Crew en binnenkant van de Hello Kitty Eva Air Jet. Foto door thebingbing

Hello Kitty Jet: Vliegen in Stijl!

Eva Air, een vliegtuigmaatschappij die werd opgericht in Taiwan, is erin geslaagd om een aantal van zijn Airbusses om te toveren tot Hello Kitty Jets! vliegtuig. Je leest het goe, een heel vliegtuig, gedecoreerd in Hello Kitty-stijl en een aantal van haar andere Sanrio-vriendjes. Vanaf het moment dat je incheckt begint het feest al.

Er wordt op je gewacht bij een Hello Kitty incheckbalie waar er na de controle een Hello Kitty stempel op je ticket wordt gezet en je klaar bent om het vliegtuig te betreden. Ook zijn er self-service incheckbalies, geheel in een Hello Kitty thema gegoten. Alle beschikbare Hello Kitty vliegtuigen zijn bedrukt met een andere print van het snoezige katje. Ze hebben ook een eigen naam zoals Speed Puff (nu al mijn favoriet!) en Happy Music.

Hello Kitty overload

Bij het betreden van het vliegtuig zal je merken dat alles van top tot teen Hello Kitty is: De stoelen zijn allemaal bekleed met Hello Kitty, de kussentjes hebben een Sanrio thema en de dekens natuurlijk ook. De stewardessen dragen Hello Kitty schorten en badges en brengen artikelen en voedsel rond die allen een Sanrio thema hebben. Zelfs op het toilet van het vliegtuig zal je er niet aan ontkomen om de karakters tegen te komen.

Image via Eva Air
Image via Eva Air

De vliegtuigmaatschappij heeft in het verleden al eerdere vluchten georganiseerd op basis van het Sanrio thema. De eerste in 2005. Sanrio klopte zelf bij de maatschappij aan met de vraag of zij aan boord hun producten konden aanbieden. Eva Air zag hier echter meer in en stelde voor om een geheel vliegtuig om te zetten in een Sanrio paradijs. De actie verliep zo goed dat de twee daarom besloten om de vliegtuigen een aantal jaar te laten doorvliegen op een vaste route tussen een aantal Aziatische steden.

Na het aflopen van de licentie om gebruik te kunnen maken van de karakters, verdwenen zij even uit de lucht om twee jaar later opnieuw een tijdelijke speciale editie uit te brengen voor de viering van Eva Air’s 20-jarig en Sanrio’s 50-jarig bestaan. Maar, sinds enige tijd is het Hello Kitty vliegtuig “here to stay!”. Meerde keren per week vliegt onze appel-snaaiende kattenvriendin nu op en neer naar verschillende locaties over de hele wereld.

Vliegen vanaf Parijs

Er zijn zelfs bijna dagelijks vluchten te boeken vanaf Parijs. Aangezien de thuisbasis van de vliegtuigmaatschappij zelf wel in Taiwan ligt begint of eindigt je vlucht wel altijd daar. Maar vanuit daar kan je wel weer verder vliegen naar bijvoorbeeld Tokyo met een ander Hello Kitty vliegtuig. Elk toestel kent 2 soorten klassen: Economy class en een Premium class (soort van comfort/ business class).

Houdt er rekening mee dat de prijzen voor tickets wat duurder zullen uitvallen dan met een gewone vlucht vanwege het bijzondere thema. Maar het betekend wel dat je gegarandeerd op een roze wolk zult aankomen op een van je andere favoriete bestemmingen! Voor meer informatie, het bekijken van de vluchtroutes en het boeken van een ticket kun je terecht op de speciale Hello Kitty Jet website. Hieronder nog wat extra plaatjes om jullie lekker mee te maken.

Image via dailynews
Image via dailynews
Image via bluebalu
Image via bluebalu
Image via kawaiiotaku
Image via kawaiiotaku
Image via yahoo news
Image via yahoonews
Image via theunisexmode
Image via theunisexmode
Image via theguardian
Image via theguardian
Image via takefiveaday
Image via takefiveaday
Image via gizmodiva
Image via gizmodiva


Bronnen: 1,2,3,4
Cover foto: Thebingbing
Dit artikel – Hello Kitty Jet: Vliegen In Stijl! – verscheen voor het eerst op 16 juli 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 16 juli 2020.

Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Geen reactie's

Geef een reactie