Het platteland op met boeren manga!

Japan heeft een dreigend te kort aan jonge boeren die willen helpen in de landbouw of de verantwoordelijkheid van een eigen boerderij willen dragen. Met een reeks aan nieuwe manga wil de Japanse overheid hier maar al te graag wat aan doen.

Zo worden er nu farming manga ingezet die jongeren moeten prikkelen om als boer aan de slag te gaan. Een hoop van deze manga zijn verbazend leuk en het leek me dan ook een goed idee om jullie met een aantal van deze kennis te laten maken 😉

 

The Silver Spoon

Published: Mar 30, 2011

Genres: Comedy, School, Shounen, Slice of Life

MAL-Rating: 8.19

Eén zo’n manga serie is “The Silver Spoon (Gin no Saji)”. Deze serie volgt Yugo Hachiken, een scholier die studeert aan de Yezo Agricultural High School in Hokkaido. Hij dacht een lekker makkelijke opleiding gekozen te hebben maar komt er al snel achter dat het ontzettend hard werken is. Maar vooral centraal staat het belang van samenwerken en de “beloning” en waardering die je krijgt voor hard werk. Deze serie was zo’n groot succes dat er zelfs een anime en film al van zijn gemaakt. Meer weten over deze serie? Lees dan de volgende review door schrijfster Kurimu eens door 🙂

 

Moyashimon: Tales of Agriculture

Published: Jun 21, 2004

Genres: Comedy, Drama, School, Slice of Life, Seinen

MAL-Rating: 7.81

The Silver Spoon is niet de enige manga serie die geheel in het teken van de landbouw staat. “Moyashimon: Tales of Agriculture” is ook zo’n manga. Dit keer volgen we Tadayasu Sawaki, een eerstejaars student aan een landbouw universiteit, die de bijzondere gave heeft om bacteriën en andere micro-organismen met het blote oog te zien en ook nog eens met ze kan praten! Ook deze serie sloeg meteen aan en kreeg ook al snel een eigen anime serie en live-action film.

 

Ja-Joshi ni Yoru Agriculture

Published: April 4, 2011

Genre: Comedy, Seinen, Slice of Life

MAL-Rating: 7.00

Geen zin in een high-school gebaseerde manga met een mannelijke hoofdpersoon? Dan is “Ja-Joshi ni Yoru Agriculture” misschien wel wat voor je! Hinageshi verhuisd namelijk naar het platteland wanneer haar vader opnieuw trouwt. Haar stiefmoeder woont in een echte boeren regio en samen met haar stiefzussen ontdekt Hinageshi de vele verassingen die het platteland met zich meebrengt.

 

Hyakushou Kizoku

Published: 2008

Genre: Comedy, Shoujo, Slice of Life

MAL-Rating: 7.35

Tenslotte hebben we nog “Hyakushou Kizoku”. Volgens sommige was dit de eerste “echte” farming manga en kwam uit in 2008. Het is een autobiografie van de mangaka Arakawa Hiromu. Zij heeft ruimt 7 jaar in Hokkaido op een boerderij gewerkt waar ze onder andere voor het melkvee zorgde. De “Nobel Farmer”, zoals de manga in het Engels heet, vertelt op een komisch wijze over deze jaren op de boerderij.

Zo krijgen we o.a. te maken met Arakawa’s angst voor beren, en hoe eekhoorns haar soms horendol kregen. Klinkt misschien allemaal niet zo spannend maar het is serieus de moeite waard om eens te proberen want je vind vrijwel nergens ook maar één slechte recensie 🙂

 

Wat denk jij?

Ondertussen lijkt het erop dat er een geheel nieuw genre aan het ontstaan is want er komen steeds meer landbouw en boer gerelateerde manga uit. Of het uiteindelijk ook tot meer “echte” boeren leidt is nog even afwachten maar het zorgt wel voor een hoop leuke nieuwe manga om te volgen! Heb jij wel eens een agriculture manga gelezen en wat vond je ervan?

 

Bron: 1234, 5.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X