iCutie Lens Review

Circle contact lenzen; de normale Nederlander zou ze waarschijnlijk nooit dragen. Wij Japan fans zijn natuurlijk weer een uitzondering.  Of je nou een set color contacts draagt omdat het past bij één van de verschillende Japanse fashion/lifestyles of om je cosplay helemaal compleet te maken; velen van ons zouden ze wel al een keer gedragen hebben, of zou het graag willen doen.

Voor mij persoonlijk is het wat lastiger. Aangezien ik lenzen draag om gewoon goed te kunnen zien, zijn circle lenzen één van de eerste dingen die ik opgeef bij een cosplay. Ik weet dat er gekleurde lenzen zijn op sterkte, maar daar hangt ook een leuk prijskaartje aan. De oogkleur is een detail dat ik snel laat varen. Toch kreeg ik dan uiteindelijk een kans op circle lenzen te dragen en me echt te voelen als een personage uit een anime! iCutie stuurde mij een setje van 14,5 mm Princess Pink en een set van 15 mm Pudding Pink

icutie

Het pakketje kwam met twee leuk verpakte doosjes waarin elk een setje van de lenzen in kleine potjes en een lenzendoosje. Ik had er een beetje moeite mee om de lenzen uit de potjes te krijgen, dit kan misschien liggen aan het feit dat ik geen ervaring heb met dit soort verpakkingen. Zo werd het echter wel duidelijk dat de lenzen goed en veilig verpakt waren. Eenmaal uit de verpakking kun je ze echter niet meteen in je oog stoppen!

Zoals keurig op de verpakking staat moet je de lenzen eerst een uur of 8 in lenzenvloeistof laten weken. Dit omdat de oplossing waar de lenzen in komen NIET geschikt is voor je ogen.  Eenmaal laten weken kon ik ze in doen. Voor mij vrij makkelijk, aangezien ik dagelijks mijn eigen lenzen draag.

 

Mini les lenzen dragen

Als je hier geen ervaring mee hebt, raad ik je aan goed je handen te wassen én te drogen voordat je de lenzen en je ogen aanraakt. Voor de vrouwen onder ons (of mannen die ook make-up dragen) raad ik ook aan de lenzen in te doen voordat je je make-up op je gezicht aanbrengt. Het gaat waarschijnlijk de eerste keer niet lukken en je ogen kunnen gaan tranen omdat ze niet gewend zijn aan lenzen.

Ga rustig ergens zitten met een spiegel en goed licht. Probeer de lens zo dicht mogelijk bij je iris te brengen. Als je voelt dat de lens je oog aanraakt, druk hem (heel zachtjes) op je oog en knipper je. Knipper een paar keer (dit doe je waarschijnlijk ook uit reflex) zodat de lucht die onder je lens nog zit weg te krijgen. Als alles goed gegaan is, zit de lens nu goed in je oog. Mocht de lens je een vervelend gevoel geven dan heb je hem of verkeerd om geprobeerd in te doen, of er zit een vuiltje in. Haal hem er dan meteen uit! Maak opnieuw schoon en probeer opnieuw. Voor meer informatie over het juiste gebruik en inbrengen van circle lenzen kun je hier eens kijken.

 

Princess Pink 14,5

Zo, nu we ons mini lesje  ‘Hoe doe ik lenzen in’ hebben gehad, ga ik het over de lenzen hebben. Als eerste de 14,5 mm Princess Pink lenzen. De lenzen sluiten heel mooi aan op de grote van mijn iris. Zo geeft het een vrij natuurlijk zicht en zou je eigenlijk niet denken dat lenzen draag. Qua kleur vond ik het persoonlijk niet echt “poppen” er was eigenlijk alleen een klein randje zichtbaar aan de buitenste rand. Ik zag dan ook meer van mijn eigen oogkleur dan het roze, al kan dit natuurlijk ook komen door mijn oogkleur.

Ontwerp zonder titel (1)

 

Pudding Pink

Als 2e set had ik de 15 mm Pudding Pink lenzen. Ik dacht eerst dat die 0.5 mm niet veel zou uitmaken, maar wat een verschil! Mijn ogen leken veel groter en zag het verschil gelijk! Voor mijn gevoel waren ze meer paars dan roze maar dat vond ik niet zo’n probleem, aangezien ik paars ook een prachtige kleur vind. Deze lenzen gaven m’n ogen, en daarmee mij, een heel nieuw set ogen. Voordat ik mijn oog make-up had gedaan, was ik bang dat het misschien te veel was. Maar na wat eyeliner en mascara, vielen de kleuren en grote mooi samen. Van de twee setjes is deze zeker mijn favoriet!

Ontwerp zonder titel

Hoewel ik dus de ene set mooier vond dan de andere, zaten ze allebei prima in mijn ogen. Mijn pupil was mooi in het midden van de lens en ze sloten mooi aan. Ook het inbrengen van de lenzen was een eitje. Als je geen ervaring hebt met lenzen dragen dan zul je waarschijnlijk wel “voelen” dat er iets in je oog zit, maar de circle lenzen van iCutie voelen net zo aan als de normale (zachte)  contact lenzen op sterkte. Dit is voor mij een teken dat deze lenzen kwalitatief goed zijn.

 

Welke lenzen zou jij willen proberen?

Daarbij is er keuze genoeg bij iCutie! 8 verschillende kleuren in meerdere modellen, van realistisch naar meer anime/fantasy like, in verschillende grotes. Voor jouw cosplay of outfit moet er wel een lenzen set zijn die bij je past. De prijsklasse voor de lenzen ligt tussen de 17 tot 20 euro (met uitzonderingen van sales). Dit is een goeie prijs voor de kwaliteit van de lenzen die je krijgt. Aangezien iCutie in Nederland gevestigd is, zijn de verzendkosten en -tijd laag dus je hebt je lenzen snel in huis.

Hou echter wel goed rekening met je eigen oogkleur en de grote van iris en probeer daarop de keuze van je lenzen te baseren. Ik ben al benieuwd naar jullie eye-transformations!

 

 

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X