Huis ten Bosch: Een Nederlands dorp in Japan

Nederland en Japan hebben een lange geschiedenis samen en dat is op verschillende plekken nog duidelijk te zien. Maar misschien wel de meeste opvallende ‘Nederlandse’ plek in Japan is een pretpark met de naam “Huis ten Bosch“, ofwel ハウステンボス (Hausu Ten Bosu).

 

Nederland, in de buurt van Nagaski

In de buurt van Nagasaki (zuid/westen van Kyushu eiland) vind je dit bijzondere pretpark welke geheel is gebouwd in “Nederlandse stijl”. In het pretpark vind je molens, grachten, tientallen huizen en duizenden tulpen! Het is dan ook een populaire plek voor een dagje uit bij mooi weer want de uitzichten die je er vindt zijn grote favoriet onder de bezoekers.

 

Attracties en restaurants

Maar naast de tuinen en grachten zijn er vele attracties, musea (waaronder een teddybeer museum) en restaurants te vinden en worden er regelmatige bijzondere festivals en feesten georganiseerd. Zo heb je speciale carnavals, lichtshows en is er in de lente een heus tulpenfestival. Eigenlijk is het enige wat ontbreekt de lokale snackbar voor alle kroketten, patatjes oorlog en frikandellen.

En natuurlijk kun je niet naar huis gaan zonder souvenirs maar ook hier is aan gedacht want de vele winkeltjes die je vindt in het pretpark stromen over van de (miniatuur) klompen, molens, tulpen, kazen en andere “typisch Hollandse” cadeaus.

Afbeelding via FukuokaNowLifeline

Afbeelding via FukuokaNowLifeline

Afbeelding via Mttaki.

Afbeelding via Mttaki.

Afbeelding via FMNagasaki

Afbeelding via FMNagasaki

Afbeelding via HuisTenBosch

Afbeelding via HuisTenBosch

Afbeelding via Bokufukei

Afbeelding via Bokufukei

 

Bron: 1, 2, 3,

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. Floor Daasvand

    februari 27, 2014 at 7:23 pm

    Wel gaaf dat ze dat daar hebben zeg!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X