Het Verre Oosten dichtbij met Heroes Made in Asia 2024!

Heroes Made in Asia 2024 is dé ontmoetingsplaats waar fans hun passie voor de Aziatische popcultuur met elkaar kunnen delen, zoals manga, anime, de Aziatische keuken, cosplay en gaming. Op 24 en 25 februari 2024 kunnen we weer genieten van dit event in Gorinchem! Bezoek de andere kant van de wereld voor één dag of weekend en waan je in de wereld van de Aziatische popcultuur.

Bekende gasten

De eerste twee artiesten voor de aankomende editie op 24 en 25 februari zijn bekend. De Spaanse illustrator Laia López komt naar Gorinchem om fans te ontmoeten. Lopez heeft met haar karakteristieke tekenstijl een enorme following opgebouwd. Naast de kunstwerken die ze deelt met haar 1,3 miljoen Instagram volgers brengt de Spaanse ook eigen comics uit, genaamd Strawberry Moon (2019) en Blue Moon (2020).

Ook schuift de award-winnende vertaler en schrijver Zack Davisson aan. De Amerikaanse Davisson is vooral bekend van zijn werk als vertaler voor comics als Marvel Comics’ Demon Days, Go Nagai’s Devilman en Cutie Honey. Davisson heeft met zijn enorme kennis van Japanse folklore meerdere boeken geschreven en colleges gegeven aan diverse universiteiten, waaronder Duke University. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan folklore tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder het Wereldmuseum in Rotterdam.


Verre Oosten van dichtbij

Iedereen die verlangt naar een stukje Azië in eigen land kan zich goed vermaken tijdens het evenement. Bezoekers kunnen uitkijken naar een gevarieerd programma met de mooiste cosplays, heerlijke Aziatische lekkernijen, uitdagende workshops en een gezellig potje gamen. Daarnaast kunnen zij een kijkje nemen in de vele gethematiseerde areas. Zo wordt de Dungeons and Dragons area beter dan ooit met de toevoeging van workshops en nóg meer unieke exposanten.


Handen uit de kimono steken

Iedere editie worden er leuke en informatieve demonstraties in het Food Theater georganiseerd door Japaken. Ook voor de aankomende editie staat er een hoop op de planning! Zo wordt er onder andere een masterclass kyaraben gegeven, waarbij je een lunch box (ook wel bento box genoemd) vult met creaties in de vorm van schattige figuurtjes. Voor de kunstenaars die het liever houden bij potlood en papier, wordt er een workshop manga tekenen georganiseerd. Hier leer je alles wat deze Japanse tekenstijl bijzonder maakt en hoe je het toepast op je eigen kunstwerken.


Buddy program

Evenementen ontdekken is het leukst als je op kan trekken met anderen die dezelfde passie en hobby’s delen. Daarom introduceert Heroes Made in Asia voor het eerst het HMIA Buddy Program, waarbij deelnemers gematcht worden met een andere (onbekende) bezoeker om samen het evenement te beleven en mogelijk nieuwe vriendschappen te sluiten. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het formulier op de Heroes Made in Asia website, waarna de organisatie men bij elkaar matcht op basis van gedeelde interesses, leeftijd en groepsgrootte.

Reguliere ticketverkoop

Na een succesvolle early bird ticketverkoop, waarbij een beperkt aantal tickets tegen een gereduceerd tarief werden uitverkocht, gaan aanstaande vrijdag de reguliere tickets in de verkoop. Liefhebbers van het evenement kunnen op 22 december om 12 uur terecht in de online ticketshop van Heroes Made in Asia voor toegangskaarten.
Meer informatie over de tickets vind je hier.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie