Ita-Neiru: Schitterende Nagels voor Otaku’s

Naast het pimpen van auto’s in anime stijl (itasha) zijn ze in Japan de laatste tijd ook behoorlijk behendig geworden in het “pimpen” van nagels in animestijl! Deze zogenaamde itanails/ita-neiru zijn helemaal hot onder vrouwelijk (en her en der mannelijke) anime en kawaii liefhebbers in Japan.

Mede dankzij Japanse celebrities zoals Kyary Pamyu Pamyu en internationale sterren zoals Katy Perry, die beiden groot fan zijn deze itanails, is de populariteit explosief gestegen.

Itanails door Nakayama Chieko. De favoriete nagelstylist van Kyary Pamyu Pamyu. Lees hier een interview met haar.

Itanails door Nakayama Chieko. De favoriete nagelstylist van Kyary Pamyu Pamyu. Lees hier een interview met haar. Afbeeldingen via TokyoOtakuMode.

Ontstaan in Akihabara (waar anders?) in de nagel salon Color’s Yellow is de ze trend langzaam maar zeker heel nagel en anime liefhebbend Japan aan het veroveren en struikelen de nagelsalons over elkaar heen om getalenteerde nagelstylisten aan te nemen die deze service ook kunnen bieden.

Het aanbrengen van gehele anime en manga characters gaat namelijk wel even wat verder dan het opplakken van een nep nagel. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van inieminie kleine kwastjes en wordt er regelmatig naar de 3d gel gegrepen om nét dat beetje extra diepte mee te geven aan de nagels en het effect nog groter te doen lijken.

110128a9ec84b355682d1e8924b2ac26fb0596f4

Nail art door 痛color’s Yellow 過去施術例 . Afbeelding van TimeOut Tokyo.

Nail art door 痛color's Yellow 過去施術例 . Afbeelding van TimeOut Tokyo.

Nail art door 痛color’s Yellow 過去施術例 . Afbeelding van TimeOut Tokyo.

Op instagram en twitter stroomt het over van de itanails en daar zit echt ontzettend veel leuks tussen! Onderstaand een greep uit al het moois dat er te vinden is op twitter. Na het zien hier van nog niet genoeg? Zoek dan eens op 痛ネイル en je zult nog honderden andere voorbeelden kunnen vinden 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen: 1, 2, 3, 4, 5.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X