Harajuku Streetfood

Harajuku, en dan met name de beroemde modestraat, Takeshita-Dori staat bekend om haar excentrieke stijlen en wordt ook wel hét kloppende modehart van Tokyo genoemd. Hoewel de iconische stijlen de laatste jaren steeds meer plaats moeten maken voor mainstream ketens en toeristische attracties blijft het een populaire plek onder fashionista’s.

Maar zelfs als je niks met mode hebt is er een uitstekende reden om een bezoek aan Takeshita Dori op de planning te zetten: het eten. Naast de themacafés vind je langs en rondom deze straat namelijk tal van unieke plekken om het lekkerste eten te proberen. Inmiddels hebben wij behoorlijk wat van deze lekkernijen zelf mogen proeven en hebben we voor jullie onze favoriete Harajuku Streetfoods voor je op een rijtje gezet!

Crêpes

Als er een streetfood is waar harajuku bekend om staat zijn het wel de crêpes. Deze kun je op meerdere plekken vinden maar de meest kenmerkende locatie is toch wel Angels’ Heart. Hier vind je de klassieke opgerolde crêpes met tal van opties van zoet tot hartig!


Een wat beter verstopte crêperie vind je echter net voorbij de helft van de straat. Bij Com Crape vind je namelijk een overheerlijke crème brûlée crêpe. Een variant die we nog nergens anders zo lekker hebben gehad.

Torikara Gefrituurde kip

Ook voor een heerlijk stukje gefrituurde kip kun je goed terecht in Harajuku. In een zijstraatje zit namelijk een kleine vestiging van de beroemde Torikara-keten uit Kyoto. Krokant gebakken kip in kleine porties zorgen voor een perfecte snack “even tussendoor”. Wat het extra leuk maakt is dat er diverse soorten sauzen én zout voor je klaar staan om extra smaak toe te voegen aan je kip.

Calbee Snacks

Calbee is één van de meest bekende producenten van chips en soortgelijke snacks in Japan. Met name hun “frietjes” achtige snacks zijn razend populair en hier kun je ze, versgebakken, proberen. Zo vers dat ze zelfs nog helemaal warm en een tikje zacht zijn. Met name de kaassmaak komt hierbij erg goed naar voren!

Niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook nog voor de klassieke naturel chips met chocoladesaus gaan. De perfecte combinatie van zoet en zout.

Regenboog tosti’s en cheese dogs

Diep teleurgesteld waren we toen we aankwamen bij deze streetfood kar en tot de conclusie kwamen dat ze dicht waren voor de dag. De regenboog tosti’s en cheese dogs van dit beroemde eetstalletje zijn immers wereldberoemd geworden en hadden ze maar wat graag zelf willen proberen.

We kunnen dan ook niet persoonlijk bevestigen of het net zo lekker is als het er uit ziet maar we willen deze plek toch nog even noemen als aanrader.

ZakuZaku

Het is lastig om te omschrijven wat de snacks van ZakuZaku nou precies zijn. Hun beroemde “croquant choo” lijken wellicht nog het meeste op een uitgerekt, super krokant soesje. De buitenkant is lekker knisperig en van binnen zit er heerlijk zoetige room. Of in ons geval een speciale variant met frambozen creme en witte chocolade.

Dierenijsjes van Eiswelt Gelato

Weer of geen weer een ijsje gaat er bij ons altijd wel in! En dat is maar goed ook want deze super kawaii ijsjes van Eiswalt Gelato wil je echt niet missen! Helemaal aan het einde van Takeshita Dori (of aan het begin als je aan die kant begint) vind je deze bijzondere ijssalon.

Zij specialiseren zich in gelato, Italiaans schepijs, maar dan geserveerd als allerhande schattige dieren. Buiten het feit dat het ontzettend goed ijs is ziet het er ook nog eens fantastisch uit.

Jullie favoriete Harajuku Streetfood

Zoals je wel begrijpt zaten we na al deze lekkernijen behoorlijk vol, maar dit is nog lang niet al het lekkere streetfood dat je kunt vinden in Harajuku! Heb jij wellicht nog een favoriet die wij hier niet genoemd hebben? Laat het weten in de comments!

Dit artikel – Harajuku Streetfood – verscheen voor het eerst op 31 januari 2019 en is voor het laatst geüpdatet op 17 april 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie