INTERNETSENSATIE UIT JAPAN: PEN-PINEAPPLE-APPLE-PEN (PPAP)

Internetsensatie uit Japan: Pen-Pineapple-Apple-Pen (PPAP)

Je kunt er bijna niet meer omheen want de afgelopen paar dagen is het internet langzaam aan het overspoelen door berichten, tweets, filmpjes en zelfs nieuwsberichten op het journal over Pen-Pineapple-Apple-Pen, in het kort PPAP. Deze korte video heeft inmiddels al miljoenen views en wordt zelfs de nieuwe Gangnam Style genoemd. Het is een “hit” van de fictieve DJ Piko-Taro, een personage bedacht door de Japanse entertainer Kazuhiko Kosak.

Volgens zijn Twitteraccount is hij zelf nogal ondersteboven van het enorme, plotselinge succes van zijn hit want hij had het meer in elkaar geknutseld als grapje. Het was een melodie en tekst die hij in zijn hoofd had en gewoon maar online zette. In Japan werd de video maar weinig bekeken maar internationaal gezien is het een enorm fenomeen aan het worden met nu al 7 miljoen views op YouTube en meer dan 40 miljoen views op Facebook!

Bizarre covers

Niet zo gek want het heeft eigenlijk alles om viral te gaan: een bizarre clip, lekker deuntje en makkelijk dansje om na te doen, wat dan ook massaal gebeurd en ervoor zorgt dat de hit alsmaar groter wordt. Inmiddels is het ook in Japan zelf aangeslagen en zullen we nog maar gewoon moeten afwachten hoe groot deze hype echt gaat worden… Maar voor nu kunnen we nog even genieten van alle mooie imitaties, parodieën en covers! En heb je er zelf ook een? Laat het ons weten!

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie