindvriendelijk zijn. Zo hebben zo eens per week een speciale Bourlesque show maar zijn er ook thema avonden zoals Tokyo Pop Culture night, Kawaii Geisha Night, of speciale optredens met de feestdagen. Houd dan ook goed de kalender in de gaten. Deze vind je op de website.

Dit artikel – Harajuku Kawaii Monster Café – verscheen voor het eerst op 8 oktober 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 28 december 2020.

Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Geen reactie's

Geef een reactie