J-FASHION: CULT PARTY KEI

J-Fashion: Cult Party Kei

Cult Party Kei is een J-Fashion stijl die wat moeilijk te plaatsen is omdat het overlap heeft met vele andere stijlen. Volgens sommige is het een subgenre van Dolly Kei, weer andere zien het meer als een mengeling tussen Fairy KeiDolly Kei en Mori-Girl, en volgens weer andere is het juist een mix van nog meer verschillende stijlen.

Waar komt Cult Party Kei vandaan?

Net als bij Dolly Kei is Cult Party kei ontstaan in 2010 door de komst van een bijzondere boutique in Harajuku: Cult Party. Deze specialiseerde zich in vintage en tweedehands kleding en accessoires.

De persoonlijke voorkeuren van de eigenaren zorgde ervoor dat de ingekochte spullen allemaal binnen dezelfde sferen paste wat zich uiteindelijk vormde in de Cult Party stijl. Ondertussen is de naam van de winkel veranderd in Virgin Mary, en is nog altijd een geliefde plek onder Cult Party dragers.

Wat is Cult Party Kei?

Net als bij Dolly kei staat het gebruiken van laagjes en accessoires centraal. Maar waarbij Dolly Kei outfits vaak een wat duistere ondertoon hebben en vaak zwaardere, donkere, stoffen gebruiken is Cult Party kei een hele “lichte” stijl. Wit en pastel tinten zijn hierbij erg geliefd maar ook rood, en verschillende tinten roze worden graag gebruikt.Dat gezegd te hebben heb je ook weer een aftakking die “Dark Cult Party Kei” heet waarbij, zoals je al kunt raden, juist wél donkere kleuren worden gebruikt.

cultpartyprise2 copy
Afbeelding via PopKakumei.

Daarnaast heeft deze stijl ook her en der een duidelijk overlap met Fairy Kei en Magic Kei doordat er regelmatig characters gebruikt worden uit jaren ’80 en ’90 anime series zoals Sailor Moon of Strawberry Shortcake. Meest opvallende van deze stijl is echter het gebruik van nachthemden, babydolls, badjassen, en andere nachtkleding. Welke maar al te vaak gecombineerd worden met elkaar. Vooral lange doorzichtige overslagen zijn erg populair! Niet iedereen die Cult Party kleding draagt doet dit, maar het gebeurd opvallend veel.

Natuurlijk moet er ook gekeken worden naar make-up en haar! De kapsels worden over het algemeen relatief rustig gehouden, met her en der een headpiece of haarband. Je ziet er weinig grote kapsels maar vooral veel kleine dubbele knotjes, vlechten, en keurige geknipte pony’s. Ook qua make-up zijn er een aantal zeer opvallende kenmerken: vooral de blush is erg opvallend omdat deze vaak erg hoog op de wangen wordt geplaatst en regelmatig tot aan de oogleden doorloopt.

Waar kun je Cult Party Kei kleding kopen?

Cult Party Kei kleding kun je op allerlei plekken tegenkomen, vooral tweedehands kledingzaken zijn hierbij erg populair omdat ze vaak unieke kleding bieden die je nergens anders vindt. Zeker tijdens de zomer maanden zul je veel lichte stoffen kunnen vinden, dus dat is je kans om flinke inkopen te doen. Vergeet ook niet om te kijken bij de slaapmode! Luchtige japonnen, mooie bustiers, en andere lingerie items kun je vaak prima gebruiken bij je Cult Party outfit.

Daarnaast kun je ook sites zoals Ebay, Etsy, Aliexpress, en StoreEnvy, super goed gebruiken om de juiste items te vinden.

Wees creatief!

Het is vooral erg belangrijk om zelf goed op te letten en te kijken naar items die je kunt gebruiken. Zelfs bij kleding winkels zoals H&M, Forever 21, of Zalando kun je maar al te vaak goede items vinden. Om je op weg te helpen vind je hieronder een outfit gemaakt met kleding en accessoires van “normale” Nederlandse (web)winkels:

Untitled design (9)

Rok (€34,95 Vero Moda), Blouse (€24,99 H&M), Panty (€13,50 Silk In A Box), Schoenen (€17,99 H&M), Haarband (€12,99 H&M), Bretels (€14,95 MooieRiemen), Tas (€29,95 V&D).

Bronnen: 1, 2.
Coverfoto via: Lovely Rose.

Dit artikel – J-fashion: Cult Party Kei – verscheen voor het eerst op 22 mei 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 22 mei 2019.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie