Bezoektip in Tokyo: Harajuku Kawaii Monster Café

!!!BELANGRIJK!!! Per 31 januari, 2021 is het Kawaii Monster Café permanent gesloten.

Harajuku is niet alleen het thuis van de iconische J-Fashion maar biedt ook diverse unieke thema cafés waaronder het exclusieve Kawaii Monster Café. Dit bijzondere café opende in 2015 en is een samenwerking tussen Kawaii Koning Sebastian Masuda en Diamond Dining.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit geen standaard café. Van het decor tot de menukaart en de serveersters, overal is het thema Kawaii Monster overduidelijk zichtbaar. Van de entree waarbij je wordt opgeslikt door “Choppy” tot het moment dat je oog in oog staat met de taartencarrousel, alles is een Kawaii ervaring ten overvloede.

Verschillende thema’s

Het café zelf is opgedeeld in verschillende gebieden met elk een eigen thema. Deze bevinden zich echter in dezelfde ruimte en kun je in één bezoek allemaal bekijken. Dit zijn:

  • Sweets Go Round
  • Mushroom Disco
  • Milk Stand
  • Bar Experiment
  • Mel-Tea Room

Binnen deze gebieden krijg je een vaste tafel en zitplaats (die je over het algemeen NIET zelf kunt kiezen, ondanks waar de site zelf mee adverteert) maar je bent vrij om zoveel rond te lopen als je maar wilt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je wat zult missen.

Deze thema’s komen daarnaast niet alleen terug in het decor maar ook in enkele van de bijzondere hostesses die je er tegenkomt. Naast het “normale” personeel zijn er ook een aantal bijzondere leden van het team, de zogenaamde “Monster Girls”, die in uitbundige kostuums rondlopen en met wie je ook op de foto kunt. Deze dames (en heren!) gaan allen gekleed in zeer extravagante kleding die past binnen de bovengenoemde thema’s, inclusief een passende persoonlijkheid:

  • BABY – “pastel”, “dreamy”, “macaron”
  • DOLLY – “girly”, “ribbons”, “emotional”
  • CANDY – “vivid”, “pop”, “vitamins”
  • NASTY – “edgy”, “sexy”, “dark”
  • CRAZY – “anarchy”, “future”, “genderless”

Met name in de outfits wordt het nog maar weer eens duidelijk gemaakt dat Sebastian Masuda echt de man is achter dit café, een naam die voor veel kawaii en J-fashion liefhebbers al veel bellen doet rinkelen. Hij staat bekend als een grootmeester binnen de kawaii scene en is beroemd om zijn unieke creaties qua kunst, kleding, en illustraties.

Daarnaast werkt hij regelmatig zeer nauw samen met Japanse superster Kyary Pamyu Pamyu, en hier zie je dan ook veel invloeden van terugkomen in zowel het decor als de outfits, en het eten!

Natje en een droogje

Een café zou natuurlijk geen café zijn als er niet ook wat lekkers te eten en drinken zou zijn, en daar is bij het Kawaii Monster Café ook zeker geen gebrek aan. Er is een gevarieerde kaart met behoorlijk wat smakelijks om uit te kiezen. Voor de meeste mensen dan, want de keuze voor bezoekers met een vegetarisch of veganistisch dieet zijn erg beperkt. Ook is er weinig ruimte voor aanpassingen ten behoeve van allergieën of persoonlijke smaak.

Dit is overigens erg normaal in Japan maar als bezoeker van buitenaf is dit soms even wennen. Wat wel vrij uniek is, ook in Japan, is de verplichting tot het afnemen van minstens één drankje en één etenswaar per persoon. Dit om te voorkomen dat mensen alleen maar even komen kijken en vervolgens 90 minuten lang de tafel bezet houden.

Dat is echter even de praktische kant van het verhaal, want buiten deze zaken om is het menu erg leuk om doorheen te bladeren en zijn er een aantal creatieve gerechten te vinden! Zoals de “Melted Pancakes” of “Catfood”. Ook is er geen gebrek aan drankjes, zowel met als zonder alcohol.


Niet zo onschuldig als het lijkt…

Hoewel het café en haar decor op het eerste gezicht geheel kindvriendelijk lijkt is dit niet geheel waar. Hoewel je overdag er zelfs met de allerkleinste terecht kunt zijn de donkere uurtjes meer geschikt voor een ouder publiek. Zo heeft het café diverse thema-avonden waaronder een wekelijkse Burlesque show en zijn er zo nu en dan ook nog pikantere feestjes en avonden te vinden.

Deze speciale avonden staan echter altijd duidelijk aangegeven op hun website dus je zult niet zomaar voor een verrassing komen te staan. Met name voor de wat minder jonge lezers onder ons zijn deze verschillende avonden erg leuk en maakt het dit ook de moeite waard om het café vaker te bezoeken.

Plan  je bezoek

!!!BELANGRIJK!!! Per 31 januari, 2021 is het Kawaii Monster Café permanent gesloten. Onderstaande tekst is dan ook niet meer relevant.

Inmiddels helemaal enthousiast geworden en wil je zelf ook een bezoek brengen aan het Kawaii Monster Café? Vergeet dan niet te reserveren! Zonder reservering is de kans namelijk groot dat er geen plek voor je is.

Dit kun je doen via de website of met behulp van een boekingsite zoals “Rakuten Travel (voorheen) Voyagin“. Met name zij zijn een handige partij omdat ze regelmatig leuke kortingen aan mogen bieden als officieel partner. Bij hen kun je of alleen een tafel reserveren of meteen menudeal waarmee je wat bespaart ten opzichte van losse items bestellen in het café zelf.

Meer weten over het cafe voor je een bezoek boekt? Lees dan hier ons bezoekverslag!

Dit artikel – Harajuku Kawaii Monster Café – verscheen voor het eerst op 1 augustus 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 28 december 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie