Hatsune Miku Project Mega Mix voor Nintendo Switch.

Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix voor Nintendo Switch

Project DIVA is terug met het gloednieuwe Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix! Hatsune Miku is inmiddels wereldwijd bekend als virtuele superster. Waar ze voorheen een cult-icoon was onder de otaku in Japan heeft ze langzaam maar zeker de wereld veroverd. Niet alleen konden we aan het begin van 2020 nog genieten van een spectaculair Hatsune Miku concert in de Ziggo Dome, maar is er inmiddels een gloednieuwe Hatsune Miku rythmgame uitgebracht voor de Playstation 4 én ditmaal ook voor de Nintendo Switch.

Nieuwste titel

De eerste Project DIVA titel verscheen alweer meer dan 10 jaar geleden, in 2009 voor de Playstation Portable. Het was de eerste game ooit die gebruik maakte van de bekende Vocaloid Software en bracht deze muzikale ervaring naar geheel nieuw niveau. Sindsdien is het een waar fenomeen geworden en is het een ontzettend geliefde franchise onder liefhebbers van het rythmgame genre.

Inmiddels zijn we dus ruim 10 jaar verder en mogen we wederom een Project DIVA titel gaan uitproberen, ditmaal voor het eerst op de Nintendo Switch!

Deze nieuwe titel belooft weer een fanfare aan kleuren, mode, schattigheid, en bovenal heel veel muziek en speelplezier. Als groot fan en liefhebber van deze gehele franchise kon ik dan ook niet anders dan de game eens goed onder de loep te nemen.

Exclusieve demo

Nu had ik stiekem al eventjes kunnen spelen, nog voor de game officieel uit kwam. Want voor aanvang van het concert in februari konden bezoekers een exclusieve demo uitproberen van deze gloednieuwe game. Hier werd meteen duidelijk wat één van de unieke features van deze nieuwe versie zou worden.

Er waren namelijk twee opstellingen beschikbaar om mee aan de slag te gaan. Een klassieke opstelling, en eentje voor een motion-based gameplay mode. Hierbij speel je – in tegenstelling tot arcade mode – met de bewegingssensors van de joycon.

Destijds heb ik alleen de klassieke (arcade) modus even uitgeprobeerd, maar ik stond te popelen om aan de slag te gaan met de complete game. En eindelijk is het zover!

Want sinds enkele weken is Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix beschikbaar op de Switch. Jammer genoeg alleen als e-shop download (en eerlijk gezegd ben ik daar bozer om dan ik wil toegeven). Maar we kunnen tenminste spelen!

Joy-con modus

Een van de eerste dingen die ik dan ook opzocht toen ik de game in handen had, was de joy-con modus. Deze had ik immers tijdens de demo niet kunnen proberen, en is een feature die exclusief is voor de Nintendo Switch.

Stiekem had ik verwacht dat het nogal irritant zou zijn, maar dat viel gelukkig reuze mee! Hoewel ik wat meer moeite had om de juiste timing te vinden, en soms het idee had dat bewegingen niet super nauwkeurig overkwamen, werkte het over het algemeen prima. Ik verwacht dat het dan ook meer een kwestie is van oefenen en goed kalibreren.

Toch blijft het voor mij vooral een geinige noviteit, en is het niet de modus waarin ik het spel het meeste zal spelen. In mijn geval is dat toch de welbekende arcade modus.

Fijne touch is dat je hierbij de knoppen (van je pro controller) zelf kunt instellen aan de hand van wat je prettig vindt, inclusief de standaard Playstation Arcade input. Perfect dus voor de veteranen onder ons die de Playstation buttons en combo’s kunnen dromen.

Nummers

En je kunt maar beter snel wennen aan de buttons en je vingers trainen om het ritme op te pakken. Want er zijn weer meer dan genoeg fantastische nummers om helemaal los mee te gaan. Om precies te zijn 101!

Zoals altijd is er een goede mix tussen verschillende genres. Je komt alles tegen van upbeat dance, tot keiharde metal, en de nodige zwijmelnummers. Hierbij komen oude klassiekers zoals Senbonzakura, World’s End Dance Hall, en Black Rock Shooter uiteraard voorbij maar ook enkele nieuwe nummers zoals het nieuwe thema “Catch the Wave”.

Natuurlijk zien we hierbij niet alleen de nummers en vocale talenten van Hatsune Miku voorbij komen maar ook de welbekende tweeling Rin en Len, Luka, Kaito, Meiko, en diverse minder bekende personages als Haku, Teto en Neru.

Modules

Ook op het gebied van outfits is behoorlijk uitgepakt want er zijn maar liefst 300 verschillende “modules” om uit te kiezen. Hierbij komt het gros van de meest iconische Miku outfits voorbij, en natuurlijk ook weer wat toffe nieuwe looks!

Dit zijn echter niet 300 outfits specifiek voor Miku, want ook aan de andere Vocaloids is gedacht. Je hebt er niet de ruime keuze voor als bij Miku, maar toch al snel een stuk of 20 leuke modules om mee te spelen.

T-shirt Designer

En als dat nog niet genoeg voor je is kun je ook nog aan de slag met de T-shirt Designer. Een nieuwe feature die in deze game aanwezig is. Hiermee kun je, zoals de naam al zegt, je eigen t-shirts ontwerpen. Deze kun je dan dragen tijdens je nummers en optredens.

Het is een leuke toevoeging maar geen feature waar ik tot nu toe veel gebruik van heb gemaakt. Is dit wel helemaal jouw ding? Dan kun je helemaal los gaan. Vergeet alleen niet de gratis DLC te downloaden die er beschikbaar is voor de T-shirt designer.

DLC

En dat brengt ons eigenlijk meteen op het volgende punt: de DLC. Want daar is weer meer dan genoeg van te krijgen. Niet alleen voor de t-shirt designer kun je nieuwe packs downloaden, maar zijn er ook zogenaamde Song Packs tot je beschikking.

Deze Song Packs bevatten elk 6 extra nummers en andere accessoires. Helaas zijn deze niet gratis en zul je deze apart moeten aanschaffen. Blijft jammer dat je moet betalen voor dit soort DLC, maar ach, met meer dan 100 nummers en 300 outfits al standaard in de game, is het ergens ook wel begrijpelijk.

Muzikaal feest

Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix is wederom weer een groots muzikaal feest dat je uren weet te vermaken. Het is bovenal een heerlijk vrolijke game met her en der een toffe muzikale verrassing. De graphics zijn strak en ontzettend kleurrijk. En hoewel het geheel soms wat vlak overkomt hebben ze 3D en 2D effecten op knappe wijze weten te combineren.

De game weet je uren te vermaken en biedt een gigantische lading aan content om mee te personaliseren. Wat dat betreft is het een niet te missen aankoop voor liefhebbers van het genre. Ook al is het alleen een e-shop versie (ja, ik ben salty over digital-only).

Want of je nou een die-hard bent binnen het rythm-genre of een nieuwkomer, de game heeft voor elk niveau, en elk type spelen genoeg te bieden.

Game Review: Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix
7.8 / 10 Ons cijfer
Story6
Gameplay9
Graphics7
Geluid9

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie