Isekai Izakaya ‘NOBU’ (Anime Review)

Dat ik een zwak heb voor de Japanse keuken en haar eetcultuur moge duidelijk zijn, ik ben immers niet voor niets Proef Japan begonnen naast The Sushi Times. Er is dan ook een genre anime waar ik altijd warm voor loop en dat zijn natuurlijk de food-genre anime! Denk series zoals Food Wars, Dagashi Kashi en Wakako-zake. Dus toen ik Isekai Izakaya voorbij zag komen op Crunchyroll was ik direct enthousiast!

Isekai in een ander jasje

Het isekai (other world) genre is de laatste paar jaren enorm populair geworden. Sword Art Online, RE: Zero, Reincarnated as a slime en ga zo maar door. zijn stuk voor stuk grote successen. Maar dit keer wordt er een geheel nieuwe spin aangegeven. Verwacht geen grootste avonturen, magische monsters, of dramatische romances. Maar heel veel lekker eten en charmante vertellingen! Want de deuren van Japanse Pub, Izekaya Nobu openen niet in hedendaags Tokyo, maar in een middeleeuwse dimensie!

Hier ontvangen ze vermoeide kasteelwachten, vissers, en edelheren en weten ze hen stuk voor stuk te verrassen met wonderbaarlijke gerechten. IJskoud bier in perfecte gevormde glazen, krokante karaage, en de meeste verse sashimi vinden hun weg in de magen van de lokale bevolking.


Van visual novel naar anime

Isekai Izakaya Nobu verscheen in 2018 voor het eerst op de Japanse tv en heeft sindsdien haar weg gevonden naar Crunchyroll. De serie is echter nooit echt groot geworden in het westen, ondanks dat het in Japan diverse succes boekte. Zo won de originele visual novel eerder de prestigieuze Ni Narō Con Taishō award en is ook de manga adaptatie een bescheiden succes, met inmiddels 7 tankobun volumes die ook in het Engels beschikbaar zijn. Ook is er eind 2020 een live-action versie van verschenen. Helaas is deze buiten Japan (nog) niet te bekijken. Maar gelukkig kunnen we ons voor nu vermaken met de anime op Crunchyroll!

Leer de Japanse keuken kennen

Elke episode staat op zichzelf met een uniek personage en bijpassend gerecht in de hoofdrol. Hierbij komen allerhande populaire lekkernijen voorbij, van korokke tot spaghetti napolitan. Maar ook (voor ons) minder bekende gerechten. Hiermee is het een super leuke manier om kennis te maken met de Japanse keuken.

Daarnaast is het ook gewoon een hele vermakelijke anime. De personages zijn niet zo heel erg uit gediept maar hebben voldoende persoonlijkheid om je te charmeren. De artstyle is ook een stuk beter dan je zou verwachten en heeft op bepaalde mensen een zeer duidelijke gelijkenis met series zoals Food Wars. Het eten staat echt centraal en daar wordt dan ook veel aandacht aan besteedt. En met resultaat, want je zit regelmatig te kwijlen tijdens het kijken!


Anime vs. Reality

Wat dat betreft is het ontzettend jammer dat deze serie niet wat meer liefde heeft gekregen in het westen. Niet alleen is de anime zelf erg leuk om naar te kijken, het doet alles net even want anders. Het is namelijk niet eens 100% een anime! Het is tevens een real life kookshow, en restaurant review in één. Het anime gedeelte beslaat ongeveer de helft van elke aflevering. De andere helft – genaamd NOBU+ – sta je ineens in het echte leven! Hier worden we door Izakaya expert en food connaisseur Kenichi Nagira meegenomen naar een bekend restaurant in Tokyo, om meer te weten te komen over een gerecht uit de show. Of staan we in de keuken met de Japanse celebrity chef Ryuta Kijima om te leren hoe we het gerecht zelf kunnen maken. Vaak met een unieke twist om het thuis makkelijker te maken.

Hiermee kun je op bijzondere wijze kennis maken met de Japanse keuken en haar gerechten. Zo leer je soms meer over de geschiedenis of herkomst van een gerecht, soms ontdek je smakelijke varianten, en weer andere keren leer je simpelweg hoe je het ook thuis kunt namaken. De perfecte mix voor een kookliefhebber en anime fan zoals ik dus!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

1 Reactie
  • Sander
    Geplaatst op 18:04h, 25 juni Beantwoorden

    Leuke serie inderdaad! En als je deze kon waarderen, probeer dan zeker ook het soortgelijke Isekai Shokudou eens. Het eerste seizoen daarvan kwam in 2017 uit, en daarvan is laatst ook een vervolg aangekondigd.

Geef een reactie