Hello Kitty Jet: Vliegen in Stijl!

Image via thebingbing

Voor de meeste van ons is de tijd weer aangebroken, of het zal er snel van gaan komen; vakantie! Velen van jullie zullen hard aan het nadenken zijn waar je naartoe zou willen gaan, of misschien ligt het al vast. Misschien zijn een aantal van jullie zelfs van plan om naar Azië af te reizen om daar wellicht voor de eerste keer Japan te gaan bezoeken!

Het nemen van het vliegtuig is dan natuurlijk het aangewezen vervoersmiddel om daar snel te komen. Er zijn vele vliegtuigmaatschappijen die meerdere malen per dag op en neer naar Azië vliegen. Maar tussen alle mogelijke opties is er een maatschappij die uitblinkt in het geven van een zeker bijzondere ervaring.

 

Hello Kitty met vleugels

Eva Air, een vliegtuigmaatschappij die werd opgericht in Taiwan, is erin geslaagd om een aantal van zijn Airbusses om te toveren tot Hello Kitty Jets! Ja, je leest het goed. Een heel vliegtuig, gedecoreerd in Hello Kitty-stijl en een aantal van haar andere Sanrio-vriendjes. Vanaf het moment dat je incheckt begint het feest al.

Image via Eva Air

Image via Eva Air

Er wordt op je gewacht bij een Hello Kitty incheckbalie waar er na de controle een Hello Kitty stempel op je ticket wordt gezet en je klaar bent om het vliegtuig te betreden. Ook zijn er self-service incheckbalies, geheel in een Hello Kitty thema gegoten. Alle beschikbare Hello Kitty Jets zijn bedrukt met een andere print van het snoezige katje. Ze hebben ook een eigen naam zoals Speed Puff (nu al mijn favoriet!) en Happy Music.

 

Hello Kitty overload

Bij het betreden van het vliegtuig zal je merken dat alles van top tot teen Hello Kitty is: De stoelen zijn allemaal bekleed met Hello Kitty, de kussentjes hebben een Sanrio thema en de dekens natuurlijk ook. De stewardessen dragen Hello Kitty schorten en badges en brengen artikelen en voedsel rond die allen een Sanrio thema hebben. Zelfs op het toilet van het vliegtuig zal je er niet aan ontkomen om de karakters tegen te komen.

De vliegtuigmaatschappij heeft in het verleden al eerdere vluchten georganiseerd op basis van het Sanrio thema. De eerste in 2005. Sanrio klopte zelf bij de maatschappij aan met de vraag of zij aan boord hun producten konden aanbieden. Eva Air zag hier echter meer in en stelde voor om een geheel vliegtuig om te zetten in een Sanrio paradijs. De actie verliep zo goed dat de twee daarom besloten om de vliegtuigen een aantal jaar te laten doorvliegen op een vaste route tussen een aantal Aziatische steden.

Na het aflopen van de licentie om gebruik te kunnen maken van de karakters, verdwenen zij even uit de lucht om twee jaar later opnieuw een tijdelijke speciale editie uit te brengen voor de viering van Eva Air’s 20-jarig en Sanrio’s 50-jarig bestaan. Maar, sinds enige tijd is de Hello Kitty Jet “here to stay!”. Meerde keren per week vliegt onze appel-snaaiende kattenvriendin nu op en neer naar verschillende locaties over de hele wereld.

 

Vliegen vanaf Parijs

Er zijn zelfs bijna dagelijks vluchten te boeken vanaf Parijs. Aangezien de thuisbasis van de vliegtuigmaatschappij zelf wel in Taiwan ligt begint of eindigt je vlucht wel altijd daar. Maar vanuit daar kan je wel weer verder vliegen naar bijvoorbeeld Tokyo of Fukuoka met een andere Hello Kitty Jet. Elk vliegtuig kent 2 soorten klassen: Economy class en een Premium class (soort van comfort/ business class).

Image via dailynews

Image via dailynews

Houdt er rekening mee dat de prijzen voor tickets wat duurder zullen uitvallen dan met een gewone vlucht vanwege het bijzondere thema. Maar het betekend wel dat je gegarandeerd op een roze wolk zult aankomen op een van je andere favoriete bestemmingen! Voor meer informatie, het bekijken van de vluchtroutes en het boeken van een ticket kun je terecht op de speciale Hello Kitty Jet website. Hieronder nog wat extra plaatjes om jullie lekker mee te maken.

 

Image via bluebalu

Image via bluebalu

Image via kawaiiotaku

Image via kawaiiotaku

Image via yahoo news

Image via yahoonews

Image via theunisexmode

Image via theunisexmode

Image via theguardian

Image via theguardian

Image via takefiveaday

Image via takefiveaday

Image via gizmodiva

Image via gizmodiva

 

Bronnen: 1,2,3,4

Cover foto: Thebingbing

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X