International Harajuku Fashion Walk 2015

International Harajuku Fashion Walk 2015

Afgelopen weekend was het zover: de allereerste International Harajuku Fashion Walk Day! Een initiatief om de unieke Japanse modestijlen uit Harajuku wereldwijd eens even goed in het zonnetje te zetten.

Op zaterdag 25 juli en zondag 26 juli werden er dan ook diverse Harajuku Fashion Walks georganiseerd in steden vanover de hele wereld. Allemaal op poten gezet door enthousiaste vrijwilligers.

Ook in Nederland werd een Harajuku Fashion Walk georganiseerd en kon elke liefhebber en drager van Japanse mode zich op zondag 26 juli aansluiten op het verzamelpunt in Utrecht alvorens gezamenlijk een leuke route, dwars dooor het centrum van Utrecht, te lopen!

11713915_10153458506422630_7721124428269578690_o

Terwijl ik de trap omhoog naar de stationshal liep zei ik nog even tegen mijn partner in crime dat ik benieuwd was hoeveel mensen er echt zouden komen. Hopelijk had het slechte weer van de dag ervoor mensen niet afgeschrikt. Maar nog voor ik goed en wel echt bovenaan de trap stond werd het al meteen duidelijk: zorgen om niks want we werden begroet door een groep van zo’n 40, zeer goed geklede dames en heren.

Na nog even wachten op wat laatkomers en wat gezellig te kletsen was het dan toch echt tijd om te gaan lopen en Utrecht eens te laten zien wat ze allemaal gemist hebben op het gebied van de wondere wereld van de J-Fashion.

Brutaliteit en plezier

Gezegend met een buitengewoon lekker zonnetje liepen we naar buiten en begon onze tocht door de binnenstad. Zoals te verwachten had de groep behoorlijk wat bekijks, sterker nog, alleen al tijdens het wachten op het station stonden er constant mensen met telefoons om foto’s te maken.

Een bizar gegeven eigenlijk, dat het tegenwoordig maar normaal is om ongevraagd van jan en alleman foto’s te maken. Maar goed, tijden veranderen en dit hoort er nou eenmaal bij (zucht deze “oude” twintiger).

Al wandelend liepen we naar de Dom en de Dom tuinen voor een eerste korte pauze waar er natuurlijk uitgebreid foto’s werden gemaakt! Ook hier trok de groep veel nieuwsgierige mensen en waren er een aantal “dapper” genoeg om deze “vreemd” geklede mensen eens te gaan vragen wat er nou allemaal aan de hand was.

Groepsfoto en afscheid

Vervolgens bracht de route ons via de grachten weer terug naar het station voor een laatste groep foto. Waarna er nog even lekker verder werd gekletst en sommige als groepje een terrasje gingen pakken, of in mijn geval samen met een paar mensen nog even snel langs de Starbucks gingen voor een lekker drankje en om nog even na te praten.

In mijn ogen was het dan ook zeker een geslaagde middag! Al met al waren we zo’n anderhalf uur onderweg geweest en hebben we gezellig kunnen kletsen en natuurlijk vol bewondering naar alle mooie outfits kunnen kijken! Uiteraard was ik er niet met lege handen maar was de camera ook weer mee. Onderstaand dan ook een selectie uit de foto’s. Voor een volledige overzicht kun je op facebook kijken.

watermerk-2
watermerk-2-2
watermerk-2-3
watermerk-9351
watermerk-9247
watermerk-9327
watermerk-9254
watermerk-9343
watermerk-2-5

Benieuwd naar de Harajuku Fashion Walks die werden georganiseerd in andere steden? Kijk dan hier voor de officiële facebook pagina van de International Harajuku Fashion Walk Day! Zelf ook een keer meelopen? Hou dan de facebook eventpage goed in de gaten!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

3 Reactie's
 • Lipjunkie
  Geplaatst op 02:21h, 29 juli Beantwoorden

  Wat een interessante website! Who knew we had an International Harajuku Fashion Walk Day right here in Utrecht?! Jammer dat ik het hebt gemist. Je ziet de moeite die ze in hun outfits hebben gestoken absoluut terug en ik ben erg benieuwd hoe deze Fashion Walk er over een paar jaar hier in NL uit gaat zien.. 🙂

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 08:52h, 29 juli Beantwoorden

   Bedankt! En ja ontzettend leuk he? Hopelijk zijn ze er volgend jaar weer! 😀

 • Pamela
  Geplaatst op 18:43h, 29 juli Beantwoorden

  Door omstandigheden kon de Amsterdamse versie niet doorgaan en was er dus eerst de Utrechtse walk.
  Maar we hebben besloten de Amsterdamse editie toch door te laten gaan. Iedereen is van harte welkom!

  https://www.facebook.com/events/1647303388839940/

Geef een reactie