J-Fashion: Cult Party Kei

Cult Party Kei is een J-Fashion stijl die wat moeilijk te plaatsen is omdat het overlap heeft met vele andere stijlen. Volgens sommige is het een subgenre van Dolly Kei, weer andere zien het meer als een mengeling tussen Fairy KeiDolly Kei en Mori-Girl, en volgens weer andere is het juist een mix van nog meer verschillende stijlen.

 

Waar komt Cult Party Kei vandaan?

Net als bij Dolly Kei is Cult Party kei ontstaan in 2010 door de komst van een bijzondere boutique in Harajuku: Cult Party. Deze specialiseerde zich in vintage en tweedehands kleding en accessoires.

De persoonlijke voorkeuren van de eigenaren zorgde ervoor dat de ingekochte spullen allemaal binnen dezelfde sferen paste wat zich uiteindelijk vormde in de Cult Party stijl. Ondertussen is de naam van de winkel veranderd in Virgin Mary, en is nog altijd een geliefde plek onder Cult Party dragers.

 

Wat is Cult Party Kei?

Net als bij Dolly kei staat het gebruiken van laagjes en accessoires centraal. Maar waarbij Dolly Kei outfits vaak een wat duistere ondertoon hebben en vaak zwaardere, donkere, stoffen gebruiken is Cult Party kei een hele “lichte” stijl.

Wit en pastel tinten zijn hierbij erg geliefd maar ook rood, en verschillende tinten roze worden graag gebruikt.Dat gezegd te hebben heb je ook weer een aftakking die “Dark Cult Party Kei” heet waarbij, zoals je al kunt raden, juist wél donkere kleuren worden gebruikt.

Daarnaast heeft deze stijl ook her en der een duidelijk overlap met Fairy Kei en Magic Kei doordat er regelmatig characters gebruikt worden uit jaren ’80 en ’90 anime series zoals Sailor Moon of Strawberry Shortcake.

Meest opvallende van deze stijl is echter het gebruik van nachthemden, babydolls, badjassen, en andere nachtkleding. Welke maar al te vaak gecombineerd worden met elkaar. Vooral lange doorzichtige overslagen zijn erg populair! Niet iedereen die Cult Party kleding draagt doet dit, maar het gebeurd opvallend veel 🙂

cultpartyprise2 copy

Afbeelding via PopKakumei.

Natuurlijk moet er ook gekeken worden naar make-up en haar! De kapsels worden over het algemeen relatief rustig gehouden, met her en der een headpiece of haarband. Je ziet er weinig grote kapsels maar vooral veel kleine dubbele knotjes, vlechten, en keurige geknipte pony’s.

Ook qua make-up zijn er een aantal zeer opvallende kenmerken: vooral de blush is erg opvallend omdat deze vaak erg hoog op de wangen wordt geplaatst en regelmatig tot aan de oogleden doorloopt.

 

Waar kun je Cult Party Kei kleding kopen?

Cult Party Kei kleding kun je op allerlei plekken tegenkomen, vooral tweedehands kledingzaken zijn hierbij erg populair omdat ze vaak unieke kleding bieden die je nergens anders vindt. Zeker tijdens de zomer maanden zul je veel lichte stoffen kunnen vinden, dus dat is je kans om flinke inkopen te doen 😉

Vergeet ook niet om te kijken bij de slaapmode! Luchtige japonnen, mooie bustiers, en andere lingerie items kun je vaak prima gebruiken bij je Cult Party outfit.

Daarnaast kun je ook sites zoals Ebay, Etsy, Aliexpress, en StoreEnvy, super goed gebruiken om de juiste items te vinden. Enkele handige sites (of sellers) om te kijken zijn:

 

Kleding:

The Virigin Mary – De winkel waar Culty Party kei is ontstaan. Veel kleding en accessoires.

Fragile Pony (Etsy) – Kleding, sieraden, en lingerie

Boudoir Barbie (Etsy) – Kleding en lingerie

Kawaii Goods (Storenvy) – Kleding en Accessoires

Eco Friendly Couture (Etsy) – Kleding en Accessoires

 

Sieraden en Accessoires:

PonPon Kei (Storenvy)- Accessoires

Sadbby Dolls (Etsy) – Sieraden en Accessoires

Inspired Forest (Etsy) – Sieraden en Accessoires

 

Wees creatief!

Het is vooral erg belangrijk om zelf goed op te letten en te kijken naar items die je kunt gebruiken. Zelfs bij kleding winkels zoals H&M, Forever 21, of Zalando kun je maar al te vaak goede items vinden. Om je op weg te helpen vind je hieronder een cult Party Kei outfit gemaakt met kleding en accessoires van “normale” Nederlandse (web)winkels:

Untitled design (9)

Rok (€34,95 Vero Moda), Blouse (€24,99 H&M), Panty (€13,50 Silk In A Box), Schoenen (€17,99 H&M), Haarband (€12,99 H&M), Bretels (€14,95 MooieRiemen), Tas (€29,95 V&D).

 

Waar vind je inspiratie?

Buiten sites zoals Pinterest, LookBook, en Instagram zijn er nog veel meer plekken waar je inspiratie kunt vinden. De beste daarvan zijn natuurlijk dragers van deze stijl!

Net als alle andere stijlen heeft ook Cult Party kei een aantal “beroemde” stijliconen met vele voorbeelden, foto’s, en andere inspiratie middelen. Dit zijn er een aantal:

Manapyon

_origin_Cult-party-kei-17

Fan Blog | Google | Tokyo Fashion |

 

Etsuna Otsuka

a499231dd8bc457fb307a895c80edb16

| Shop | Instagram | Facebook | Twitter | Tokyo Fashion | LookBook |

 

Chun

Untitled design

| Tokyo Fashion | Twitter |

 

Bronnen: 1, 2.

Cover foto via: Lovely Rose.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X